سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری اردوی جهادی دامپزشکی در استان یزد

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: اردوی جهادی با هدف خدمت رسانی به مناطق محروم استان و مبارزه با بیماری‌های دامی برگزار شد.

علی فاتحی نیا مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: دام‌های مناطق محروم تحت واکسیناسیون پاستورلوز، تب برفکی و سمپاشی قرار گرفتند.

او افزود: بیماری پاستورلوز یک بیماری عفونی واگیردارست که به دو شکل حاد و ریوی بروز می‌کند و در دام با علائمی، چون تب بالا، سرفه، ریزش شدید بزاق، تورم دردناک ناحیه کتف و گردن و زیر جلد نواحی گلو، سینه و شکم، پریکاردیت همراه است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

فاتحی نیا با بیان اینکه تب برفکی یک بیماری ویروسی واگیردار است موجب کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده‌های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام‌های جوان از جمله خسارت‌های اقتصادی ناشی از آن است، گفت: واکسیناسیون نقش مهم در کاهش رخداد این بیماری دارد که در کنار آن رعایت اصول قرنطینه‌ای، ضدعفونی مداوم دامداری‌ها و جلوگیری از جابجایی غیرضروری دام‌ها کمک شایانی به اثربخشی هرچه بهتر واکسیناسیون می‌کند.

او با اشاره برنامه سمپاشی بدن دام‌ها در مناطق محروم استان، این اقدام را از راهکار‌های موثر در پیشگیری از ایجاد آلودگی دام‌ها به بیماری‌های انگل عنوان کرد و افزود: انگل‌های خارجی با تغذیه از بدن حیوانات، موجب ایجاد بیماری‌های پوستی، کم اشتهایی، ضعف و کم خونی در دام می‌شوند که این موضوع باعث کاهش تولید شیر، گوشت و پشم در آن‌ها و خسارت به صنعت دامپروری می‌شود؛ لذا مبارزه با انگل‌های خارجی بدن دام امری ضروری است که همواره مورد توجه جدی دامپزشکی است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد افزود: انجام این عملیات با حضور ۳۰ نفر از نیرو‌های بخش دولتی شامل پزشک دامپزشک و سایر رده‌های و نیرو‌های جهادی در ۱۰ اکیپ برای پوشش در ۹ منطقه محروم استان ساماندهی شده است.

او بیان داشت: اردو‌های جهادی دامپزشکی در مناطق محروم که دسترسی به دامپزشک به آنجا کمتر می‌باشد؛ زمینه ساز ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و ارائه آموزش‌های لازم به بهره برداران است.

این مقام مسئول گفت: محرومیت زدایی از دامداران عزیز در سراسر استان یزد، اولویت‌های اصلی این حرکت جهادی است و نقش بسزایی در کمک به فعالان حوزه دام و طیور و کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دامی دارد.

فاتحی نیا واکسیناسیون، معاینه دام، سمپاشی بدن دام و ارائه آموزش به دامداران را از جمله اقدامات گروه‌های جهادی دامپزشکی بیان کرد و گفت: این اقدام امکان دسترسی آسان‌تر دامداران روستا‌های دور از مرکز از خدمات تخصصی دامپزشکی را فراهم می‌کند و نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های دامی و افزایش تولید فرآورده‌های های سالم بهداشتی دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.