نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس امروز نشستی را در فرمانداری ویژه خرمشهر برگزار کردند.
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست گفت: گزارش میدانی این بازدید تهیه و تدوین میشود و برای بررسی به کمیسیونهای مرتبط ارسال می شود.
او از تهیه گزارشهای تخصصی به منظور بررسی مشکلات و ایجاد راهکارها و پیگیریهای لازم در مرکز کشور خبر داد.
تشکیل کمیته تخصصی از برنامههای سفر کمیسیون اقتصادی مجلس به سراسر کشور است.
وی همچنین قول داد موضوع واردات کالا از عراق را که از سوی بازارگانان مطالبه شد را پیگیری کند، آنطور که مشخص شد گمرک طرف عراقی اجاره این واردات را نمی دهد چرا که گمرک در مرز شلمچه تنها برای صادرات به عراق تعریف شده است.
مقدسی رئیس کل گمرک ایران هم در این سفر درباره اصلاح قانون قاچاق کالا گفت: برای هزارو ۳۳۹ قلم کالا در سال ۹۷ ممنوعیت ثبت سفارش ثبت شد که اصلاح آن نیازمند پیگیری است.
نخلداران و صادرکنندگان خرما هم مشکلات خود را با اولویت ایجاد صنایع فرآوری خرما در این جلسه مطرح کردند.
در این نشست همچنین معافیت مالیات بر ارزش افزوده از دستگاههای کارت خوانِ اصناف و بازرگانان در سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۰ هم مورد به بحث و بررسی گذاشته شد.
توتون چی معاون سازمان مالیاتی کشور از تسهیل در دریافت مالیات برای سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۰ خبر داد و گفت : اصناف و بازرگانانی که از دستگاههای کارت خوان آنها در سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۰ مالیات بر ارزش افزوده اخذ شده برای بررسی و تسهیل به ادارات مالیات منطقه خود مراجعه کنند.
عابدینی سرکنسولگر جمهوری اسلامی ایران در استان بصره عراق در پاسخ به مطالبه بازرگانان مبنی بر وارداتی کالا از عراق گفت: تاکنون درخواستی برای وارداتی از عراق نداشتیم و این موضوع با نامه نگاری قابل پیگیری است.
فرماندار ویژه خرمشهر خواستار استفاده از ظرفیتهای خرمشهر و احیای آنها برای رونق اقتصادی منطقه شد.
نادر عمیدزاده از رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار نگاه ویژه و تصویب اعتبارات لازم برای عمران و پیشرفت خرمشهر در بودجه ۱۴۰۲ شد.
لفته احمد نژاد نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی هم از مستقر نشدن گمرک در مبادی شهر گلایه کرد و گفت: این جریان سبب اجرایی نشدن قوانین مناطق آزاد در اروند شده است و لازم است کمیسیون اقتصادی مجلس در این مورد اهتمام ویژهای داشته باشد.
نماینده خرمشهر در انتقادی از سازمان منطقه آزاد اروند با تاکید بر اینکه درآمد سازمان منطقه آزاد اروند صرف امور عمرانی در خرمشهر نمی شود، خواستار اصلاح و بررسی این مضوع در دولت و مجلس شد.
فیصلی رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر بعنوان نماینده بخش خصوصی هم در این نشست خاطر نشان کرد: تخفیف سود ۳۰ درصد بازرگانی و گمرکی از مطالبات اتاق بازرگانی خرمشهر و بخش خصوصی از کمیسیون اقتصادی مجلس است.
فیصلی تاکید کرد؛ اجازه واردات به بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم از خرمشهر داده نمیشود.
مقرون به صرفه نبودن هزینه سوخت برای شناورها و درخواست برای اختصاص یارانه سوخت، از دیگر خواستههای رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر از کمیسیون اقتصادی مجلس بود.
چرا ماده ۶۵ مناطق آزاد در اروند اجرا نمی شود؟ این سوالی بود که خانی معاون توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند عنوان کرد و خواستار رفع مشکلات در این زمینه شد.
وی افزود: کاهش ورود خودروهای تجاری عراقی به مرز شلمچه به دلیل دخالت های غیر تخصصی و غیر مربوط برخی از ارگان ها است.