بهرام دارایی در برنامه میز اقتصاد گفت: اصلاح یارانه دارو باید از سالهای قبل انجام می شد، رفع کمبودهای دارویی از مهمترین اهداف اجرای طرح دارویار است، ٩٧ درصد داروهای مورد نیاز کشور را شرکتهای داخلی تولید میکنند. تولیدکنندگان ٣٠ الی۴٠ درصد ارز ترجیحی دریافت میکردند لذا تولید به ارز وابسته بود.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، ارز مطابق نیاز تولیدکننده نبود و همین مسئله در چرخه تامین دارو اختلال ایجاد میکرد، چرخه تامین دارو ٣۶۵ روزه است و تولیدکنندگان باید بتوانند به موقع نهادهای تولید خود را تامین کنند و فرایند پیچیده داروسازی را به موقع انجام دهند.
دارایی گفت: ارز ترجیحی در روند تولید اختلال ایجاد کرده بود و ما با کمبود مواجه بودیم، دارو ارزان اما کم بود، از طرفی ما صنعت داروسازی را اسیر ارز دولتی کرده بودیم و صنعت از پویایی خارج شده بود لذا قیمتها به موقع اصلاح نمیشد و شرکتهای داروسازی از هدف گذاری صادرات فاصله گرفته و در تأمین داروی تولید داخل دچار مشکل شده بودند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با اجرای طرح دارویار کمبودهای تولید داخل برطرف میشود و پویایی این صنعت به سالهای شکوفایی خود بر میگردد و ما به سمت کیفی کردن تولید داخل و صادرات پیش خواهیم رفت.
دارایی گفت: همانطور که زیرساخت نسخه الکترونیکی به خوبی پیش رفت؛ در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سامانه تیتک به همه سامانهها، بیمه ها، داروخانهها و بیمارستانها متصل شده و بستر لازم فراهم است و اگر اشکالاتی باشد؛ همان قطعی اینترنت بوده که منظور کاهش سرعت و تبادل داده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرط ما برای اجرای طرح دارویار این است که پرداختی بیشتری نداشته باشند و این امکان فراهم شده است که داروخانه آفلاین به بیماران خدمت رسانی کنند تا پرداختی از جیب مردم بالا نباشد و هر چند که هر چند قطعی کم هم زیاد است.
دارویار جلوی ۵ هزار میلیارد تومان قاچاق معکوس دارو را میگیرد
حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا میر تاج الدینی در ادامه برنامه گفت : یکی از طرحهای مهم، حساس و لازم، هوشمند کردن یارانه داروست و یارانه تخصیصی به دارو به هدف اصابت نمیکرد و در نامه وزیر بهداشت اعلام شده بود که حدود ۵ هزار میلیارد تومان قاچاق معکوس و ۷ هزار میلیارد تومان رانت با ارز ترجیحی روی میداد.
وی ادامه داد: البته ممکن است اشکالاتی در کار باشد و به عنوان مثال در داروخانه این احتمال وجود دارد که دارو را بهینه آزاد بدهند که این نیازمند نظارت بر عملکرد داروخانههاست و از این جهت ما نگرانی داریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم در ابتدای اجرا، طرح «دارویار» با اشراف بیشتر پیش رود و داروخانهها و بیمارستانها، مشکلات را خود پیگیری کنند و مشکلات را به بیماران منتقل نکنند و این نیازمند همراهی وزارت بهداشت و بیمههاست.