جیه یه کیم، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کیونگ هی در کره جنوبی، گفت: اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده اند که رژیمهای غذایی گیاهی ممکن است در پیشگیری از سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش داشته باشند، اما تأثیر کیفیت تغذیهای غذاهای گیاهی بر این ارتباط نامشخص بوده است. یافتههای ما نشان میدهند که خوردن یک رژیم غذایی گیاهی سالم با کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ مرتبط است.
کیم خاطرنشان کرد که سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در سراسر جهان است و احتمال ابتلای یک مرد در طول عمر یک به ۲۳ است. خطر ابتلای یک زن در طول زندگی یک در ۲۵ است.
محققان این مطالعه، جمعیتی متشکل از ۸۰۰۰۰ مرد آمریکایی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی که بالاترین میزان متوسط روزانه غذاهای گیاهی سالم را مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان از این غذاها را مصرف میکنند، ۲۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده هستند.
محققان در مطالعه بر روی بیش از ۹۳۰۰۰ زن آمریکایی، ارتباط مشابهی را پیدا نکردند.
کیم در ادامه افزود: ما حدس میزنیم که آنتی اکسیدانهای موجود در غذاهایی مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل میتوانند با سرکوب التهاب مزمن که میتواند منجر به سرطان شود، در کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند.