سلمان حسینی مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: ازدواج فامیلی، دارا بودن ژن ناشنوایی، عفونتهای ویروسی در دوران بارداری ومشکلات زمان تولد از علل شایع ناشنوایی است که باید به آنها توجه داشت و خانوادههایی که یک فرد ناشنوا دارند حتماً بایستی قبل از ازدواج، غربالگری ژنتیک را در راستای کاهش معلولیت و تولد فرزند سالم انجام دهند.
او افزود: نزدیک به ۳ هزار نفر از معلولین ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی استان زنجان هستند؛ جمعیت کثیری که علیرغم دارا بودن توان تحرک فیزیکی و حضور در اجتماع، با چالش برقراری ارتباط کلامی در تعاملات خود روبرو هستند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با تأکید بر اینکه اختلالات شنوایی از دوران کودکی بر گفتار افراد تاثیر میگذارد، گفت: کاهش ذخیره لغات، کاهش حافظه شنیداری، هجی کردن لغات و افت تحصیلی از مشکلات افراد ناشنوا به شمار میرود و بهزیستی استان زنجان در راستای پیشگیری از ناشنوایی کودکان اقدام به غربالگری شنوایی نوزادان و شناسایی اختلالات شنوایی در ۱۰ روز اول تولد کودک میکند.
حسینی به سامانه امدادی اورژانس ویژه ناشنوایان اشاره کرد و گفت: این سامانه در راستای ایجاد پوشش فراگیر و دسترسی عادلانه به خدمات اورژانس پیش بیمارستانی برای تمامی مردم و گروههای خاص از جمله افراد دارای محدودیت شنوایی، طراحی شده تا این افراد در صورت نیاز به خدمات اورژانس به جای تماس تلفنی از طریق پیامک با مرکز اورژانس تماس حاصل کنند.
او افزود: با هماهنگی اداره کل بهزیستی به عنوان دبیرخانه ستاد مناسب سازی استان برای هر فرد ناشنوا یا کم شنوا یک شماره تماس و آدرس در سامانه اورژانس ۱۱۵ تعریف شده است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: نحوه امدادخواهی به این صورت است که این افراد میتوانند در مواقع اضطراری با ارسال یک پیامک با محتوای امداد خواهی برای مثال من نیاز به آمبولانس دارم یا من نیاز به کمک دارم به همراه آدرس مکان حادثه؛ به شماره ۳۰۰۰۴۹۳۳۰۱۹۰ درخواست کمک کنند.