سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارز ترجیحی دارو، شبیه ویروس کرونا یک ویروس اقتصادی است

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ۹۸ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور را خودمان تولید می‌کنیم و جزء ۲۰ کشوری هستیم که تولید دارو داریم.

دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: گزارش هایی که خبرگزاری های خارج از کشور درباره کمبود دارو در کشور ما منتشر می کنند، هدفدار هستند. یکی از نقاط قوت ما داروسازی و تولید دارو است.

او گفت: تولید دارو برای هر کشوری موضوعی راهبردی است. البته در تمام جهان، غذا و دارو از مهمترین اولویت ها هستند. این ها زمانی که با کشوری دچار مجادله می شوند، تمام سیستم ها از جمله سیستم بهداشتی ، درمانی و دارویی را تحریم می کنند. یا اگر مستقیما دارو را تحریم نکنند، سیستم مالی انتقالی ما را تحریم می کنند که عملا داروسازی ما تحریم می شود. باید بگویم مستقیما صادرات داروی ما را به خیلی از کشورها ممنوع کرده اند و گزارشگر سازمان ملل نیز این امر را تایید کرده است.

او ادامه داد: در عین حال از واردات هر چه کالای مضر برای سلامتی مثل سیگار، حمایت هم می کنند. هیچ گاه کم هم نمی شود.

او گفت : بعد از انقلاب مهمترین کار در حوزه داروسازی ورود جوانان و شرکت های داروسازی به این عرصه بود. کاری کردند که اکنون ۹۸ درصد داروهای مورد نیاز کشور را خودمان تولید می کنیم و جزء ۲۰ کشوری هستیم که تولید دارو داریم. این کار هنری بزرگ است. اکنون به سراغ دارو هایی با فناوری بالا و داروهای بر پایه زیست فناوری رفته ایم و هیچ محدودیتی وجود ندارد.

به گفته دارایی نظام داروی ما از سال ۹۴ به صورت مکانیزه اداره می‌شود. این سامانه ایرانی و بومی است و قابل تعالی است.

او گفت: به دنبال آن هستیم کل نظام چرخه و توزیع نظام دارو ، تجهیزات و غذا و همه ملزومات را تا رسیدن به دست مصرف کننده کنترل کنیم.

او افزود: کشور‌هایی مثل آمریکا و روسیه از ۲۰۱۹ شروع به پایه ریزی این سامانه کردند و البته کندی این سیستم نیز در حال رفع شدن است. به دنبال افزایش سرعت این سامانه هستیم.

او گفت: یکی از برکات طرح دارویار همین بود که ساختار‌های مکانیزه ما و سامانه‌ها به سرعت به هم متصل شدند.

او ادامه داد: تا قبل از این بیمارستان‌های ما اتصال کمی به سامانه تیتک داشتند و اکنون به سرعت به اتصال کامل نزدیک می‌شویم.

او افزود: بیش از سیزده هزار داروخانه داریم که خدمات سرپایی را برای مردم فراهم می‌کنند و خدمات دارویی را به مردم ارائه می‌دهند؛ می‌توان گفت ما در این عرصه جزء اولین حوزه‌هایی هستیم که خدمات دولت الکترونیک را به معنی واقعی اجرا کردیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: چیزی حدود ۴۵۰ قلم دارو داریم که نود درصد بازار کشور از لحاظ ریالی را شامل می شوند و بیشتر این دارو‌ها برای بیماران صعب العلاج و بیماری‌های خاص هستند. تمرکز ما برای تولید و وضعیت بیمه باید بیشتر به سمت این دارو‌ها باشد.

او گفت: البته مجلس شورای اسلامی سال گذشته رقم مناسبی را برای پوشش این بیماران در نظر گرفت که امیدواریم سال آینده این مبلغ بیشتر شود.

دارایی گفت: کمبود دارو در دنیا به صورت مقطعی وجود دارد و حتی اروپا و آمریکا نیز با آن مواجه هستند. مواد اولیه بعضی از دارو‌ها توسط یک یا ۲ شرکت تولید می‌شوند. همین نیز مشکلاتی را ایجاد می‌کند. همه گیری کرونا مصرف بسیاری از دارو‌ها را بالا برد ، ایجاد کمبود جهانی کرد و قیمت‌ها را در سطح جهانی افزایش داد.

دارایی افزود: ارز ترجیحی شبیه ویروس کرونا، ویروس اقتصادی است و باعث می‌شد که دارو را گروگان ارز کنیم و این موضوع مشکلات فراوانی را به وجود آورد.

او ادامه داد: مشکلات باعث شدند که کنترل خوبی روی زنجیره تامین دارو نداشته باشیم. ما باید دارو را همیشه با اطمینان و به میزان کافی در اختیار مردم قرار دهیم. نسخه الکترونیک اجرایی شد تا دارو از مسیر خود تجویز شود؛ نه تجویز خودسرانه ، غیر منطقی و غلط.

او ادامه داد: تا ۳۰ درصد دارو‌های ما از کشور خارج می‌شدند. دارو‌های ما اول به کشور همسایه قاچاق می‌شدند و پس از آن به کشور ثالث می رفتند. این پدیده‌ عجیب به دلیل ارزانی بیش از حد این دارو‌ها اتفاق می افتاد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.