اکبر کرامتی با بیان اینکه برداشت دانه روغنی کلزا از سطح یک هزار و ۹۳۰ هکتار از مزارع زیر کشت این محصول در استان انجام گرفت، اظهار کرد: امسال در فصل کشت افزون بر دو هزار و ۱۰۰ هکتار از زمینهای زراعی آذربایجان غربی زیر کشت کلزا رفته بود که نزدیک دو هزار هکتار آن به مرحله برداشت رسید.
وی ادامه داد: تعداد ۹ مرکز خرید دولتی شامل شرکتهای تعاونی روستایی شهرستانهای بوکان، نقده، پلدشت، پیرانشهر، شاهین دژ، میاندوآب، مهاباد، چایپاره و ارومیه جهت تسهیل در امر خرید و رفاه حال زارعین کلزا کار استان در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه برداشت کلزا با تعداد ۳۹ دستگاه کمباین مجهز به هد برداشت انجام گرفت، اضافه کرد: امسال بذر یارانهای به کشاورزان ارائه شده و دستگاههای ریزکارنده و هد برداشت و کارنده نیز به صورت الگویی خریداری و در اختیار زارعان قرار داده شده است.
وی یاد آور شد: تأمین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تأمین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانههای روغنی است.
کرامتی تاکید کرد: کشاورزان با توجه به خشکسالیهای پی در پی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی و کمک به روند احیای دریاچه ارومیه، باید به سمت کشتهای استراتژیک با آب بری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانههای روغنی از جمله کلزاست.
کشت کلزا در اوایل شهریورماه آغاز میشود و برای جوانهزدن و رویش اولیه نیازمند آبیاری است؛ این محصول با شروع بارشهای پاییزه نیازی به آبیاری ندارد و برداشت آن در اواخر خرداد و اوایل تیر سال بعد انجام میشود.
کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود و ترویج آن طی سالهای اخیر تدبیری از سوی مسؤولان برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی آذربایجانغربی بوده است.