سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشتباهات داوری معضل تمام نشدنی فوتبال ایران

اشتباهات سریالی داوران در فصل جدید لیگ فوتبال کشورمان، حواشی و اعتراضات زیادی را به دنبال داشته است.

مسابقات لیگ برتر فوتبال در حالی  به خاطر بازی‌های تدارکاتی تیم ملی فوتبال متوقف شد که در ۶ هفته ابتدایی شاهد اشتباهات فراوان داوری بودیم، بعضی  از تیم‌ها از این اشتباهات متضرر شدند و برخی دیگر سود بردند.

اشتباهات داوری در فصل جدید آن قدر زیاد بوده است که باشگاه‌ها از همان ابتد اعتراض‌های خود را در کمیته داوران مطرح کردند اگرچه خودشان هم می‌دانند که این اعتراض‌ها نتیجه بازی را تغییر نمی‌دهد و فقط داوران چند جلسه محروم می‌شوند.

کارشناس داوری فوتبال کشورمان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان به حواشی  ایجاد شده در داوری واکنش نشان داد. 

قضاوت ها به هیچ عنوان قابل دفاع نیست   

 حسین عسگری کارشناس داوری فوتبال درباره عملکرد داوران در لیگ برتر فوتبال گفت: در مجموع عملکرد داوران خوب نبود و ۲، ۳ بازی از ۸ بازی با اشتباهات محرز رقم خورد. البته قضاوت‌های داوران  به هیچ عنوان قابل قبول و دفاع نیست.

سرچشمه اشتباهات تشکیلات داوری است 

او ادامه داد: قاطعانه می‌گویم که در ۶ هفته ابتدایی لیگ برتر فوتبال در ۱۵ بازی اشتباهات داوری رقم خورده است. ۸۰ درصد کشور‌های دنیا var ندارند، اما اشتباهات داوری شان زیاد نیست. به هر حال اشتباهات حد و حدودی دارد و ۵ درصد قابل دفاع است، اما بیشتر از این نباید صورت بگیرد. همه این مشکلات به خاطر تشکیلات داوری است. ما در ظاهر کمیته داوران داریم، اما در اصل رئیس این کمیته تصمیم می‌گیرد.

مشکل نبود  VAR نیست 

عسگری درباره اینکه با ورود VAR اشتباهات داوری کمتر می‌شود، گفت: مشکل داوری ما  نبود کمک داور ویدیویی (VAR) نیست. ۱۰ سال پیش هم این سیستم نبوده است، اما داوران ما قضاوت‌های خوبی انجام می‌دادند. تشکیلات داوری ما مریض است. فردی را که ۴ بازی هم داوری نکرده است و تجربه کافی ندارد برای قضاوت بازی‌های بزرگ می‌گذارند. برخی از داوران به علت ارتباط با هیئت‌های استانی در لیگ برتر داوری می‌کنند بدون اینکه شایستگی لازم را داشته باشند.

کمک داوران بی تجربه برای بازی های بزرگ انتخاب می شوند 

او افزود: کمک داوران بازی پرسپولیس و استقلال در هفته ششم اشتباهات محرز داشتند. آن‌ها  ۴، ۵ سال در لیگ‌های دسته یک و دوم باید کمک داور باشند تا برای داوری در  بازی‌های بزرگ انتخاب شوند، اما این داوران که تجربه کافی ندارند و تازه امسال وارد جرگه داوری شدند  به عنوان کمک داور برای بازی‌های بزرگ انتخاب می‌شوند.

ورود هدست ممنوع است 

عسگری درباره اینکه چه زمانی VAR وارد کشور می‌شود؟ گفت: به نظرم  یک سال و نیم طول می‌کشد   تا  VAR  وارد کشورمان شود. ما به علت تحریم نمی‌توانیم سیستم‌های سیگنال وارد کشورمان کنیم و سیستم رادیویی (هدست)  که داوران استفاده می‌کنند ورودش به کشور  ممنوع است، اما از طریق شیوه‌هایی این سیستم‌ها را وارد می‌کنند. کشور قطر که از لحاظ مالی مشکلی ندارد یک سال و نیم طول کشید تا VAR را وارد کند.

بازهم وعده وعیدهای بی سرانجام

او ادامه داد: هر کسی که مسئول داوری فوتبال می‌شود برای اینکه جو را آرام کند قول‌هایی برای ورود VAR می‌دهد و اکنون هم گفتند تا نیم فصل دوم این سیستم وارد کشور می‌شود، موضوع  شدنی نیست و مراحلش طولانی مدت است. از اول فصل هم نمی‌توانیم از VAR  استفاده کنیم. داوران ما باید ۳ دوره کلاس بگذرانند و ۱۰ بازی هم به صورت آفلاین از سوی نمایندگان فیفا و‌ای اف سی چک می‌شود و اگر مشکلی نبود مجوز استفاده از کمک داور ویدیویی را می‌دهند. همچنین این سیستم باید در همه استادیوم‌ها نصب شود و فقط مختص ورزشگاه آزادی نباشد.

داوران  تا پایان هفته ششم  نمره ۱۵ می گیرند 

علی خسروی عضو کمیته داوران درباره عملکرد داوران گفت: عملکرد داوران مثل سال‌های گذشته است و آن‌ها نمره ۱۵ می‌گیرند. خیلی از داوران خوب قضاوت کردند و بعضی‌ها هم خوب نبودند.  

او افزود: داوران آمادگی جسمانی خوبی داشتند، اما برخی از آن‌ها در صحنه‌های حساس بازی حضور نداشتند و در جاگیری‌ها هم اشتباهاتی بود. علاوه بر این، اختیارات کمک داوران باید بیشتر شود تا آن‌ها بتوانند به خوبی قضاوت کنند.     

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.