سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی مطرح کرد؛

حرکتی عظیم به واسطه کنگره ملی شعر در موضوع وحدت اسلامی

عزت زمانی گفت:کنگره شعر وحدت اسلامی آغازگر حرکت عظیم و شروع حرکت جدید در موضوع شعر وحدت است.

غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: با اینکه قرآن شعر نبود و نیست و با اینکه خداوند می‌فرماید پیامبر شعر نمی‌گفت و شاعر نبود، اما پیامبر شاعران حق‌گو را عزیز می‌داشت زبان عربی میدان وسیعی برای شعر بود.

عادل گفت:  نظامی که می‌گوید‌ای نام تو بهترین سرآغاز بی‌نام تو نامه کی کنم باز، این گونه در ابتدای شعر مدح پروردگار را گفتن، از سنت بوده است، خیام کتاب ریاضی خود را با چنین مقدماتی آغاز می‌کند.

او گفت: در ادبیات فارسی کمتر شاعر فارسی زبانی می‌شناسیم که درباره پیامبر شعر نسروده باشد. در میان کتاب‌هایی که به مدایح پیامبر پرداخته شاید بتوان گفت که کتاب سید ضیاالدین دهشیری  در ۸۰۰ صفحه بهترین نمونه است.

کنگره شعر وحدت اسلامی آغازگر حرکت عظیم در شعر وحدت

 حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: با توجه به اینکه راهی برای استفاده از حقیقت هنر باز شده‌است، مردان و زنان هنرمند باید بتوانند با قدرت زبان حقایق را در جامعه گسترش دهند. این سرمایه‌ها، ابزار‌ها و بایسته‌های اگر همه در کنار هم قرار بگیرد می‌توانند این راه را تسهیل کند.

به گفته عزت زمانی، کنگره شعر وحدت اسلامی آغازگر حرکت عظیم و شروع حرکت جدید در موضوع شعر وحدت است.

تا کنون پژوهشی در خصوص اشعار وحدت اسلامی انجام نشده است

حجت‌الاسلام جواد محمد زمانی دبیر علمی کنگره شعر وحدت اسلامی گفت: حقیقت وحدت و ضرورت این برنامه‌ها بیشار از گذشته برای همه آشکار است و امروز بیش از گذشته به این حوزه نیاز داریم، بعد از اقبال لاهوری فردی در عرصه وحدت شعری نگفته است و شاعر‌ها در این حوزه فعال نیستند. اما کم‌کم شاعر‌ها به این مساله روی آوردند.

به گفته دبیر علمی کنگره شعر وحدت اسلامی، استقبال مخاطبان از فراخوان کنگره ملی شعر وحدت اسلامی خوبی صورت گرفته است که حدود ۷۰۰ اثر از سوی شاعران اهل سنت و تشیع از استان‌های مختلف کشور در قالب‌های مختلف به دبیر خانه ارسال شد که اغلب آثار در قالب کلاسیک است، همچنین ۶ مجموعه شعر به دبیرخانه رسیده است که ۴ مجموعه از این مجموعه آثار به زودی چاپ خواهد شد.

محمد زمانی گفت: ملاک‌های داوری اشعار شامل حفظ و اصالت زبان، سلامت شعر، حفظ اسلوب، توجه به نوآوری، داشتن معرفت و اگاهی نسبت به مفهوم وحدت اسلامی است.

دبیر علمی کنگره ملی شعر وحدت اسلامی گفت: امید داریم این جریان و کنگره دارای دبیرخانه‌ی دائمی شود و در تمام سال برای این عرصه تلاش کنیم، درنظر داریم در راستای دائمی شدن این دبیرخانه ۴ مراسم شب‌های شعر را در ۴ استان کشور را در طی سال برگزار کنیم.

محمد زمانی گفت: در جهت ادامه پیدا کردن این نهضت تا کنون علاوه بر آثار ارسالی به دبیرخانه نزدیک از شاعران و پیشکسوتان بسیاری درخواست شد تا در این دوره آثار خود را با مفهوم وحدت اسلامی برای کنگره ارسال کنند که تا کنون حدود ۲۵ شعر در میان آثار ارسالی این دوره از کنگره وجود دارد.

او می‌گوید: برگزاری نشست‌های آموزشی، تمرینی با شاعران در خصوص مفهوم وحدت از دیگر اقدامات این کنگره است، نیاز به هم اندیشی شاعران با یکدیگر و بحث‌های تمرینی برای تشویق این گروه در عرصه وحدت وجود دارد.

به گفته محمد زمانی، تا به امروز پژوهشی که اشعار مرتبط با موضوع وحدت اسلامی و یا همدلی را گردآوری و بررسی کند صورت نگرفته است، پژوهشی که قرار است در آینده انجام پذیرد در رابطه با پیشینه شعر وحدت اسلامی خواهد بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.