سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستورالعمل‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی درباره ذبح دام اعلام شد

سازمان دامپزشکی کشور دستورالعمل‌های بهداشتی درباره ذبح دام در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را اعلام کرد.

بر اساس اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور، اکیپ‌های سیار و ثابت دامپزشکی در شبکه‌ها و شهرستان‌ها (اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان، کاردانان و تکنسین‌های دامپزشکی و بهداشت گوشت) به همراه مسئول نمایندگی، ولی فقیه و ناظرین شرعی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۷ تا ۱۴ حضور خواهند یافت و همچنین حضور اکیپ‌های نظارت بهداشتی دامپزشکی بصورت سیار در سطح شهر در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی ضروری است.

بازرسان بهداشتی موظفند در بازرسی بهداشتی پیش از کشتار آثار آلودگی‌های انگلی خارجی و نیز تب دار بودن دام را مورد توجه ویژه قرار دهند و ازسوی دیگر جهت جمع آوری لاشه و آلایش غیر قابل مصرف با نظارت دامپزشکی شهرستان به نحو مناسب و از چرخه مصرف خارج و امحاء کردن آن اقدام کنند.

اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه در زمینه امکان انتقال بیماری و ابتلاء مصرف کنندگان از طریق مصرف گوشت‌های غیر بهداشتی (در قالب اطلاعیه، توضیحات شفاهی و.) توسط روابط عمومی ادارات استانی و توصیه به شهروندان از جمله نکات مهم است. در عین حال باید توجه شود که مصرف گوشت دام‌های قربانی پس از طی جمود نعشی انجام گیرد. (قرارگیری لاشه بلافاصله پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در یخچال و جگر به مدت ۴۸ ساعت.)

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان‌ها موظف هستند با «تهیه اطلاعیه جهت پخش از طریق صداو سیما و مساجد، درج در نشریات محلی و استانی، طرح در نماز جمعه با ذکر دقیق آدرس و شماره تلفن جهت تماس شهروندان؛ تهیه پلاکارد ویژه روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی و نصب در میادین اصلی شهر، مساجد و کشتارگاه‌ها و … برای راهنمایی مردم جهت کشتار دام‌های قربانی در کشتارگاه‌ها؛ همکاری با خبرنگاران جراید محلی و صدا و سیمای استان در زمینه تهیه عکس، گزارش، خبر و فیلم از امکانات فراهم شده و انجام گرفته در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی؛ اخذ سفارش توسط قصابی‌ها و مراکز مجاز عرضه فرآورده‌های پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاه‌های استان و عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب برچسب لاشه قربانی» اقدام و مراتب را به اطلاع عموم برسانند.

با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات قربانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی از اماکن مذهبی دارند، توصیه می‌شود اطلاع رسانی لازم به متولیان و متصدیان این مراکز در خصوص عدم دریافت و ذبح دام زنده و دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه قربانی کشتار شده در کشتارگاه صورت پذیرد.

با توجه به احتمال عرضه و کشتار دام زنده در سطح شهر توسط بعضی از اشخاص غیر مطلع، افراد حاضر در اکیپ‌های سیار در سطح شهرستان‌های استان جهت نظارت و ارائه خدمات بهداشتی بر لاشه‌های کشتاری و ترجیحاً هدایت افراد به کشتارگاه‌های دام اقدام خواهند کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.