شاهین فکور ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت سی یکمین سالروز تاسیس دانشگاه علمی کاربردی به برنامههای در سطح کلان در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در سال ۱۳۷۰ توسط شورای عالی آموزش های کاربردی انقلاب فرهنگی ، تاسیس دانشگاه علمی کاربردی با هدف تامین نیاز بازار مطرح شد.
او ببان کرد: در حال حاضر دانشگاههای دیگر نیاز آموزش عالی را در مقاطع مختلف رشتههای نظری متولی هستند، بنابراین ماموریت و برنامه جدیدی برای دانشگاه جامع علمی کاربردی واگذار شد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان افزود: با وجود این که در طی این سالها ممکن است برنامههای تعیین شده با لغزش روبرور شده باشد، اما مهم ترین وظیفه و رسالت این دانشگاه تربیت نیروی متخصص و کار آموز و ماهر در قالب دوره مهارت افزایی است.
فکور در ادامه این نشست ۴۳ درصد جمعیت بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی اعلام کرد و گفت: دنبال اقتصاد آموزشی نباشیم بلکه این اقتصاد مهارتی است که میتواند ثروت آفرین باشد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان ادامه داد: رویکرد دانشگاه علمی کاربردی بر این باور است که اصل بر مهارت آفرینی است و نمیخواهیم به فارغ التحصیلهای بی کار جامعه اضافه شود و به فقط با ارائه مدرک به آمار بی کارها افزوده شود.
او اضافه کرد: اقتصاد آموزشی باید به سمت اقتصاد مهارتی پیش برود و حرکت در مسیر اکوسیستم یا زیست بوم فناوری را شاهد باشیم و در این راستا با رویدادهای استارتآپ، برای ایدههای جوانان فضایی فراهم میکنیم تا در صورت تایید تبدیل به فناوری شود.
فکور گفت: در این رویداد دانشجو میتواند با هرمیزان تحصیلات با ارائه یک ایده به مرکز و برگزاری جلسات ایده فرد به فرآوری تبدیل شود.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان ادامه کرد: در کشور تنها دو مرکز بین المللی وجود دارد که اکثر آنها از اقلیم کردستان هستند و باید از این فرصتها استفاده کرد و بتوان برای جذب دانشجو بین الملل در مراکز استان بهره گرفت.
او اضافه کرد: بینالملل شدن یکی از مراکز علمی کاربردی استان کردستان نیز در دستور کارهای استان است و سعی بر این است تا پایان سال جاری باید چند رویداد دوجانبه را با اقلیم کردستان عراق در قالب کارگاه آموزشی کوتاه مدت، نمایشگاه و یا همایشی اجرا کنیم.
فکور ادامه داد: آموزش مهارتآفرین در گرو استفاده از اساتید آچار به دست است یعنی از نیروی ماهر و دارای مهارت با عنوان مدرس خبره استفاده میشود.
او با بیان این که در استان ۱۳ مرکز آموزشی علمی کاربردی در همهی شهرستانها به جز و دهگلان و کامیاران فعال هستند اضافه کرد: در این مراکز سه هزار و ۳۰۰ نفر مشغول به تحصیل هستند و امسال در مهر ماه نیز هزار و ۲۰۹ نفر پذیرش شدند.