حورا موسوی عضو هیئت علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این افراد باید پیش از شروع درمانهای رادیوتراپی و شیمی درمانی نسبت به فریز کردن تخمک اقدام کنند، چراکه اشعه در شیمی درمانی و رادیوتراپی موجب تضعیف در امر باروری میشود و بدین طریق پس از بهبودی مشکلی برای بارداری و فرزندآوری نخواهند داشت.
او افزود: جای نگرانی برای فرزندار شدن بیماران مبتلا به سرطان نیست، زیرا قبل از انجام اقدامات بارداری، غربالگری و کارهای لازم انجام میشود.
عضو هیئت علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: معتقدیم که بیماری فرد ابتدا باید درمان شود و سپس تصمیم به بارداری گرفته شود، اما اگر فردی از بیماری سرطان خود اطلاع نداشت و باردار شد بسته به شرایط بیمار، دوره بارداری متناسب با تشخیص پزشکان ادامه مییابد و یا بارداری قطع میشود.
موسوی بیان کرد: بسیاری از افراد مبتلا به سرطان نگرانند که کودکانشان هم مبتلا به سرطان شوند، اگرچه بررسیهای لازم و اقدامات پیشگیرانه بدین منظور لازم است، اما تحقیقات نشان میدهد، فرزندان افرادی که سرطان دارند و همچنین فرزندان نجاتیافتگان سرطان در معرض خطر ابتلا به این بیماری نیستند.
او تصریح کرد: از سوی دیگر فرزندآوری موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان میشود و تجربه نشان داده زنانی که چندین زایمان داشته اند، شانس سرطان رحم، تخمدان و پستان در آنها کمتر است که این موضوع در سرطانهای مرتبط با مردان هم صدق میکند.