مجید احمدی گفت: سواد آموزی تنها یک خدمت اجتماعی نیست بلکه ابزاری حتمی در راستای استمرار حیات درخت تنومند انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس از سواد آموزی به عنوان صدقه جاریه یاد کرد و گفت: قبل از اسلام و در ایران باستان سوادآموزی ویژه طبقات بالا و اشرافی جامعه بود، اما با طلوع خورشید رسالت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و گسترش فرهنگ اسلامی این تبعیض ازبین رفت و فراگیری دانش با شعار زگهواره تا گور دانش بجوی در سطح جامعه مرسوم شد.
احمدی به تشریح تاریخچه سواد آموزی در ایران پرداخت و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فرمان تاریخی بنیانگذار انقلاب (ره)، مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی خیل عظیم بی سوادان را که قربانی سیاستهای عقب نگهداشتن مردم از توسعه و فرهنگ شده بودند را امیدوار کرد.
او گفت: در چهار دهه اخیر تلاشهای بی وقفهای در راستای پوشش افراد بیسواد صورت گرفته است به طوری که مقایسه آمارهای نرخ باسوادی کنونی با دوران ستمشاهی نشان از یک انقلاب و تحول عظیم در حوزه سودآموزی دارد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس، آمار باسوادی در جامعه هدف را بیش از ۹۷ درصد اعلام و عنوان کرد: مردمی نمودن سوادآموزی، سوادآموزی مدرسه محور و بهره مندی از ظرفیتهای شورای پشتیبانی سواد آموزی برای طرح سوادیار از مهمترین سیاستهای اجرایی سوادآموزی است.
او گفت: در راستای ریشه کن کردن بیسوادی، استفاده از حلقههای میانی از جمله؛ بسیج، حوزههای علمیه، معلمین بازنشسته و شاغل، و ...، از سیاستهای دولت مردمی سیزدهم است.
احمدی گفت: جهادی و مردمی بودن، بهره مندی از ظرفیت خیرین، شبکه سازی و غیر رسمی بودن از ویژگیهای طرح سوادیار است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس از وجود ۲۸۰۰ آموزش دهنده در استان خبر داد و گفت: آمار سواد آموزان در سطح استان بیش از ۷۲ هزار نفر است.
او گفت: از این تعداد، ۲۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ و ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر برای سال تحصیلی جاری، کلاس بندی شده و ۱۵۰۰ نفر نیز در طرح کمیساریای عالی تحت پوشش قرار گرفتند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس، پایان کلاسهای سواد آموزی سال جاری و برگزاری آزمون را دهم دیماه اعلام و گفت: سوادآموزی از سیاستهای اصلی دولت انقلابی سیزدهم است لذا در این راستا نهضت سوادآموزی از تمام ظرفیتهای موجود بهرهمند خواهد شد.