سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فضای مجازی همانند تیغ دولبه است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان گفت: فضای مجازی مثل یک تیغ دولبه است که محاسن و معایبی دارد.


فتحی با بیان اینکه بهره‌گیری از اطلاعات روز دنیا و زندگی و امورات روزمره در فضای مجازی امکان‌پذیر است، گفت: شبکه و بستر مجازی تکنولوژی وارداتی غرب است، اگر طرز صحیح استفاده از آن را ندانیم، معایب زیادتری نسبت به مزایا خواهد داشت.

فتحی با بیان اینکه استفاده بیش از حد یا بی‌هدف فضای مجازی آسیب‌رسان است، گفت: خطرات این فضا کوچک و بزرگ نمی‌شناسد. در واقع یکی از علت‌های عمده از هم پاشیدن خانواده‌ها و مسائل اخلاقی به فضای مجازی مرتبط است.

این مسئول افزود فضای مجازی مستقیماً عامل طلاق نیست، اما زمینه‌ساز است، اضافه‌کرد: اگر این مسائل را عالمانه‌تر بررسی کنیم، متوجه می‌شویم ریشه برخی از فروپاشی خانواده‌ها به فضای مجازی برمی‌گردد.

او با اشاره به اینکه معضلات فراخانوادگی از فضای مجازی نشات دارد، گفت: آن گمنامی که در شبکه‌های اجتماعی است به افراد این اطمینان را می‌دهد که کسی متوجه هویت من نمی‌شود که این قضیه خود از معایب بزرگ این فضا به شمار می‌آید.

فتحی با بیان اینکه در فضای حقیقی، ما به خاطر یک سری ملاحظات، اخلاقیات و رفتار را رعایت می‌کنیم، اما در فضای مجازی موضع‌گیری‌ها متفاوت می‌شود، بیان کرد: بحران هویت در فضای مجازی مشهود است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان با اشاره به نبود توان نظارت خانواده‌ها بر فرزندان، افزود:، چون سیستم نظارتی در کشور ما سنتی است و این نظارت‌ها مبتنی بر دور هم بودن بود، یعنی از بزرگ‌ترین تا کوچک‌ترین فرد خانواده بر یکدیگر نظارت داشتند.

او با بیان اینکه جوانان و نوجوانان گریبان‌گیر اعتیاد فضای مجازی شده‌اند، تشریح کرد: از خصایص یک خانواده ایرانی، دورهمی و صمیمیت بود، اما متاسفانه امروز می‌بینید در یک دورهمی بزرگ و کوچک همه در موبایل خود و فضای مجازی سرمی‌کنند.

این مسئول با اشاره به کاهش ارتباط کلامی و فیزیکی خانواده‌ها، افزود: در این بستر جوانان و نوجوانان جذب افرادی می‌شوند با هویت ناشناس و ارزش‌های مغایر دین و فرهنگ ایرانی - اسلامی، حرف‌هایی را باور می‌کنند که صحت ندارد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه فضای مجازی مبتنی بر ارزش‌های غرب است، گفت: این فضا در واقع یک فضای حقیقی دیگر است که متناسب با ارزش‌های فرهنگی و دینی تمدن ما پایه‌گذاری نشده است.

فتحی مصرف‌گرایی، خودشیفتگی و زیادخواهی را از معایب فضای مجازی برشمرد و گفت: همانطور که می‌دانیم این فضا به طور مطلق بد نیست، لذا نباید از یک سری از مراقبات غافل شویم. به خصوص والدین نقش مهمی در کنترل و نظارت فرزندان‌شان در این فضای گسترده و بدون مرز دارند.
او با اشاره به آسیب‌های روحی و روانی این فضا که زمینه‌ساز برخی خیانت‌ها است، گفت: هر رفتاری که بیش از حد معمولی وابسته آن باشیم که اقدامات و وظایف روزانه زندگی‌مان را مختل کند اعتیاد تلقی می‌شود، در واقع اینترنت خواب و خوراک بسیاری جوانان و نوجوانان را به هم زده است و معضل سرگردانی در این فضا به عمری اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است.

فتحی با اشاره به بلوغ زودرس جنسی و شروع انحرافات، افزود: درد دل با افرادی که جنسیت و هدف آن‌ها مشخص نیست، باعث بروز اختلافات و زمینه‌ساز جدایی در زندگی مشترک شده است، سوءاستفاده در این فضا، دوری از فضای امن خانواده و ایجاد شکاکی و خیانت از دیگر معضلاتی است که با اعتماد به افراد ناشناس و نبود سواد رسانه‌ای خانواده‌ها را گرفتار کرده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.