سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشتباهات مهلکی که می‌تواند برای شرکت‌کنندگان در کنکور دردسرساز شود

رئیس مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش از دغدغه‌ها و حیرت کنکوری‌های امسال گفته که نمی‌دانند درس‌شان را بخوانند یا برای کنکور دی آماده شوند.

امسال برای اولین بار، کنکور سراسری در دو نوبت برگزار می‌شود؛ نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در روز‌های ۲۹ و ۳۰ دی ۱۴۰۱ و نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ در روز‌های ۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۲. درباره اهمیت کنکور و سرنوشت‌ساز بودن آن، به توضیح نیاز نیست. داوطلبان زیادی در این روز‌ها در حال برنامه‌ریزی برای شرکت در کنکور دی ماه هستند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در توصیه‌ای به کنکوری‌ها گفته است: «سابق بر این، به سازمان سنجش گفته بودیم برگزاری نوبت اول کنکور در دی ماه، مناسب نیست، زیرا بخش عمده‌ای از داوطلبان کنکور، دانش‌آموز هستند و شما کنکور را برای بچه‌هایی برگزار می‌کنید که دغدغه امتحانات نهایی را هم دارند. دانش‌آموزان حیران می‌مانند که درس شان را بخوانند یا برای کنکور آماده شوند و این موضوع برایشان دغدغه است». به همین بهانه و در ادامه از اشتباهاتی خواهیم گفت که ممکن است برای شرکت‌کنندگان در کنکور دی‌ماه، دردسرساز شود.

آن چه باید درباره ۲ مرحله‌ای شدن کنکور بدانید
کنکور تا سال قبل تنها یک بار در سال برگزار می‌شد، یعنی هر داوطلب سالی یک بار می‌توانست شانس خود را برای شرکت در آزمون، کسب نمره مناسب و پذیرش در دانشگاه دلخواه امتحان کند، اما اکنون برای اولین بار شرایط تغییر کرده است. متقاضیان می‌توانند در هر دو مرحله کنکور یا فقط یکی از دو مرحله که در دی و تیر برگزار می‌شود، شرکت کنند.

شایان ذکر است در کنکور دی، رتبه‌ای اعلام نخواهد شد و فقط تراز آزمون اعلام می‌شود و پس از کنکور تیر با توجه به عملکرد بهتر در هر کدام، می‌توانند انتخاب رشته کنند. در واقع کنکور دو بار برگزار می‌شود، اما در هر سال هر داوطلب یک بار اجازه انتخاب رشته دارد که آن هم در مرداد انجام خواهد شد. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری، حذف درس‌های عمومی است. درس‌های عمومی فقط روی سوابق تحصیلی داوطلبان تاثیر دارد. تاثیر سوابق درس‌ها در پایه دوازدهم و امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۲ به صورت ۴۰ درصد قطعی محاسبه می‌شود که ۲۶ درصد درس‌های عمومی و ۱۴ درصد درس‌های اختصاصی است؛ بنابراین داوطلبان برای کنکور سراسری فقط باید درس‌های تخصصی را مطالعه کنند.

دانش‌آموزان سال دوازدهم بخوانند
داوطلبان شرکت در کنکور دی ماه شامل دو دسته هستند؛ دسته اول دانش‌آموزان سال دوازدهم که برای این گروه، کنکور دی ماه بیشتر جنبه آشنایی با نوع سوالات و از بین رفتن ترس و استرس کنکور دادن است، چون این گروه تا دی ماه بیشتر از نیمی از کتاب‌های دوازدهم را مطالعه نکرده‌اند بنابراین طبیعی است که نمی‌توانند به تمامی سوالات پاسخ دهند و نباید منتظر نتیجه ایده‌آل از این آزمون باشند. برای این گروه از داوطلبان، اولویت در پیش داشتن امتحانات نهایی خرداد است که به صورت نهایی برگزار می‌شود و بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین توصیه می‌شود این گروه از دانش‌آموزان با یک برنامه‌ریزی صحیح بیشتر وقت خود را روی درس‌های سال دوازدهم بگذارند و از زمان‌های باقی مانده برای مطالعه درس‌های پایه استفاده کنند.

همه زمان‌تان را به تست‌زدن اختصاص ندهید
بعضی از دانش‌آموزان سال دوازدهم در این روزها، ممکن است که همه زمان‌شان را به تست زدن اختصاص دهند و از درس‌های خودشان غافل شوند. نتیجه این اتفاق، عقب افتادن از درس‌های سال دوازدهم است که هم روی نتیجه امتحانات نهایی و هم روی نتیجه کنکور داوطلب تاثیر منفی خواهد گذاشت.

فرصتی طلایی برای پشت‌کنکوری‌ها
دسته دوم، دانش‌آموزان دانش آموخته هستند که کنکور دی برای آن‌ها اهمیت بیشتری دارد و شانس‌شان را برای کسب نمره بهتر، افزایش می‌دهد؛ بنابراین آن‌ها می‌توانند از این فرصت طلایی برای ارزیابی بهتر خود، کشف نقاط قوت و ضعف و ... استفاده کنند.

دچار افراط و تفریط نشوید
برخی مشاور‌ها ممکن است بگویند تمرکز را بر کنکور دی بگذارید و در امتحانات نهایی شهریور شرکت کنید که روش درستی نیست و شهریور به عنوان سابقه تحصیلی گزارش نمی‌شود، بلکه نمره خرداد گزارش می‌شود. برخی مشاور‌ها هم پیشنهاد می‌دهند که تمرکز دانش‌آموزان برای کنکور، بر آزمون تیر باشد و در آزمون دی شرکت نکنند یا فقط آزمایشی شرکت کنند. هر دوی این پیشنهادها، پذیرفتنی نیست. داوطلبان باید توجه داشته باشند که هر دو آزمون به یک اندازه مهم است و این طور نیست که به طور مثال، آزمون تیر، آزمون اصلی باشد یا برعکس؛ بنابراین نباید در جدی گرفتن یا بی اهمیت دانستن آن، دچار افراط و تفریط شد.

برنامه‌ریزی باید هدفمند باشد
برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که میزان پیشرفت یا افت کیفیت مطالعه را نشان دهد. شرکت در کنکور دی‌ می‌تواند شما را در شناخت نقاط ضعف و قوت‌تان راهنمایی کند تا در برنامه‌ریزی‌های بعدی نقاط ضعف خود را برطرف کنید و در رشته مورد علاقه‌تان، پذیرفته شوید.

منبع: خراسان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۷ آذر ۱۴۰۱
سلام من سال 67 دیپلم گرفتم و معدلم بالاست نیاز به ترمیم ندارم ولی مثل اینکه باید مجدد امتحان بدهم ایا امکانش هست همان نمره ها را برای من ثبت کنید