سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغات پسته در استان همدان

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان از تولید بیش از ۷۰ هزار تن خشکبار در این استان در سال گذشته خبر داد.

رضا بهراملو رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: گردو، بادام آبی، بادام دیم، پسته و سنجد از مهمترین تولیدات خشکبار استان همدان به شمار می‌رود.

او گفت: در رابطه با تولید گردو به دلیل سرمازدگی و خشکسالی که امسال با آن مواجه شدیم کاهش تولید این محصول در سال جاری محتمل خواهد بود که البته برخی از ارقام جدید گردو که در استان محقق شده و این نوع از ارقام دیر گل هستند محصول بهتری داشته‌اند و موجب آن بود که در سرمازدگی امسال دچار خسارت نشوند.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: سطح زیر کشت باغات گردو استان ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار بوده که در سال گذشته از این میزان سطح بیش از ۶۱ تن به طور متوسط هر هکتار ۳.۳ تن محصول گردو برداشت شد.

بهراملو در ادامه گفت :از سطح باغات ۳ هزار و ۴۰۰ هکتاری بادام آبی استان در سال گذشته ۶۸۰۰ تن، از سطح باغات ۳۹۰۰ هکتاری بادام دیم ۲۰۰۰ تن، از سطح باغات ۲۱۰ هکتاری پسته ۴۳ تن و از سطح باغات ۷۲ هکتاری سنجد استان ۵۷ تن محصول در سال گذشته برداشت شد.

به گفته او انواع خشکبار‌های مختلفی نیز، چون بادام زمینی در سطح استان همدان کشت می‌شود، اما سطح زیر کشت این محصولات چندان قالب و سطح کشت بالایی نیست.

بهراملو با بیان اینکه کشت پسته به عنوان کشت‌های جدید استان همدان در چند سال اخیر بوده و موضوع خشکسالی و کم آبی ما را به سمت کشت این محصول کم آب بر سوق داد و گمان آن نبود که این محصول در استان به ثمر برسد، تصریح کرد: در سال جاری سطح زیر کشت پسته استان به ۳۰۰ هکتار افزایش داشته است.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط خشکسالی باید به سمت کشت‌های کم آب بر مختلف، چون گیاهان دارویی، کشت پسته، زعفران، گلمحمدی و تولید هر گونه محصولاتی که با شرایط خشکسالی سازگار هستند پیش رفت و با شرایط موجود و (راهکار طبیعت محور) بهره برداران کشاورزی خود را وفق دهند، ادامه داد: اهمیت ویژه به آب و افزایش تولید از اولویت‌های مدیریت جدید در سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و برنامه‌های مفصلی در این رابطه خواهیم داشت.

پیش بینی برداشت ۷۰۰ تن زعفران از مزارع استان همدان

این مقام مسئول با اشاره به سطح زیر کشت ۱۶۰ هکتاری زعفران امسال استان همدان گفت : بر اساس پیش بینی از این میزان سطح زیر کشت در سال جاری زعفران کاران همدانی ۷۰۰ تن زعفران برداشت خواهند کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه گفت: با توجه به محدودیت آب باید سطح گلخانه‌های استان برای افزایش تولید توسعه یابد و به همین منظور از هر نوع فعالیت‌های گلخانه‌ای در سطح استان حمایت می‌کنیم.

بهراملو با اشاره به اینکه با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای میزان تولید محصول در هر هکتار افزایش یافته و توسعه گلخانه‌ها از نقش موثری در مصرف بهینه آب و مدیریت مصرف آب برخوردار است، بیان کرد: افزایش تولید و مدیریت مصرف آب در کشاورزی با توسعه گلخانه‌ها عملیاتی‌تر خواهد بود.

او با بیان اینکه از تغییر کاربری‌ها جلوگیری می‌شود، اما تغییر کاربری‌ها در گلخانه‌ها حمایت مورد حمایت قرار می‌گیرد، آورشد: باید به سمتی برویم که برای امنیت غذایی با آب کمتر تولید بیشتر داشته باشیم چرا که امنیت غذایی پایه امنیت ملی است.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت:  اینکه گمان کنیم در بحث امنیت غذایی تنها برای ماه آینده مشکل نداشته باشیم اشتباه بوده و باید برای ۵۰ سال آینده و برای نسل آینده در این موضوع مهم امنیت غذایی برنامه ریزی داشته باشیم و از منابع طبیعی به نحوی استفاده کنیم که برای زمان برنامه ریزی شده ۵۰ سال آینده حفظ شود و به همین منظور توسعه احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی، گلخانه‌ها، کارخانجات مختلف، چون کارخانه چیپس، سردخانه‌های صنعتی ... ضرورت دو چندانی خواهد داشت.

نخستین واحد گلخانه پرورش پاپایا و محصولات استوایی و گرمسیری استان همدان

بهراملو در ادامه با اشاره به نخستین واحد گلخانه پرورش و تولید پاپایا و محصولات استوایی و گرمسیری استان همدان در شهرک گلخانه‌ای شهرستان کبودراهنگ اظهار کرد: ظرفیت سالیانه تولید این گلخانه در محصولات استوایی و گرمسیری ۶۰ تن خواهد بود ضمن اینکه پاپایا، بلوبری، رزبری، آناناس و موز از عمده محصولات زیرکشت این گلخانه به شمار می‌رود.

او گفت: این گونه محصولات خاص در استان همدان از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار بوده و برای بهره‌برداران استان به دلیل خاص بودن از جذابیت برخوردار است.

منبع: ایسنا

برچسب ها: گلخانه ، جهادکشاورزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.