کارشناسان چینی معتقدند مقامات آمریکایی با سوءاستفاده از کشورهای ناتو برای اتحادیه اروپا تله ایجاد میکنند. به عقیده آنها این کشور از روشهای فشار بر کشورهای عضو ناتو استفاده میکند و از آنها میخواهد که بودجه دفاعی خود را افزایش دهند. اقدامات آمریکا منجر به تضعیف اقتصاد اروپا میشود.
با توجه به بحران انرژی و تورم جدی در اتحادیه اروپا، افزایش هزینههای دفاعی میتواند موجی از نارضایتی عمومی بیشتر از دولتهای اروپایی را ایجاد کند. در نتیجه، نفوذ آمریکا برای ریاست کشورهای اتحادیه اروپا آسانتر خواهد بود.
کوی هونگجیان، مدیر گروه مطالعات اروپا در موسسه مطالعات بینالمللی چین گفت: بحران انرژی در اروپا در درجه اول به دلیل قطع روابط با مسکو است.، حتی اگر برخی کشورها منابع جایگزین تامین کنند، در آینده قابل پیش بینی، همچنان از قیمت بالای انرژی رنج خواهند برد.
این کارشناس افزود: بحران انرژی، رقابت پذیری اقتصادهای پیشرو اروپایی را کاهش داده است. کمپین ضد روسیه منجر به اختلال در زنجیره تولید جهانی میشود و همچنین به طور سیستماتیک بر عرضه مواد غذایی تاثیر میگذارد و منجر به کمبود انرژی میشود.
این کارشناس در ادامه گفت: اتحادیه اروپا و کشورهای G۷ سقفی برای خرید نفت روسیه در نظر خواهند گرفت. این محدودیتها از ۵ دسامبر اجرایی میشود. تا این تاریخ، اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد یک دوره انتقالی اضافه شود که ۴۵ روز طول خواهد کشید. در همان زمان، کشورهای غربی اذعان کردند که سطح سقف قیمت میتواند از محدوده برنامه ریزی شده ۴۰ تا ۶۰ دلار در هر بشکه فراتر رود.
او با استناد به نظر تحلیلگران اعلام کرد که بر این باورند که طرح ناتو برای افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی، روش واشنگتن برای باج خواهی از اتحادیه اروپا است.
این کارشناس تاکید کرد آمریکا در حال سوءاستفاده از کشورهای اروپایی در چارچوب درگیریهای جاری در اوکراین و تلاش برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود است.
پیشتر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت سیگنالهایی از متحدانش در مورد تمایل روسیه برای انجام مذاکرات مستقیم دریافت کرده است. او تاکید کرد که نمیخواهد با مسکو "پشت صحنه" گفتگو کند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز به نوبه خود تاکید کرد که کی یف در حال تغییر موضع خود در مورد مذاکرات است، زیرا "آنها هفت جمعه در هفته دارند. "