هر ساله صید میگو در خلیج فارس محدوده استان بوشهر اواسط مردادماه آغاز میشود و امسال هم صید این آبزی برای قایقها و لنجهای صیادی هم اکنون آغاز شده است و بیش از ۲ هزار شناور در این تلاش صیادی مشارکت کردهاند.
صید میگو برای قایقها از ۱۸ مرداد آغاز شد و روز گذشته بیش از یک هزار و ۵۰۰ قایق از اسکلهها و بنادر ۲۵ گانه صیادی استان بوشهر حرکت خود را برای صید میگو در خلیجفارس آغاز کردهاند.
اعطا مجوز صید میگو از سوی استاندار بوشهر به صیادان
صید میگو بهصورت رسمی توسط لنجها در آبهای استان بوشهر با اعطا مجوز صید از سوی استاندار بوشهر به لنجداران آغاز شد و ۵۳۴ فروند لنج از اسکلههای صیادی عازم صیدگاه میگو در خلیجفارس شدند.
استاندار بوشهر صبح امروز در آغاز حرکت موتور لنجهای صیادی از بنادر و اسکلههای صیادی با حضور در اسکله جلالی بوشهر با بیان اینکه صیادان استان بوشهر عشق و علاقه وافر به ائمه طهارت علیهالسلام دارند اظهار داشت: صید میگو از ۳ روز قبل میتوانست آغاز شود، ولی به سبب اینکه صیادان استان بوشهر عزادار و سوگوار سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین علیهالسلام و دیگر شهدای دشت کربلا هستند و آنان نقش اصلی در برگزاری مراسم ایام محرم و عاشورا حسینی دارند، بر اساس درخواست و توافق صیادان، عملیات آغاز صید میگو به بعد از تاسوعا و عاشورا حسینی موکول شد.
احمد محمدیزاده با قدردانی از صیادان و عملیات فرهنگی آنان در هیئتهای مذهبی و ارادت به ائمه طهارت علیهالسلام خاطر نشان کرد: صید میگو برای لنجهای صیادی از صبح امروز در خلیج فارس آغاز شد و ملوانان این شناورها از طریق بنادر استان بوشهر با لنجهای صیادی راهی دریا شدند.
وی ضمن آرزوی موفقیت برای صیادان در صید میگو به وضعیت بیمه ملوانان پرداخت و گفت: بیمه صیادان در حال پیگیری است و با تصویب در مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل میشود.
استاندار بوشهر موضوع فعالیت ملوانان به ویژه در حوزه شیلات را جز کارهای سخت و طاقتفرسا دانست و خاطر نشان کرد: باید شرایط بیمه ملوانان شناورهای صیادی فراهم شود.
محمدیزاده صید آبزیان در خلیج فارس به روش تور ترال و خارج از فصل را تخلف دانست و بیان کرد: باید ساز و کارهای لازم در جلوگیری از اینگونه صید فراهم شود چراکه این روش صید به زیستگاه و ذخایر آبزیان خسارت و صدمات فراوانی وارد میکند.
وی با بیان اینکه از صید آبزیان بدون مجوز به روش ترال و خارج از فصل جلوگیری میشود تصریح کرد: برای بهبود وضعیت اسکلههای صیادی اقدامات لازم در حال انجام است و برای رفاه صیادان طرحهای مهمی در حال تدوین و اجرا است که ملوانان در شرایط بهتری فعالیت کنند.
استاندار بوشهر از ساماندهی اسکلههای صیادی استان بوشهر خبر داد و افزود: فرمانداران شهرستانهای ساحلی استان بوشهر منابع اعتباری لازم برای ساماندهی اسکلههای صیادی تخصیص دادهاند، ولی کافی نیست باید در این حوزه سازمان شیلات کشور کمک و اداره کل شیلات استان بوشهر پیگیری کند.
تأمین معیشت بخش عظیمی از جمعیت این استان از طریق صید و صیادی
مدیرکل شیلات استان بوشهر هم با بیان اینکه با بیان اینکه فعالیت لنجهای صیادی در صید میگو آغاز شد خاطر نشان کرد: بخش عظیمی از جمعیت این استان از طریق صید و صیادی و شغلهای مرتبط با آنان ارتزاق میکنند.
علی بازدار با اشاره به اینکه صید میگو در سواحل خلیج فارس و صیدگاهها استان بوشهر آغاز شده افزود: شناورهای صیادی از ۲۵ بندر صیادی برای صید این آبزی راهی دریا شدند.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۸ هزار صیاد بوشهری با ۲ هزار شناور لنج و قایق در صید میگو افزود: مجوز صید میگو ویژه لنجهای صیادی ۴ و ۶ روز و قایقها ۲۴ ساعت برای هر سفر صادر میشود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به ارزیابی میزان صید میگو بیان کرد: براساس ارزیابیهای پژوهشکده میگو پیش بینی میشود صید میگو در این استان از سال قبل ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته باشد.
تعیین ۳۰ صیدگاه میگو در خلیج فارس
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان بوشهر هم با اشاره به تعیین ۳۰ صیدگاه میگو در خلیج فارس خاطرنشان کرد: پژوهشکده میگو در گشتهای تحقیقاتی خود با بررسی ذخایر این آبزی در ۳۰ منطقه از آبهای خلیج فارس صید میگو را آزاد اعلام کرده است.
بهزاد حیدری با بیان اینکه برابر کنوانسیون بینالمللی صید در محدوده یک تا ۲ مایل فاصله از ساحل به عنوان نوزادگاه آبزیان ممنوع است گفت: برخی مناطق خلیجفارس که محل تخم ریزی و زیستگاه طبیعی و مصنوعی آبزیان هستند برای صید میگو ممنوع شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر مکانهای یاد شده، صید میگو در اعماق زیر پنج متر دریا و اطراف نیروگاه اتمی ممنوع است