سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساداتی:

بنگاه‌های اقتصادی بسته به شرایط اقتصادی بازار تولید دارند

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صمت فارس در خصوص تغییر اعداد احیاء واحدهای راکد گفت: این تغییرات باتوجه به تعریف بازه زمانی فعالیت های بنگاه های اقتصادی است و هر بنگاه اقتصادی بسته به شرایط اقتصادی بازار، تولید دارد.

تابستان امسال رئیس سازمان صمت از هدفگذاری این سازمان در سال جاری مبنی بر احیای و بازگشت ۲۲۰ واحد راکد و نیمه فعال به چرخه تولید خبر داد و آذرماه امسال نیز از احیای و رونق این تعداد واحد راکد و نیمه فعال یا واحد‌هایی که زیر ظرفیت کار می‌کردند به چرخه تولید خبر داد.

ایزدی گفت: در این خصوص ۱۱۳ واحد راکد احیا شده خارج از شهرک صنعتی در بازه زمانی ذکر شده به چرخه تولید برگشته و این اقدام سبب اشتغالزایی برای ۹۶۹ نفر شده است.

در این راستا برخی رسانه‌های استان فارس در ماه‌های اخیر خواستار شفافیت بیشتر در خصوص فعال بودن این واحد‌ها شده و مقرر شد ت جلسه‌ای با حضور متولیان حوزه سازمان صمت در خصوص آخرین وضعیت فعالیت این واحد‌ها برگزار شود.

 امروز شنبه ۲۴ دی‌ماه این جلسه با حضور تعدادی از مدیران سازمان صمت استان و اصحاب رسانه برگزار شد و با توجه به لیست فعال‌سازی واحد‌های راکد، با تعدادی از این واحد‌ها تماس تلفنی صورت گرفت و خبرنگاران سؤالات خود را با مدیران این واحد‌های در خصوص وضعیتشان جویا شدند.  

 واحد معدنی در کوار یکی از واحد‌هایی بود که با آن تماس گرفته شد و مسئول این واحد در خصوص وضعیت فعالیت این معدن پاسخ داد: این واحد معدنی در گذشته مشکلاتی با بخش منابع طبیعی و محیط زیست داشته است و در ایامی این واحد تعطیل بود، اما با مراجعه به سازمان صمت شهرستان کوار و حمایت‌هایی از سوی این سازمان، فعال سازی این معدن صورت گرفت و در حال حاضر این معدن در حال تولید است.  

در این جلسه همچنین طی تماس تلفنی صورت گرفته با یکی از واحد‌های تولیدی در حوزه تولید فلزات، مسئول این واحد‌ها در خصوص حمایت‌های سازمان صمت، برخلاف انتظار مسئولان سازمان پاسخ متفاوتی داد و گفت: این واحد تولیدی به دلیل شیوع کرونا در بهمن ۱۴۰۰ بسیار آسیب دید و فعالیتی نداشت و راکد بود.  

رمضان پور در خصوص حمایت‌های سازمان صمت پاسخ داد: هیچ گونه حمایتی از سوی سازمان صمت صورت نگرفته است و نیاز و تقاضایی از سوی اینجانب هم مبنی برای حمایت سازمان صمت از واحد تولیدی درخواست نداده‌ام.

در این خصوص ساداتی معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت باتوجه به مباحث طرح شده توسط این واحد تولیدی در خصوص عدم حمایت سازمان پاسخ داد: این واحد تولیدی درخواستی مبنی بر حمایت از واحد تولیدی خود نداشته است، اما با سیاست‌هایی که توسط سازمان اتخاذ شده است منجر به فعال سازی این واحد تولیدی شده است!  

گفتنی است معدن سنگ لاشه ایزدخواست داریان دیگر واحدی بود که با مدیر آن تماس گرفته شد و وی در خصوص فعالیت این معدن گفت: فعال سازی این واحد از مرداد ماه انجام شده است و در حال حاضر تولید دارد و در آینده نیز تولید شن و ماسه خواهیم داشت.  

واحد تولیدی دیگر شرکت آب معدنی پارس بود که مالک جدید داشت و مالک سابق به علت عدم توانایی تولید در این واحد نسبت به فروش این کارخانه اقدام کرده بود و مالک جدید این واحد تولیدی گفت: با سازمان صمت همکاری بسیار خوبی داریم و باتوجه به تعطیل بودن یکساله این واحد تولیدی، اما در طول هشت ماهه سال جاری حمایت‌های بسیاری از سوی سازمان صورت گرفته و پیگیری مشکلات کارخانه اغلب از سوی سازمان به صورت هفتگی در حال انجام است.  

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت فارس در این جلسه همچنین گفت: در خصوص فعال سازی واحد‌ها و معادنی که راکد بوده، سازمان صمت وظیفه دارد به عنوان متولی حوزه صنعت و معدن حل مسائل و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی را انجام دهد.  

سید رضا ساداتی گفت: در حوزه ستاد تسهیل اولویت بندی ما براساس دو گروه است که در گروه یک فعال سازی واحد‌های است که در حین فعالیت با مشکلاتی مواجه خواهند شد و در این رابطه این واحد‌ها به ستاد تسهیل مراجعه می‌کنند که تلاش و اولویت ما برای این واحدها، حفظ وضع موجود آن‌ها است.  

او گفت: اولویت دوم ما برای واحد‌هایی است که کمتر از ظرفیت خود فعالیت دارند و مشکلاتی با دستگاه‌های اجرایی در مسائلی همچون بیمه و امحال بدهی به بانک‌ها دارند و در این حوزه تلاش دبیرخانه سازمان صمت بر حمایت از این بنگاه‌ها است.  

ساداتی همچنین به فعال سازی واحد‌های راکد تولیدی اشاره کرد و با بیان اینکه در این حوزه کار سخت‌تر است، گفت: چند بنگاه بزرگ اقتصادی همچون کارخانه قند ممسنی داریم که امسال بیش از ۲۰ جلسه با سرمایه گذار و دستگاه‌های اجرایی و حوزه‌های غذایی برگزار شده است تا احیا آن صورت بگیرد. چرا که در این واحد بستر برای تولید فراهم است.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت گفت: برای بنگاه‌های بزرگی همچون کارخانه‌های آزمایش و ITI که امکانات و ماشین آلات دارند و واحد‌هایی هستند که در سطوح مختلف دستگاه‌های اجرایی همچون استانداری تا سایر نهاد‌های بزرگ اراده رفع مشکلات آن‌ها وجود دارد، اما متأسفانه مشکلات این واحد‌ها در ابعاد حقوقی و مالکیتی و جنبی بسیار بزرگ است.  

فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط از دیگر موضوعاتی بود که ساداتی به آن اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۶۸۰ واحد صنعتی وجود دارد که در داخل و خارج از شهرک صنعتی فعالیت دارند.  

این مقام مسئول تأکید کرد: تمام تلاش دولت اینست که کلیه واحد‌های راکد به چرخه تولید باز گردند و به صورت یک زنجیره فعالیت داشته باشند.  

ساداتی به تغییر اعداد احیاء واحد‌های تولیدی اشاره کرد و گفت: این تغییرات باتوجه به تعریف بازه زمانی است و چه شهرک‌های صنعتی، چه سازمان صمت و چه سایر دستگاه‌های اجرایی ممکن است لیست‌های متفاوتی را ارائه بدهند که این تفاوت به علت کوچک بودن بنگاه‌ها است و این بنگاه بسته به شرایط اقتصادی بازار ممکن است تولید داشته باشد و یا سریعا از تولید خارج می‌شوند.  

این مقام مسئول تأکید کرد: تمام تلاش دولت این است از ظرفیت‌هایی که در گذشته برای واحد‌های کوچک، متوسط و بزرگ وجود داشته استفاده شود تا به طور مجدد به چرخه تولید بازگردند. از سوی دیگر یکی از حساسیت‌های ما بیشتر در خصوص واحد‌های بزرگ به دلیل دارا بودن تعداد بسیار زیاد نیروی انسانی است.  

فعال سازی ۱۴ معدن راکد در استان فارس 

به گفته مهدی تقیه رئیس امور اداره معادن سازمان صمت فارس، از پارسال تاکنون از تعداد بیش از ۱۹۰ معدن غیر فعال در استان تعداد ۱۴ معدن راکد احیاء شده اند، اما نمی‌توانیم بگوییم که همیشه این معادن فعال خواهند بود.  

او با بیان اینکه فعال سازی این معادن از سال گذشته انجام شده است، گفت: مشکلات هنوز هم وجود دارد، اما نمی‌توانیم بگوییم که معادن مادام العمر فعال هستند.

تقیه تأکید کرد: بازاریابی فروش در حوزه معدن حرف اول و اساسی را میزند و باید ظرفیت این معادن در بازار مشخص باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.