سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وضعیت هشدارآمیز مقبره شیخ دانیال در خنج + تصاویر

بقعه شیخ دانیال در شهرستان خنج به عنوان یکی از بنا‌های تاریخی برجسته در جنوب استان فارس، با آسیب‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند.

بقعه شیخ دانیال در شهرستان خنج به عنوان یکی از بنا‌های تاریخی برجسته در جنوب استان فارس، با آسیب‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند، به گونه‌ای که بیم آن می‌رود که عدم تجدیدنظر در رسیدگی جدی به وضعیت این بنا، نه تنها استان فارس و شهرستان خنج را از مزیت‌های گردشگری این بنا بی‌نصیب بگذارد، بلکه باعث از بین رفتن بخش‌هایی از آن نیز شود.

بقعه شیخ دانیال در محیط شهری خنج قرار دارد و از آنجا که می‌تواند به عنوان یکی از جاذبه‌های حائز اهمیت فرهنگی این شهر تاریخی قلمداد شود، هم اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خنج و هم شهرداری این شهر باید توجه و حساسیت بسیار بیشتری نسبت به وضعیت این گنجینه فرهنگی و تاریخی داشته باشند.

محسن عباسپور فعال میراث فرهنگی در فارس در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در حال حاضر این بنا با مشکلات متعددی روبروی است که از جمله آن‌ها می‌توان مواردی مانند رها شدن بسیاری از اجزا و تزئینات مختلف و همچنین برخی کتیبه‌ها این بنای ۷۰۰ ساله در سطح محوطه آن، وجود ترک‌های طولی و عرضی در برخی از دیواره‌ها، سست بودن برخی از سنگ‌ها در قسمت‌هایی از جداره‌های داخلی و سطوح دیوار‌ها اشاره کرد.

او ادامه داد: همچنین با توجه به وضعیت این بنا، می‌توان گفت در حال حاضر بخش‌هایی از بنا و ملحقات آن در زیر معابر اطراف، به ویژه معابر همجوار با ضلع جنوبی و شرقی آن واقع شده‌اند.

این فعال میراث فرهنگی در فارس تصریح کرد: از طرف دیگر محصور نبودن اصولی این بنا هم باعث شده که دسترسی به آن برای هر فردی بسیار راحت شود و همین مسئله زمینه برای سرقت یا تخریب برخی اجزای آن را افزایش داده و هم سبب شده فضا‌های محصور داخلی آن، محلی برای جولان معتادان شود.

او تصریح کرد: اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خنج و اداره کل فارس به عنوان متولی اصلی حفاظت از این بنای پرارزش تاریخی باید با توجه به وضعیت هشداردهنده آن، اقدامات فوری و اصولی را به ویژه در زمینه استحکام‌بخشی بنا و انجام مرمت در دستور کار قرار دهند.

عباسپور گفت: همچنین گردآوری، ساماندهی و حفاظت اصولی از تزئینات و اجزای بنا و به ویژه قطعات مختلف کتیبه‌های پخش شده در سطح محوطه، از دیگر کار‌هایی است که باید با قید فوریت در این بنا دنبال شود.

او با بیان اینکه بدون شک اگر طی چند سال گذشته همت برخی خیّرین و علاقمندان نبود، این بنای تاریخی آسیب‌های بسیار بیشتری را می‌دید، اضافه کرد: طی سال‌های گذشته، برخی خیّرین و علاقمندان پیش قدم شدند و با صرف مبالغی برخی قسمت‌های این بنا را مرمت کردند.

فعال میراث فرهنگی در فارس بیان کرد: البته باید یادآور شد که پیش‌قدمی خیّرین نباید باعث شود دستگاه‌های مسئول، وظایف قانونی که در قبال این بنا دارند را به خیّرین محول کنند.

عباسپور افزود: حضور خیّرین و علاقمندان در چنین حوزه‌هایی باید در نهایت منجر به فعالیت بیشتر و تخصیص مناسب‌تر بودجه‌ها از سوی دستگاه‌های متولی شود تا زمینه برای مشارکت‌های آتی نیز مهیا شود.

شهرستان خنج از جمله شهرستان‌های تاریخی استان فارس محسوب می‌شود که با توجه به دارا بودن ویژگی‌های متعدد تاریخی و برخورداری از جاذبه‌های فراوان گردشگری از جمله سردر مسجد جامع خنج، بقعه شیخ دانیال و مناره آن، آرامگاه شیخ محمد ابونجم و آرامگاه شیخ شعیب می‌تواند به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در استان فارس و نواحی جنوبی کشور قلمداد شود.

بقعه شیخ دانیال، ساختمانی ۲ طبقه بوده که خانقاه و محل دفن شیخ رکن‌الدین دانیال، از مشاهیر خنج قلمداد می‌شود. شیخ دانیال نقش حائز اهمیتی در عمران و آبادی منطقه خنج در قرون میانه اسلامی داشته است.

شهرستان خنج در فاصله ۲۷۸ کیلومتری شیراز قرار دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۱
کمی هم به آثار تاریخی کشور اهمیت دهید خیلی از کشورها آرزوی داشتن چنین آثار تاریخی و باارزشی دارند . حتی برخی کشورها با وجود اینکه چنین آثار باارزش تاریخی را ندارند با ساخت المان و مجسمه و ... اقدام به جذب گردشگر به کشورشان می کنند و سالیانه حتی بیشتر از کشور ما ورود گردشگر به کشورشان را دارند در حالی که کشور ما با این همه آثار تاریخی بارزش اینگونه نیست .
ناشناس
۱۸:۴۲ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
مسئولان گوشه چشمی هم به آثار تاریخی داشته باشن
ناشناس
۱۶:۲۴ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
آثار تاریخی هویت کشور ما هستند و باید در زمینه مرمت و حفظ و نگهداری توجه بیشتری به آن ها صورت گیرد .