رئیس سازمان صمت استان فارس آخرین وضعیت کارخانه‌های آلاینده از شیراز را تشریح و هدفگذاری امسال را احیای ۲۲۰ واحد راکد اعلام کرد.

حمیدرضا ایزدی در نشست خبری به مناسبت دهه تولید و تجارت اظهارداشت: هر سال ۱۰ تیر روز صنعت و معدن است که با هدف تکریم فعالان صنعت و معدن برنامه‌هایی برگزار می‌شد، اما امسال از یک تیرماه روز ملی اصناف تا ۱۰ تیر دهه تولید و تجارت نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه این دهه با هدف هم‌افزایی بین تجارت و صنعت و معدن چنین نامگذاری شده است، گفت: در استان فارس ارتباط خوبی در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و اصناف شکل گرفته است و در جلسه کارگروه رفع موانع تولید که با ریاست استاندار شکل می‌گیرد تلاش شده تا موانع تولید برطرف شود.

ایزدی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ اقداماتی در بخش صنعت انجام شده است، افزود: در مدت ذکر شده ۳۹۶ پروانه بهره‌برداری در بخش صنعت با سرمایه‌گذاری ۱۹ هزار میلیارد تومان با اشتغال ۵ هزار و ۲۷۷ نفر به صورت مستقیم صادر شده همچنین در بخش جواز تاسیس صنعتی ۲ هزار و ۲۳۴ جواز با سرمایه گذاری ۵۷ هزار میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۴۴ هزار و ۸۹۶ نفر صادر شده است.

رئیس سازمان صمت استان فارس عنوان کرد: همچنین ۸۸ پروانه بهره‌برداری معدن با سرمایه‌گذاری ۸۲۰ میلیارد و اشتغال هزار و ۱۷۸ نفر در بخش معدن صادر شده علاوه بر این ۹۰ فقره مجوز برداشت صادر شده که موقت است و برای پروژه‌های عمرانی صادر می‌شود همچنین ۳۲ گواهی کشف صادر شده است.

وی با بیان اینکه در تجارت داخلی ۹۳ مجوز برای فروشگاه بزرگ و ۲۲ هزار و ۸۹۴ پروانه کسب صادر شده است، گفت: ۵ هزار و ۸۶۵ واحد صنفی مجهز به کارتخوان شدند و ۲۶۲۰ مجوز قالیبافی صادر شده است. بیشترین اشتغال در بخش تجارت بوده و در مجموع ۱۶۷ هزار و ۹۱ پروانه کسب در سال ۱۴۰۰ صادر شده که جمع کل اشتغال در هر ۳ حوزه بالغ بر ۳۲ هزار نفر اشتغال مستقیم بوده است.

ایزدی با بیان اینکه در استان فارس ۴۱۰۰ واحد صنعتی وجود دارد که رتبه ۵ کشوری را دارد، افزود: در استان فارس صنایع مادر و اثرگذاری مانند کارخانه آهن اسفنجی نی‌ریز وجود دارد که امسال فاز دوم این کارخانه اسفندماه به ظرفیت ۱.۵ هزار تن شمش فولادی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه ۳۷ نوع ماده معدنی در استان داریم که ۲۳ نوع آن برداشت می‌شود و بیشتر در حوزه سنگ‌های تزئینی است، گفت: ۹۰ درصد خاک نسوز کشور در استان فارس است و از این جهت در رتبه اول هستیم، در شمال و شمال شرق استان معادن سنگ آهن داریم که ۱۴ معدن سنگ آهن هماتیت در حال بهره‌برداری است و یکی از هدف‌گذاری‌ها کنستانتره و فرآوری آن‌ها است.

ایزدی با بیان اینکه بخشی از سنگ‌های آهنی نیز در منطقه لارستان و گنبد‌های نمکی قرار گرفته است، گفت: در بخش معدن با پیگیری ایمیدرو معادنی در شرق اکتشاف شده و منتظر اطلاعات هستیم، چون احتمال می‌دهیم دارای معادن فلزات باشیم.

وی با بیان اینکه بیشترین معادن سنگ آهک و سنگ گچ و شن و ماسه در استان فارس است و به همین دلیل تعدد کارخانه‌های سیمان دیده می‌شود، گفت: در بخش تجارت خارجی هزار و ۱۳ بازرگان فعال داریم که کار صادرات و واردات را انجام می‌دهند و در حوزه فرش دستباف نیز مهد تولید هستیم.

ایزدی با بیان اینکه در سال گذشته هدفگذاری احیای واحد‌های راکد صنعتی و معدنی و تکمیل طرح‌های این حوزه بود، گفت: هر واحدی نیازمند زیرساخت‌ها است که در این راستا شهرک‌های صنعتی باید کمک شوند و تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و معدن از جمله اقدامات سال گذشته بود.

رئیس سازمان صمت استان فارس با بیان اینکه سال گذشته ۱۵۸ واحد صنعتی و ۲۲ واحد معدنی با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فعال شدند، گفت: دستگاه قضایی برای اجرایی شدن مصوبات کارگروه وارد شده و اگر دستگاهی در زمان مقرر این مصوبات را اجرا نکند موضوع به دستگاه قضایی ارجاع می‌شود که در بحث فعالسازی واحد‌های راکد اقدامات خوبی انجام شود.

وی درباره حقوق معدنی استان نیز اظهارداشت: ۱۷۰۰ میلیارد ریال دریافت حقوق دولتی از معادن داشتیم که ۱۵ درصد باید به استان‌ها برگردد تا در زیرساخت‌های شهرستان‌ها هزینه شود
و از آنجا بیشتر معادن ما در حوزه مصالح ساختمانی است و حقوق دولتی چندانی نصیب آن‌ها نمی‌شود و دلیل کم بودن دریافتی حقوق دولتی جنس و نوع معادن است.

ایزدی با اشاره به رزمایش بازرسی و نظارت از ابتدای طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: جریمه‌ها براساس قانون ۱۰ برابر شده تا تخلفات کمتر شود و بازرسی‌ها نیز در این مدت بیشتر شده است و بیشترین تخلف در گرانفروشی، احتکار، عدم اعلام موجودی، کم فروشی، حمل و نقل، نگهداری و کالای قاچاق تقلب و عرضه خارج از شبکه است.

وی درباره صادرات استان فارس نیز گفت: سال گذشته صادرات از مبدا گمرکات فارس ۵۳۱ میلیون دلار بوده است که بیشتر هم به آلمان، قطر، عمان و کویت بوده است، اما بسیاری از تولیدکنندگان ما از گمرکات دیگر نیز کالا صادر می‌کنند که با احتساب این موضوع صادرات فارس ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار بوده است.

ایزدی درباره فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها نیز افزود: ۲۰۵ شرکت‌های دانش‌بنیان داریم که ۴۸ واحد دارای پروانه بهره‌برداری از صمت هستند و یکی از اهداف اصلی ما در این بخش است که مابقی واحد‌هایی که از ما مجوز ندارند در اسرع وقت نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند و از تسهیلات پروانه بهره‌برداری استفاده کنند. همچنین محلی از پارک فناوری را در اختیار داریم که مشکلات شرکت‌ها و واحد‌های دانش بنیان در همانجا برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی شیراز با کمبود زمین مواجه است، افزود: با پیگیری انجام شده ۱۰ هکتار خارج از مزایده به شرکت‌های دانش بنیان داده می‌شود که عملیاتی شده است و بهم‌رسانی توان و نیاز استان در قالب نمایشگاه دانش بنیان از اقدامات حمایتی بوده است.

وی با بیان اینکه هدفگذاری امسال بازگشت ۲۲۰ واحد تعطیل به چرخه تولید است که البته هدف ابلاغی وزارت خانه ۱۶۰ واحد است، افزود:۱۱۰ طرح پیشران و بزرگ نیز برای امسال در نظر گرفته شده که یکی از شاخص‌های اصلی آن دانش‌بنیان بودن است.

وی درباره انتقال صنایع آلاینده مانند سیمان، پشم شیشه و روغن نباتی افزود: پشم‌شیشه انتقالش طبق برنامه است و امیدواریم سال آینده شاهد انتقال آن باشیم؛ سیمان فارس در خرامه نسبت به دریافت زمین و معدن آن اقدام شده و پیشرفت ۲۰ درصد دارد و سالیان زیادی است که ابتر مانده است. این امر جز دغدغه‌های ما است و استاندار نیز ورود کرده است. از اواخر سال گذشته استان انتقالش به سایت خرامه سرعت بخشیده، اما روند طولانی است و ۵ سال طول می‌کشد.

رئیس سازمان صمت عنوان کرد: درباره روغن نباتی نیز آلاینده‌ترین قسمت کارخانه روغن کشی بود که از خط خارج شده و بوی بد و نامطبوع نیز از بین رفته است، این کارخانه در منطقه ویژه زمین گرفته، ولی پیشرفت مناسبی ندارد و مالکان متعهد شدند در آخر شهریور عملیات اجرایی را شدت ببخشند، اگر این کار انجام شد مسئولان نیز در ارائه تسهیلات همکاری می‌کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار