نادر توکلی٬ رئیس انجمن طب اورژانس ایران و رئیس شانزدهمین کنگره بینالمللی طب اورژانس با اعلام برگزاری این رویداد در روزهای ۱۳ تا ۱۵ دی در مرکز همایشهای رازی تهران، اظهار داشت: این کنگره به همت انجمن طب اورژانس ایران، معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران با هدف ارائه آخرین اطلاعات، دستاوردها و مهارتهای روز دنیا در زمینه علم تخصصی طب اورژانس و با حضور اساتید، پزشکان و متخصصین این رشته و کلیه همکاران مرتبط با این بخش اعم از پزشکان عمومی، دیگر متخصصان و تکنسینها برگزار میشود.
توکلی گفت: طب اورژانس با طیف وسیعی از گروههای مختلف و به صورت کار تیمی انجام میشود. خدمت رسانی برای بیماران و مصدومان از سطح پایه آن با پرسنل و تکنسینهای حوزه پزشکی، گروههای هلال احمر و حتی تیمهای پلیس و آتشنشانان در صحنه حادثه شروع میشود که باید توان و نحوه روبهرو شدن با یک بیمار و یا مصدوم را برای ارزیابی اولیه داشته باشند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در سطح بعدی که بیمار به مراکز درمانی و یا بیمارستان منتقل شده است٬ دانش و اطلاعات کافی پرستاران، متخصصان بیهوشی، پزشکان عمومی، متخصصین طب اورژانس و نهایتا متخصصین دیگر رشتهها بسیار تاثیرگذار و مهم است. همین امر اهمیت برگزاری کنگره طب اورژانس را برای بهروز شدن دانش و اطلاعات همکاران نمایانتر میکند.
رئیس انجمن طب اورژانس ایران گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از متخصصین طب اورژانس را به صورت فعال در کشور داریم. خوشبختانه در رشته طب اورژانس از نظر شاخصهای توسعه یافتگی رشتههای تخصصی جزء کشورهای پیشرفته محسوب میشویم که جایگاه ویژهای در منطقه داریم و در سطح جهانی نیز در بین کشورهای مطرح این رشته هستیم.
او به شایعترین مراجعات به بخشهای اورژانس اشاره و بیان کرد: بیش از ۷۵درصد از مراجعین به بخشهای اورژانس، بیماران سرپایی با مشکلات طبی هستند که خدمات محدودی را نیاز دارند؛ اما به دلیل حضورشان در اورژانس حجم زیادی از نیروی انسانی، تجهیزات و فضای بخش را به خودشان اختصاص میدهند، به طوری که نیاز و ضرورتی به حضور در این بخش نداشته اند.
توکلی فرسودگی و امنیت جانی را از مشکلات مهم این رشته پزشکی دانست و افزود: متخصصین طب اورژانس هر روز هفته و به شکل ۲۴ ساعته حتی در ایام تعطیل باید آماده به خدمت باشند که این امر باعث مواجه شدن با استرس و فشار زیاد و در ادامه فرسودگی زودرس آنان خواهد شد.
وی با تاکید بر این مطلب که بخش اورژانس، یک محیط تنشزا و سخت بوده که معمولا امنیت کافی را ندارد، گفت: برخی از بیماران و همراهان آنان اغلب با عدم آگاهی از ماهیت برخی از بیماریها و حوادثی که منجر به آسیبهای شدید و حتی مرگ میشود با پزشکان این بخش به بحث پرداخته که متاسفانه به دفعات باعث حمله فیزیکی و آسیب به پزشکان و پرسنل بخشهای اورژانس شده و همین نبود امنیت جانی یکی از مهمترین مشکلات این حوزه پزشکی به حساب میآید.