سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاقوت‌های نی‌ریز در راه بازار‌های جهانی

برداشت انار از سطح سه هزار هکتار باغ‌های شهرستان نی ریز آغاز شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: سالانه حدود ۶۰ هزار تن انار از سطح سه هزار هکتار باغ‌های این شهرستان برداشت می‌شود که از این نظر نی‌ریز مقام اول سطح و تولید را در استان فارس داراست.

علیرضا بصیری گفت: متوسط عملکرد در باغ‌های این شهرستان ۲۰ تن در هر هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار بوده است و در سالیان متمادی باغدار نمونه استانی یا کشوری از این شهرستان انتخاب شده است.

او گفت: به دلیل تنوع ارقام، برداشت انار در این شهرستان در ارقام زودرس مانند انواع انار شیرین و فاروق تا اواخر شهریورماه و در مورد ارقام دیررسی مانند رباب تا اواخر آبان‌ماه ادامه دارد.

به‌گفته بصیری؛ عمده‌ترین رقم انار تولیدی نی‌ریز رباب است که به‌دلیل رنگ پوست و آریل، درصد فیبر، طعم میوه و ضخامت پوست، بسیار بازارپسند بوده و شهرت جهانی دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: انار نی‌ریز علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌های آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره‌جنوبی، روسیه، و برخی کشور‌های اروپایی صادر می‌شود که زمینه ایجاد سه هزار فرصت شغلی موقت را فراهم‌کرده است.

او گفت: تا کنون یک‌هزار تن انار برای صادرات بارگیری شده است که پیش‌بینی می‌شود به ۲ هزار تن نیز برسد.

بصیری با بیان اینکه در بخش صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت بالای شهرستان، کارخانه‌های صنعتی فرآوری انار نی ریز مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: از جمله تولیدات آن‌ها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: کمبود آب با توجه به خشکسالی‌های اخیر، وجود آفات و امراض به‌خصوص کرم گلوگاه انار و عدم پوشش بیمه‌ای آن، کمبود صنایع تبدیلی و سردخانه و عدم استقبال مناسب بهره برداران از تشکل‌های صنفی از عمده مشکلات انارکاران این شهرستان است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.