آقای رستم مینیخانوف خواستار تشکیل کارگروهی متشکل از مسئولان دولتی تاتارستان و آذربایجان شرقی برای شناسایی موانع همکاریهای دوجانبه و ارجاع آنها به مسئولان عالی دو کشور شد و گفت: اگر بتوانیم چند پروژه موفق را اجرایی کنیم میتواند بهعنوان الگوی توسعه روابط میان دو کشور معرفی شود.
اوبا ابراز خرسندی از سومین سفر خود به تبریز، خاطرنشان کرد: تبریز و قازان روابط بسیار خوبی دارند و میتوانند نقش مهمی در توسعه روابط و نزدیکی دو کشور ایران و روسیه در حوزههای مختلف ایفا کنند.
او همچنین بر توسعه روابط تبریز و قازان در حوزه تبادل دانشجو، همکاریهای فرهنگی و گردشگری، حملونقل، تسهیل صدور روادید، برقراری پرواز مستقیم، خودروسازی، کشاورزی و صنایع سبک تأکید کرد و افزود: آمادهایم تا شرایط مناسب برای حضور و فعالیت سرمایهگذاران و تجار آذربایجان شرقی را فراهم کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی هم با تأکید بر رفع موانع و عوامل ایجاد مزاحمت در مسیر گسترش روابط کشورهای منطقه، گفت: سفر هیأت اقتصادی و تجاری تاتارستان به تبریز فرصتی برای شناسایی و رفع موانع همکاریهای دوجانبه است و مطمئنا تبریز و قازان میتوانند در این زمینه پیشرو و الگوی سایر استانها و کشورهای همسایه باشند.
آقای خرّم با بیان اینکه آذربایجان شرقی دروازه اتصال ایران به اروپاست، افزود: مرزهای ما بهرغم خواست بدخواهان، از ثبات و امنیت خوبی برقرار است و این امنیت، موجب تحکیم روابط ما با همسایگان شده است.
او تصریح کرد: باید با ساماندهی مسائل مربوط به حوزه حملونقل، ترددهای مرزی و مراودات تجاری و حذف عوامل مزاحم و مخلّ امنیت، از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم.
او همچنین با تأکید بر بهرهگیری از عوامل ایجاد همبستگی و وحدت بین کشورهای منطقه نظیر تبادل دانشجو، همکاریهای علمی و فناورانه و رفتوآمد گردشگران، ابراز امیدواری کرد با اهتمام جدی مسئولان و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی و تاتارستان، شاهد شکوفایی روابط دو طرف در حوزههای مختلف باشیم.
رئیس جمهور تاتارستان در رأس هیأتی عالیرتبه از مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی این جمهوری، ظهر امروز (یکشنبه) وارد تبریز شده است.