سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک قلاده یوزپلنگ آسیایی در محور میامی- عباس آباد تلف شد

یک قلاده یوزپلنگ بر اثر برخورد با خودرو‌های عبوری در محور عباس آباد-میامی کشته شد.

بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه در پی خبر واصله از سوی عوامل محلی به اداره پارک ملی توران ساعت ۲۰:۴۵ روز جمعه مبنی بر تصادف یک قلاده توله یوزپلنگ آسیایی با خودرو موضوع در دستور فوری رسیدگی قرار گرفت، گفت: بلافاصله عوامل اجرایی پارک ملی توران و اداره حفاظت محیط زیست میامی به محل حادثه در فاصله ۱۵ کیلومتری خارج از منطقه حفاظت شده توران (مناطق آزاد میامی) حد فاصل سه راهی زیدر تا کاروانسرای میاندشت (محدوده کال تاغی) مراجعه کردند.

وی ضمن بیان اینکه پس از مشاهده و تأیید خبر، گزارش مربوطه به اداره کل به محل مورد نظر رسیدیم، افزود: تا صبح روز شنبه گشت زنی در آن محدوده اجرا شد تا در صورت مراجعه یوز مادر به محل تصادف، از بروز اتفاق ناگوار دیگری جلوگیری شود.

مدیرکل محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه گزارشی از مشاهدات یوز طی هفته‌های گذشته در منطقه (البته در محدوده منطقه حفاظت شده توران) دریافت شده بود، ابراز داشت: طی روزهای گذشته پایش شبانه روزی این محور به ویژه در محدوده الحاک –عباس آباد (داخل مرز منطقه حفاظت شده توران) در دستور کار یگان حفاظت و گشت سیار محیط زیست دو اداره (اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میامی و اداره پارک ملی توران) بوده است.

ظاهری در ادامه تصریح کرد: از قبل، موضوع احتمال خبر تصادف یوز با خودروهای عبوری از منطقه حفاظت شده توران و زیستگاه‌های اطراف در کارگروه اضطراری بحران استانداری نیز مطرح و مصوب شد که عوامل پلیس استان و میامی همکاری لازم برای پایش شبانه روزی محدوده‌های زیستگاه یوز در مجاورت جاده (ترانزیت میامی –عباس آباد) را انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه این پایش نیز در حال انجام بوده است، افزود: با توجه به حادثه پیش آمده، طی روزهای آتی هم با تعداد بیشتر و در محدوده وسیع‌تر انجام خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان اضافه کرد: از رانندگانی که از این محور عبور می‌کنند، درخواست داریم با توجه به نزدیکی زیستگاه حیات وحش در این منطقه (ابتدای شهرستان میامی تا خروجی استان سمنان) و احتمال گذر گونه‌های جانوری از جاده، در این محدوده با سرعت مطمئن رانندگی کنند تا از بروز تصادف با حیات وحش جلوگیری شود.

تلف شدن یوز جوان خارتوران اثبات کم‌توجهی مسئولان است

مدرس حیات وحش با بیان اینکه برای جلوگیری از انقراض یوزهای ایرانی، به سرعت باید وارد عمل شد، گفت: تلف شدن یوز جوان اثبات کم توجهی متولیان به حفاظت از این گونه نادر حیات وحش است.

امین ولیان  ضمن بیان اینکه برای اولین بار طرح احداث روگذرِ حیات وحش همراه فنس کشی محدوده عباس آباد-میامی در کریدور حرکتی یوزها در قالب طرح یوز ضربدر ۱۰ به دلیل وجود ۱۰ زیستگاه مستقل برای یوزها طی برهه سال ۹۵ توسط جمعیت دیده‌بان طبیعت شاهرود مطرح شد، ابراز داشت: این پیش بینی می‌شد که تنها فنس کشی یا فنس کشی همراه آبراهه‌ها به عنوان زیرگذر (طرح انجمن یوزپلنگ ایرانی) منجر به ایزوله شدن یوزها یا اجبار آنها به تردد از نقاط دیگر و تغییر کریدورهای حرکتی به دست آمده شود.

وی با بیان اینکه این نوع فنس کشی پیچیدگی جلوگیری از تصادفات جاده‌ای جانور در این محدوده یعنی جاده مرگ یوزها را بسیار دشوارتر می‌سازد، افزود: تلف شدن توله یوز شب گذشته اثبات این گونه کم توجهی‌ها و نیز ندانم کاری متولیان حفاظت از یوزپلنگ آسیایی است.

این فعال محیط زیست ضمن بیان اینکه از محدوده ۴۵ کیلومتری شمال توران مماس با جاده شاهرود-مشهد ۳۰ کیلومترِ مهم تعیین و تنها ۱۲ کیلومتر برای فنس کشی انتخاب شد، ابراز داشت: از آن مقدار هم در خوش‌بینانه خوشبینانه‌ترین حالت پنج کیلومتر فنس کشی صورت گرفت، ضمن آنکه در فنس کشی اجرا شده نقص‌های فنی و جدی وجود دارد.

ولیان با بیان اینکه هیچ روگذری برای تردد یوزها به عنوان جانورانی مهاجر که تردد آنها بین دو زیستگاه توران و میاندشت تکرار می‌شود، تعبیه نشد، تصریح کرد: صرفاً آبراهه‌ها به عنوان زیرگذر در نظر گرفته شد که اساساً تردد یوزها به عنوان جانورانی محتاط از آنها محل تردید است.

وی ضمن بیان اینکه پیش تر از آستان قدس رضوی برای احداث سازه روگذر یوزها استمداد طلبیده بود، افزود: معتقد بودیم زائران امام رئوفی که کمی آن‌سوتر ضامن نجات جان آهو شدند اینک نباید موجب مرگ و انقراض یوزها شوند.

این کارشناس حیات وحش با بیان اینکه بسیاری از کشورها از جمله هلند با بیش از ۶۶ پل روگذر حیات وحش، آلمان، چک، کانادا، سنگاپور و غیره از تنوع زیستی کشورشان محافظت می‌کنند، ابراز داشت: ارزش یوز تلف شده صدها برابر پیروز، توله یوز در اسارت است.

ولیان ادامه داد یوزه‌ای در اسارت یا نیمه اسارت به دلیل آنکه هرگز در طبیعت رها نخواهند شد ارزش اکولوژیکی نداشته و نمی‌توانند خلأ حذف یک جانور در عرصه‌های طبیعی را پر کنند. لذا به جای تمرکز بر یوزه‌ای اسیر که صرفاً باید جمعیت پشتیبان باشند برای جلوگیری از انقراض پرسرعت یوزه‌ای طبیعت می‌طلبد که بلافاصله وارد عمل شویم.

وی با تاکید بر اینکه ممانعت از انقراض یوزها هرگز در توان سازمان محیط زیست کشور نیست، افزود: این کار تنها با عزم ملی و درک اهمیت بالای حفظ یوزها به عنوان شاهکار خلقت انجام پذیر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
حیف شد
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
مگه مهمه براشون.این خبر هم تکراری هم عادی شده طلف شدن یکی دیگر از یوزها...
اخریش که طلف شه مسولین میگن عه قرار بود فنس بزنیم
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
یه یوزپلنگ = ده تا لامبورگینی