سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرانی سیب زمینی در مشهد

هم اکنون هر کیلوگرم سیب‌زمینی در بازار مشهد با اختلاف فراوان بین بیش از ۱۵ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان در هر کیلوگرم عرضه می‌شود در حالی که محصول سیب زمینی یکی از پرمصرف‌ترین محصولات زراعی است.

فرزاد عدالتیان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اگرچه سیب‌زمینی موجود در بازار استان خراسان رضوی، محصول تولیدی و وارداتی استان‌های دیگر در قالب طرح استمرار کشت است به همین دلیل، قیمت موجود بر اساس هزینه‌های کشت سایر استان‌ها و نیز کرایه حمل محاسبه می‌شود، اما گرانی خارج از عرف موجود در عرضه محصول در برخی مناطق مشهد و استان ناشی از گران فروشی است.

او افزود: در حال حاضر سیب زمینی موجود در بازار از شیراز وارد میدان تره‌بار شهر‌هایی مانند مشهد می‌شود که با توجه به افزایش کرایه حمل، عرضه این محصول در بازار تا کیلویی ۱۵ هزار تومان منطقی است، اما بیش از این نرخ قطعا ناشی از عواملی از جمله گرانفروشی از سوی فروشندگان به خصوص در مناطق برخوردار شهری است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: امسال شاهد افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید در تمامی بخش‌ها هستیم که از آن جمله می‌توان به افزایش سه برابری قیمت کود و سم، افزایش هزینه‌های کارگری اشاره کرد که در کنار عواملی مانند ریسک بالای تولید در محصولات کشاورزی موجب بالا رفتن هزینه‌های تولید می‌شود.

عدالتیان بیان کرد: البته عرضه محدود محصول در بازار نیز موجب بالا نگه داشتن قیمت این محصول می‌شود.

او با بیان اینکه بر اساس نرخ امروز میدان بار سیب زمینی شیراز به قرار کیلویی ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان فروش می‌رود، تصریح کرد: این درحالی است که شاهد افزایش چند هزارتومانی عجیب تا رسیدن محصول به دست مصرف کننده بخصوص در مناطق بالاشهر هستیم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه سیب زمینی تولید داخل استان در جلگه رخ هنوز وارد بازار نشده، اما جمع آوری محصول آغاز شده و کشاورزانی که قرارداد کشت با کارخانجات داشته اند در حال تحویل محصول برداشتی خود به کارخانه هستند، تاکید کرد: کشاورزان هر کیلو سیب زمینی خود را بر اساس قرار داد کشت که در گذشته امضا شده است به قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به کارخانجات تحویل می‌دهند.

عدالتیان اظهار کرد: امسال پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی استان زیر کشت محصول سیب زمینی بوده است که پیش بینی برداشت ۱۶۰ هزار تن محصول را از آن داریم که البته بخش زیادی به مصرف کارخانجات تولید چیپس می‌رسد.

او افزود: کشت سیب‌زمینی خراسان رضوی در فصل بهار انجام و برداشت آن نیز در فصل پاییز صورت می‌گیرد که امید است با ورود محصول تولید داخل استان شاهد شکسته شدن قیمت باشیم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: فصل اوج برداشت سیب زمینی در خراسان رضوی مهر ماه است و شهرستان‌های قطب تولید سیب‌زمینی استان به ترتیب فریمان، تربت‌حیدریه و قوچان هستند.

عدالتیان بیان کرد: طرح استمرار یا همان طرح خارج از فصل به دلیل شرایط جغرافیایی مناطق کشور ارائه شده است به این صورت که زمانی که در زمستان، بسیاری از نقاط کشور درگیر بارش برف هستند در نقاطی دیگر شرایط آب و هوایی برای کشت محصولات پر مصرفی همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی مساعد است بنابراین با کشت و عرضه این محصولات پرمصرف برای تعادل در تولید و قیمت و نیز تامین آن تلاش می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.