سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح سرشماری زنبور عسل در اصفهان

مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت:طرح آمارگیری کلنی‌ها و سرشماری زنبور عسل در استان اصفهان پس از دوسال وقفه به دلیل کرونا، مهر امسال در مدت دو هفته انجام شد.

حامد صدارت گفت: طرح آمارگیری کلنی‌ها و سرشماری زنبور عسل در استان اصفهان از ۱۶ مهر امسال آغاز شده و فردا ۲۸ مهر پس از دو هفته پایان می‌یابد.

او با بیان اینکه نتایج آمار سرشماری امسال از زنبورستان‌های استان ۱۰ آذر ماه تکمیل و اعلام می‌شود، افزود: طرح آمارگیری کلنی‌های زنبور عسل امسال پس از دو سال در حال اجراست، زیرا سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل همه‌گیری کرونا این طرح انجام نشد.

مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: آخرین آمار موجود از کلنی‌های زنبور عسل استان مربوط به سال ۱۳۹۸ است که بر اساس آن پنج هزار زنبورستان و ۹۶۰ هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود داشت و یک هزار و ۵۳۳ نفر در زنبورستان‌های استان فعالیت می‌کردند.

صدرات ابراز داشت: با انجام سرشماری اطلاعات صحیحی از تعداد کلنی، تعداد مهاجران به شهرستان‌ها، شمار و نژاد ملکه و میزان عسل استحصالی در دوره زمانی به دست می‌آید که در تصمیم گیری صحیح و اصولی و خدمات دهی بسیار حائز اهمیت است.

او درباره کیفیت عسل تولیدی استان افزود: به علت تنوع گیاهی، پوشش گیاهی مطلوب، فعال بودن زنبورداران و مهاجرت به ۱۰ استان کشور، عسل استان اصفهان از کیفیت خوبی برخوردار است و استان اصفهان با حدود ۷۵۰۰ تن تولید عسل رتبه سوم تولید عسل در کشور را دارد.

مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: باید توجه به تنوع و پوشش گیاهی مطلوب این استان، انواع عسل از گیاهان شهدزا مرتعی و مزرعه‌ای از جمله گون گز، آویشن گاوپونه و مزرعه‌ای گیاهانی همچون یونجه، گیشنیز و شوید و… تولید می‌شود.

صدارت با بیان اینکه دفترچه‌های زنبورداری در مدت دو سال کرونایی در تعاونی‌ها و مراکز خدمات کشاورزی تمدید می‌شد، اضافه کرد: رکود کرونا به صنعت زنبورداری نیز آسیب زد و زنبورداران ما نیز متحمل خسارت شدند.

صنعت زنبورداری در استان‌های مختلف ایران همچون آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، کردستان، لرستان، گلستان، مازندران و اصفهان رواج دارد.

ارزش غذایی عسل بسیار بالا و یک غذای کامل است. کیفیت بالای عسل را می‌توان به دلیل گزینش گیاهان از سوی این حشره کوچک دانست. زنبور‌های عسل به شکل غریزی، گل‌های مفید را از غیرمفید تشخیص می‌دهند.

آن‌ها بر هر گلی نمی‌نشینند و به کمک قدرت تشخیص و بویایی خود، شکوفه بهترین گل‌ها و گیاهان را برای استفاده برمی گزینند.
عسل علاوه بر داشتن نقش غذایی مؤثر و کمک به رفع کمبود‌های غذایی می‌تواند به عنوان دارو و مکمل آن در بهبود بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

یک کیلوگرم عسل بیش از سه هزار کالری انرژی دارد. از عسل می‌توان به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده زخم‌ها به ویژه زخم‌های دهان و گلو استفاده کرد.

منبع:مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.