علی موسوی شایق رئیس مرکز فناوری سلامت مشهد و طراح دستگاه نانوسنتز ریز سامانه بهبود درمان در حاشیه رونمایی از این دستگاه گفت: سرعت و کارایی بالا، کارکرد آسان، کنترل دقیق خواص فیزیکی نانوذرات، کاربرد بالا و قابلیت مقیاسپذیری از یک میلیلیتر به بالا (نامحدود) و کاربرد آن آزمایشگاهی از مزایای این دستگاه است.
او افزود: این دستگاه که برای ساخت آن بیش از یک میلیارد تومان و معادل یک سوم نمونه خارجی آن هزینه شده، در تشخیص انواع بیماریهای ویروسی و غیرویروسی و نانوهای دارو، واکسن و آرایشی و بهداشتی موثر است.
رئیس مرکز فناوری سلامت مشهد ادامه داد: کار طراحی و ساخت این دستگاه از مرداد سال ۱۳۹۹ تا دی سال ۱۴۰۰ بهطول انجامید و از ابتدای سال ۱۴۰۱ و پس از دریافت تائیدیههای مورد نیاز وارد بازار شد.
موسویشائق بیان کرد: ۹۰ درصد قطعات این دستگاه تولید داخل و با همان کیفیت نمونه خارجی و حتی کارایی بهتر از آن تولید شده است.
او تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پارک علم و فناوری سلامت مشهد در به سرانجام رسیدن آن با همکاری داشتند.
حمایت از صاحبان طرحهای برتر
مرتضی دهقان معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان رضوی گفت: پیرو فرامین مقام معظم رهبری و تاکید ویژه رئیس جمهور نگاه ویژهای بر موضوع تولیدات فناورانه، پژوهش محور و دانش بنیان داریم و از در این حوزهها حمایت لازم میشود.
او افزود: تولید محصول باکیفیت ایرانی، آن هم معادل نمونه خارجی و حتی فراتر از آن نتیجه خودباوری و معنای جمله "ما میتوانیم" در عمل بوده است.
نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی از ۱۴ تا ۱۶ آذر با ۷۰ غرفه در نمایشگاه بین المللی مشهد به روی علاقمندان گشوده است.