سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت جهانی ۳۰ نقطه از ایران به عنوان نقاط ایمن

یک متخصص طب اورژانس، درباره فوریت ها و خانواده ایمن به بیان توضیحاتی پرداخت.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما غلامرضا معصومی متخصص طب اورژانس، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص سلامت در بلایا و فوریت‌ها در خصوص خانواده ایمن، جامعه ایمن به گفت‌وگو پرداخت.

این کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین عامل در ایجاد جامعه ایمن چیست گفت: افراد جامعه، برای پیشبرد این فرایند، باید به مهمترین قسمت آن، که بحث مشارکت‌های مردمی است ورود پیدا کنند، تا روند زندگی تا حد ممکن، عاری از خطر شود و تا حد ممکن بتوانیم، جلوی حوادث و سوانح را بگیریم.

وی افزود: بحث مهم دیگر در این خصوص مطالبه گری مردم است، مردم باید از شهرداری ها، شبکه‌های بهداشت محله و... مطالبه گری کنند تا روند اصلاحات و جلوگیری از حوادث، از یک منطقه کوچک شروع شود و تا سطح کلان کشوری ادامه یابد. مسئولین باید در منطقه تحت نظارت خود، گشت و گذاری داشته باشند و ایمنی را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

این متخصص طب اورژانس  ادامه داد: این مطالبه گری‌ها باید در سازمان‌ها و نهاد‌ها نیز وجود داشته باشد، به طور مثال افرادی که شغل حساسی دارند، مانند پلیس ها، آتش نشانان و انواع دیگری از شغل ها، باید حاشیه‌های ایمنی در محیط کار و انجام وظایفشان، داشته باشند.

معصومی یادآور شد: در کشور، استاندارد‌ها و قوانین بالادستی معین و حساب شده‌ای وجود دارد، اگر مطالبه گری مردم به طور جدی انجام شود، این قوانین به درستی اجرا خواهند شد، به طور مثال استاندارد‌های ساختمان سازی، کاملا مشخص و معین است، با سختگیری‌های به موقع و از ابتدای ساخت و همچنین نظارت مستمر سازمان‌های مربوطه، این خدمات به طور صحیح انجام خواهد گرفت، خوشبختانه در حال حاضر، نظارت سازمان آتش نشانی در ساخت ساختمان‌های بلند مرتبه در حال انجام است.

وی گفت: تا هنگامی که مطالبات مردمی به طور جدی صورت نگیرد، الزامات این قوانین توسط دولت‌ها اندیشیده نخواهد شد، در برنامه پنج ساله ششم، دولت متعهد شده است که حوادث ترافیکی باید به میزان مشخصی کاهش یابند، آیا مردم در منطقه‌ای که زندگی می‌کنند، شاهد کاهش حوادث ترافیکی بوده اند؟ آیا در این خصوص مطالباتی از سمت مردم صورت گرفته است؟

این متخصص سلامت در بلایا و فوریت‌ها گفت: اگر مردم اطلاعات و آگاهی کافی در این خصوص داشته باشند، مطالبه‌گری بیشتر می شود و سیستم‌های نظارتی کشور، تلاش بیشتری برای پاسخگویی به مردم انجام خواهند داد.

وی افزود: در ایران ۳۰ نقطه به عنوان نقاط ایمن، ثبت جهانی شده است. شهر کاشمر اولین شهر ایمن منتخب در کشور است، شهر آباده و اقلید در استان فارس هم به عنوان جامعه ایمن به ثبت رسیده است.

معصومی با مطرح کردن این سوال، که به نظر شما آیا تا به حال تلاشی در جهت بهبود ایمنی و سلامت، مسیر عبور و مرور سالمندان و معلولین در کشور انجام شده است گفت: از مردم درخواست می کنم با مطالبه به موقع و یادآوری مداوم و پیگیرانه خود، در ایجاد جامعه ایمن تلاش و کوشش کنند.

برچسب ها: خانواده ، طب اورژانس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.