سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عدم هماهنگی سیاست‌های ارزی و نقشه‌های تجاری به فعالان اقتصادی آسیب می زند

کارشناس امور بانکی گفت: سیاست‌های تجاری و ارزی لازم است که با یکدیگر هماهنگی باشند تا سیاست های بانک مرکزی به درستی اجرا شود.

آقای حجت اللّه فرزانی گفت: در خصوص بحث هماهنگی بین ستاد ارزی وسیاست‌های تجاری باید گفت بسیار لازم است بانک مرکزی و وزارت صمت در این حوزه به عنوان متولیان هماهنگی‌های کافی داشته باشند، اهمیت این موضوع باعث شد یک توافق بین وزارت صمت و بانک مرکزی به ریاست آقای صالح آبادی امضا شود.

او گفت: چنانچه بحث تغییرات نرخ ارز را به عنوان تعیین نرخ ارز برابری توسط بانک مرکزی دانسته و هماهنگ با سیاست‌های تجاری ما نباشد این موضوع می‌تواند ضربه زیادی به فعالان اقتصادی زند.

به گفته فرزانی، فرض کنید بانک مرکزی علاقمند باشد که نرخ ارز را در راستای افزایش نرخ برابری افزایش دهد و کاهش ارزش ریال را داشته باشیم و از سوی سیاست‌های تجاری ما حول بحث گسترش صادرات رقم خورد، اگر همچین عدم تطابقی رخ دهد می‌تواند ضربه به صادرکنندگان زند به همین سبب لازم است که سیاست‌های تجاری و ارزی با یکدیگرهماهنگی باشند تا هم سیاست های بانک مرکزی به درستی اجرا و هم به شرایط تجاری آسیبی وارد نشود.

او گفت: اگر عدم تطابق سیاست‌های ارزی و نقشه‌های تجاری داشته باشیم قطعا دچار چالش‌های جدیدی خواهیم شد به همین سبب بر این هماهنگی ها تاکید می‌شود. نکته دیگر این که اگر بخواهیم ابر چالش تورم را حل کنیم باید هماهنگی بین ۴ نوع سیاست از جمله پولی، مالی، تجاری و بودجه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم در بحث کنترل نقدینگی و تورم تمرکز کنیم.

 آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی هم با حضور در رسانه ملی گفت: اشکالی که وجود دارد عدم تطابق ارز سامانه نیما با نقشه‌های تجاری است که امیدواریم حل شود و به سوی آن حرکت خواهیم کرد.

گفتنی است که نرخ برابری ارز یعنی به ازای دریافت یک واحد پولی از یک کشور دیگر چند واحد پولی از کشور مبدا باید پرداخت شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.