سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تخصیص اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی به منظور اجرای خط راه آهن چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: طی سه سال گذشته، ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح راه‌آهن استان اختصاص داده شد در حالی‌که اعتبار لازم برای تکمیل آن دو هزار میلیارد تومان است.

علی شهریارپور گفت: دولت سیزدهم به دنبال توسعه متوازن مبتنی بر عدالت و ملاحظات آمایش سرزمین و توسعه پایدار و تلاش‌های دولت در راستای از بین رفتن نابرابری‌ها، افزایش رفاه عمومی زندگی مردم و ارتقای شاخص‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه یکی از سازمان‌های موثر و دخیل در فرایند توسعه در خصوص نظام بودجه‌ریزی، مالی، برنامه‌ریزی، نظام آمار و اطلاعات، مدیریتی، نظام فنی و اجرایی تاثیرگذار است که برنامه‌ریزی لازم را برای اهداف توسعه‌ای دنبال می‌کند.

شهریارپور با بیان اینکه نقطه عطف و تاثیرگذار در مباحث توسعه‌ای چهارمحال و بختیاری مساله بودجه‌ای است، اضافه کرد: تغییر رویکرد دولت ۱۳ در نظام بودجه‌ریزی توجه به شاخص‌های اقتصادی به ویژه بحث اشتغال و تولید است که امسال رشد اقتصادی مشخص شده در سطح کلان هشت درصد و برای چهارمحال و بختیاری ۷.۴ درصد هدف‌گذاری شده است.


بیشتر بخوانید


وی اظهار داشت: ۷۶۱ طرح نیمه تمام با نیاز اعتباری بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل آن‌ها وجود دارد که تخصیص این اعتبار به منظور سرعت‌بخشی در بهره‌برداری از آن‌ها جزو اولویت اصلی این سازمان است، گرچه برای تکمیل این طرح‌ها باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

شهریارپور بیان کرد: تامین منابع مالی طرح‌ها در مناطق کم برخوردار از دیگر جهت‌گیری‌های بودجه‌ای استان است و در حقیقت توزیع اعتبارات باید به‌گونه‌ای باشد که اختلافات منطقه‌ای کاهش یابد.

وی ایجاد شرایط برای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد، طرح‌ها براساس آمایش سرزمینی، اولویت به برنامه‌های اجرایی در زمینه رفع تنش آبی، گسترش حمل و نقل ریلی، حفاظت منابع طبیعی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب در بخش کشاورزی، صنعت، ورزشی، هنری، مذهبی و...، تامین منابع به منظور پرداخت‌های رفاهی کارکنان و مطالبات بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی استان از دیگر جهت‌گیری‌های استان بیان کرد و گفت: پارسال، ۷۵ درصد از اعتبارات ابلاغی به استان تخصیص یافته است، یعنی از ۵۲۶ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی، ۵۱۷ میلیارد تومان آن تخصیص یافت.

شهریارپور در خصوص افزایش اعتبار از ردیف‌های متفرقه، افزود: پارسال پیگیری‌های خوبی از سوی نمایندگان، استاندار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی صورت گرفته که از این محل، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های اولویت‌دار استان اختصاص داده شد.

وی یادآور شد: امسال از ۱۶ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان اعتبارات مصوب استان، ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری است که این اعتبار شرایط بسیار خوبی را برای استان فراهم کرد، به طوری که در مرحله اول ۶۷۰ میلیارد تومان، در مرحله دوم ۴۵۰ میلیارد تومان به استان تخصیص یافته و برای تخصیص ۱۲۰۰ میلیارد تومان مرحله سوم پیشنهادات مربوطه اخذ شده که امید است در صورت طی شدن روند مناسب، تا پایان سال تعهدات دولت عملیاتی و اجرایی شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری افزود: مزیت چهارمحال و بختیاری در سال جاری تنها مربوط به اعتبارات مصوب سفر نبوده، بلکه اعتبارات استانی تحت عنوان اعتبارات جدول ۱۰ بوده که متوسط رشد اعتبارات نسبت به گذشته برای استان‌های کشور ۳۳.۷ درصد و برای این استان ۴۹.۱ درصد بوده است، از طرفی اعتبارات ۱۴۰۱ برای محرومیت‌زدایی، ۴۷۶ میلیارد تومان بوده که این اعتبار برای راه‌های روستایی عشایری، تامین آب شرب، رفع تنش آبی، طرح‌های آبخیزداری و احداث خانه بهداشت و مدارس بوده است.

وی تاکید کرد: نباید این تصور وجود داشته باشد که مباحث توسعه‌ای استان تنها با منابع مالی برطرف می‌شود، بلکه در کنار منابع مالی به عوامل مدیریتی و نیروی انسانی نیز باید توجه صورت گیرد، یکی از اقدامات انجام شده سال گذشته مدیریت سرمایه انسانی شامل نیروی انسانی اداری و نیروی مدیریتی بوده است که در این میان باتوجه به توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی، در حال حاضر ۳۲ هزار نفر معادل ۱.۳ درصد مجموع کارکنان کشور در چهارمحال و بختیاری مشغول به فعالیت‌اند.

شهریارپور اظهار داشت: مهاجرت نیروی انسانی اداری دلیل کاهش جمعیت نیروی انسانی در استان بوده، بنابراین باید به نیاز‌ها و مسائلی که لازمه فعالیت و آرامش فکری نیروی شاغل در دستگاه اجرایی است توجه بیش‌تری انجام و شرایطی برای پایداری لازم نیروی انسانی فراهم شود.

وی در خصوص تبدیل وضعیت ایثاگران شاغل در دستگاه‌های اجرایی، بیان کرد: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های موفق در این زمینه بوده، به طوری‌که ۳۳۰ نفر از ایثارگران استان تبدیل وضعیت شده و کار‌های مربوط به مابقی ایثارگران در حال انجام است، همچنین فرم‌های بررسی و تائید نیروی انسانی ۲۲ دستگاه اجرایی استان انجام شده است.

شهریارپور افزود: ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی با مشارکت ۵۲ دستگاه در حال انجام و البته شاخص‌های مربوط به نظام ارزیابی مربوط به پارسال در شاخص‌های عمومی و اختصاصی رشد ۵.۳ درصدی بوده که این امر حاکی از تغییرات مطلوب در نظام اداری استان است.

به گفته وی، سال گذشته مجوز کانون ارزیابی صلاحیت و شایستگی عمومی مدیران دریافت شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برنامه‌های توسعه‌ای استان در سال‌های گذشته تدوین شده، اما در اجرای سند آمایش دو اقدام مهم همچون انطباق طرح‌ها و پروژه‌های استان با جهت‌گیری سند آمایش و توزیع بودجه و اعتبارات براساس سیاست‌های سند آمایش در سال جاری انجام شد.

شهریارپور با تاکید بر اینکه بحث بیکاری از دغدغه‌های اساسی استان به شمار می‌رود، گفت: با اقدامات مطلوب، نرخ بیکاری استان از ۲۰.۸ درصد در سال ۹۶ به ۱۰.۲ درصد رسیده است، همچنین فعالیت‌هایی که پارسال در راستای جهش تولید صورت گرفت، به طوری‌که از ۴۶ طرح جهش تولید، ۲۸ طرح زیرساختی بود که از اعتبار مصوب ۳۸۰ میلیارد تومانی، ۱۹۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافت.

وی با اشاره به نظام آماری و اطلاعاتی و اتصال ۲۶ دستگاه اجرایی به سامانه SDI، افزود: این امر دست‌یابی سریع‌تر به داده‌ها و برنامه‌ریزی لازم را فراهم می‌کند، همچنین پارسال گزارش حساب‌های منطقه‌ای برای شهرستان‌های استان تهیه شد.

شهریارپور اضافه کرد: همه طرح‌هایی که در استان انجام می‌شود نظارت‌ها و تاثیرگذاری آن به نظام فنی اجرایی بستگی دارد و ظرفیت مربوط به فعالیت پیمانکاران و مشاوران طرح در این نظام صورت گرفته، به طوری‌که حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان ظرفیت کار پیمانکاری در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه اعتبارات فرهنگی استان امسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: این اعتبارات پارسال، ۶۲ میلیارد تومان و سال ۱۴۰۱، ۱۳۵ میلیارد تومان بوده است، همچنین در اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای فعالیت‌های فرهنگی طرح‌های خوبی تعریف شده که امید است شرایط بهتری برای گسترش و رشد فرهنگ در استان نسبت به سال‌های گذشته داشته باشیم.

شهریارپور از تنظیم سند گردشگری چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: وزارت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در حال دنبال کردن آن است، البته منابعی به بحث گردشگری استان اختصاص داده می‌شود.

وی اظهار داشت: پارسال همه اعتبارات جذب شد و در هیچ زمانی استان اعتبار برگشتی نداشت، البته امسال باتوجه به مشکلات ایجاد شده در سطح کلان زمان جذب اعتبارات تا پایان شهریورماه تمدید شد که باتوجه به مطلوب بودن روند جذب، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال مالی بقیه اعتبارات نیز جذب شود.

شهریارپور ادامه داد: برای محور شهرکرد به شلمزار حدود ۱۲۰ میلیارد تومان و برای طرح بن به بروجن ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار اخذ و در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار داده شد، البته محور شهرکرد شلمزار، از ۲۶ کیلومتر جاده، هفت کیلومتر آن تکمیل و زیرسازی بقیه آن در حال انجام است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.