میکائیل باقری گفت: حدود ۱۲۰ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که از این تعداد حدود ۶۹ هزار مدرسه دارای نمازخانه هستند. از این تعداد تنها ۳۳ هزار نمازخانه در سطح مدارس مستقل هستند و بیش از ۲۲ هزار نمازخانه به صورت کلاسی داریم؛ یعنی کلاسی را تبدیل به نمازخانه کرده اند و ۱۳ هزار نمازخانه چند منظوره در سطح مدارس داریم. البته در شرایط کنونی حدود هزار نمازخانه نیز در حال احداث هستند و به زودی به این آمار اضافه خواهند شد.
باقری ادامه داد: قبل از شیوع کرونا بین ۱۸ تا ۲۰ هزار امام جماعت و روحانی در مدارس داشتیم و تفاوت بین این دو عدد هم تنها به دلیل تفاوت افق شرعی استانها است و گاهی اوقات در زمان نماز، دانش آموزان در مدارس نیستند. برای برپا داشتن نماز بین ۴۵ تا ۵۵ هزار نفر هم فرهنگی امام جماعت داشتیم که تعدادی از آن ها، ولی دانش آموزان بوده و سایرین از معلمین مدارس هستند.
باقری افزود: طبق قانون هر مدرسه باید ۳۰ دقیقه برای زنگ نماز اختصاص دهد. گاهی این ۳۰ دقیقه به دلیل برنامههای درسی کمتر میشود و بجهها باید در این زمان کم تغذیه مصرف و استراحت کنند؛ زمان کم است و دانش آموزان برای نماز نمیرسند و طبق صحبتهای دانش آموزان بعضی از آنها به همین دلایل کوچک در منزل نماز خود را میخوانند و نمیتوانند در مدرسه فریضه نماز را انجام دهند.
او ادامه داد: طبق گزارشهایی که از مدارس داریم، نماز در مدارس با حضور حداکثری دانش آموزان برقرار میشود. به عنوان مثال در بعضی مدارس به صورت کلاسی نماز برگزار میشود و دانش آموزان در مدارس با معلم خود به نمازخانه میروند. اتفاقاقی که میتوانند حضور دانش آموزان را پرشورتر کنند.