سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمبود کمباین معضل این روز‌های شالی کاران خوزستانی

 رییس انجمن برنج خوزستان گفت: شالیکاران خوزستانی هم اکنون برای برداشت محصول خود با کمبود کمباین و بالا بودن هزینه اجاره آن رو به رو هستند.

محمد سواری  گفت: برای برداشت ۷۰هزار هکتار سطح شالیزار‌های خوزستان، دست کم به ۲۰۰ دستگاه کمباین نیاز است، ولی هم اکنون کمتر از ۱۰۰ دستگاه کمباین بومی و غیربومی در استان مشغول برداشت شالی هستند.

اوبا بیان اینکه باید از قبل، تمهید لازم برای تامین کمباین مورد نیاز از سوی سازمان جهادکشاورزی و شرکت‌های خدمات کشاورزی خوزستان اندیشیده می‌شد، ادامه داد: چنانچه کمباین مورد نیاز برای برداشت باقی مانده دسترنج کشاورزان تامین نشود بخشی از محصول که با مشقت فراوان به دست آمده با بارندگی پیش رو از بین خواهد رفت یا کیفیت آن کاهش خواهد یافت.

رییس انجمن برنج خوزستان از بی تفاوتی برخی مسئولان برای کاهش مشکلات شالیکاران خوزستانی انتقاد کرد و گفت: شایسته نیست شالی کاران در میان انبوه مشکلات رها شوند و هیچ دستگاهی پاسخگو نباشد.

امسال برای دومین سال متوالی کشت برنج در خوزستان به دلیل کمبود آب و خشکسالی و کاهش شدید منابع و ذخایر آب پشت سد‌ها ممنوع شد، ولی با این حال برخی شالیکاران خوزستانی در مناطق کرخه، شوش، اهواز، شوشتر، دزفول و میداوود باغملک بدون توجه به این ممنوعیت اقدام به کشت برنج کردند.

برداشت برنج که از نیمه دوم آبان در خوزستان شروع شده تا اواخر آذر ادامه می‌یابد. کشاورزان پس از برداشت محصول، اقدام به کشت گندم می‌کنند.

پیش بینی شده با برداشت ۲۸۰هزار تُن شلتوک از سطح ۷۰هزار هکتار شالیزار‌های خوزستان، حدود ۱۶۰هزار تُن برنج محلی مرغوب و معطر عنبربو تولید و به بازار عرضه شود.

بر اساس بررسی میدانی هم اکنون قیمت هرکیلوگرم برنج محلی تازه (امسال) به صورت خرده فروشی حدود ۴۵۰هزار ریال است، ولی این قیمت در تابستان امسال تا ۷۵۰ هزار ریال نیز رسیده بود.

خوزستان با تولید حدود ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، فرآورده دامی و لبنی و عسل به تنهایی ۱۴درصد کل محصولات کشاورزی کشور را تولید کرده و از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

خوزستان یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد، ولی در صورت تامین آب، زهکشی و تسطیح زمین‌ها و توسعه کشت گلخانه‌ای امکان افزایش سطح زیرکشت تا ۲.۲میلیون هکتار وجود دارد.

نیشکر، گندم، برنج، مرکبات سردسیری و گرمسیری، خرما، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای، جو، چغندرقند و محصولات جالیزی، سبزی و صیفی و انواع گل از مهمترین تولیدات کشاورزی خوزستان هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.