نصرآبادی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در استان هزار خانوار بهره بردار آنغوزه داریم که در صورت داشتن بارندگی نرمال سالانه حدود ۶۰ تن آنغوزه از رویشگاهها برداشت میکنند.
او افزود: بیش از ۷۰۰ هزار هکتار در خراسان جنوبی رویشگاه گیاهان دارویی داریم که از این میزان ۱۰۰ هزار هکتار که شامل رویشگاههای گیاه آنغوزه نیز میشود مورد بهره برداری اقتصادی قرار میگیرد.
نصرآبادی ادامه داد: گیاه آنغوزه بعد از گذشت ۷ سال به بهره برداری میرسد و بعد از آن هر ساله بهره برداران میتوانند این گیاه را برداشت کنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: برداشت آنغوزه سالانه بیش از ۵۰ میلیون تومان برای هر خانوار بهره بردار این گیاه درآمد زایی دارد.
او اظهار کرد: بیشترین سطح کشت آنغوزه در خراسان جنوبی متعلق به شهرستان طبس با ۸۳ هزار هکتار است و ۶۰۰ خانوار در طبس آنغوزه برداشت میکنند.
نصرآبادی عنوان کرد: شهرستانهای طبس، بشرویه، نهبندان، فردوس و قاینات جزء رویشگاههای آنغوزه و طرح حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری از محصولات فرعی مرتعی هستند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۲ نوع آنغوزه تلخ و شیرین داریم، تصریح کرد: آنغوزه تنها مختص استان ما نیست بلکه در استانهای همجوار نیز یافت میشود، اما بیشترین سطح بهره برداری از آنغوزه شیرین متعلق به استان ماست و از نظر سطح رویشگاهها بعد از استانهای فارس، یزد و خراسان رضوی در رتبه چهارم کشوری قرار داریم.