سرهنگ امیرحسین سلیمانی در نشست خبری امروز گفت: تعداد زیادی از شهروندان به پلیس فتا استان مراجعه و مدعی شدند مبالغی بصورت غیرمجاز از حساب بانکی آنان برداشت شده است.
این مقام انتظامی گفت: پس از اخذ اظهارات مالبختگان این موضوع در دستور کگار قرار گرفت و کارشناسان پلیس فتا تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردند.
او گفت: در تحقیقات اولیه کارشناسان پلیس فتا فارس مشخص شد همه قربانیان این پرونده بعد از خرید از یک فروشنده سیار در یکی از محلات شیراز حسابشان خالی شده و مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند.
سرهنگ سلیمانی گفت: افسران پلیس فتا در مرحله تحقیقات پرونده متوجه شدند مجرمین تحت پوشش فروشنده سیار میوه و تربار اقدام به کپی کردن از کارت بانکی شهروندان میکردند که با بررسیهای تکمیلی و همه جانبه و بهره گیری از روشهای فنی و علمی موفق ششدند متهمان را شناسایی و پس از تشریفات قضایی، مجروحین را به همراه تجهیزات اسکیمر دستگیر و پلیس فتا منتقل کنند.
این مقام مسئول گفت: متهمان پس از انتقال به پلیس فتا و مواجهه با شکات پرونده و مستندات جمع آوری شده توسط پلیس به کلاهبرداری از ۱۸۰ نفر تا کنون با این روش به ارزش ریالی حدود ۱۸ میلیارد ریال اعتراف کردند که در بررسیهای ابتدایی این پلیس مشخص شده است که این متهمان اقدام به کپی کردن بیش از ۷۳۰ کارت بانکی کرده که این مبلغ بیش از مبلغ اعترافی متهمان است.
او گفت: شهروندان جهت پیشگیری از سرقت به صورت اسکیمینگ، انجام عملیات بانکی و وارد کردن رمز کارت حساب بانکی را شخصا انجام دهند چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر بر روی دستگاهذکارتخوان بدون اطلاع از رمز عبور امکان برداشت از حساب شهروندان امکان پذیر نخواهد بود.
این مقام سایبری در خصوص آمار جرائم سایبری و تعداد پروندههای باندی و مهم هشت ماهه امسال، گفت: در این زمینه ۱۹ فقره کلاهبرداری، ۴ فقره اسکیمینگ و ۴ فقره فیشینگ از شهروندان شده است که مبلغ یکصد و پنج میلیارد و شصد و نود پنج میلیون تومان به مالباختگان دعوت شده است.
سرهنگ سلیمانی گفت: آمار جرائم سایبری به تفکیک از ابتدای امسال تا کنون ۲۵ درصد برداشت غیرمجاز، ۴۹ درصد کلاهبرداری، ۱۰ درصد هتک حیثیت، ۱۵ درصد (مزاحمت، قمار، تهدید و اخاذی) و ۱ درصد جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی بوده است.