عقیل دشتیاننسب گفت: مانند هر سال، امسال هم پژوهشکده میگوی کشور گشتهای پژوهشی را برای میگو انجام داد که امسال این گشتها از ۲۶ تیر آغاز و نمونهبرداریها در ۲۳ ایستگاه در ۹۰ کیلومترمربع انجام شد.
او افزود: زمانی که ۷۰ درصد از جمعیت میگو به اندازه تجاری برسد، زمان آغاز فصل صید میگو اعلام میشود. پس از گشتهای پژوهشی، زمان مورد نظر ما ۱۶ مرداد بود که کمیته صید استان تصمیم گرفت فصل صید میگو پس از تعطیلات تاسوعا و عاشورا و از ۱۸ مرداد برای قایقها و از ۱۹ مرداد برای لنجها آغاز میشود.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور ادامه داد: در این بازه زمانی صید میگو همه استانهای جنوبی ممنوع و تنها در استان بوشهر مجاز است و سپس در اواخر شهریور و اوایل مهر در استان هرمزگان آزاد میشود.
دشتیاننسب گفت: وضعیت ذخیره میگو هم، چندان مناسب نیست و ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش ذخیره ثبت شده است که باید تلاش صیادی کاهش یابد و ۲۰ درصد شناورها و تلاش آنها برای انواع صید کمتر شود.
او افزود: پارسال در کشور ۸ هزار تن و در استان بوشهر بیش از ۲ هزار تن میگو صید شد که پیشبینی میشود امسال هزار و ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن میگو در آبهای استان صید شود. بیشترین صد میگو پارسال در آبهای استان خوزستان با گونه سرتیز بود.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور گفت: میگوی ببری ۹۰ درصد جمعیت میگوی استان بوشهر را تشکیل میدهد که هم بهصرفهتر است و هم بازارپسندی بالایی دارد.
دشتیاننسب ادامه داد: پیشبینی میشود امسال با ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش نسبت به پارسال، هزار و ۵۰۰ تن میگو در آبهای استان صید شود.
او درباره دریابست هم گفت: دریابست برای زادآوری و رشد میگو بسیار نیاز است؛ امسال ۲۰ روز دریابست انجام شد که اگر ۳۰ روز باشد برای شکلگیری جمعیت میگو بهتر میبود.