سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مریم آزمون؛ یک مربی با اما و اگر‌های قانونی در تیم ملی فوتبال

مریم آزمون در حالی بعنوان سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان فعالیت می‌کند که گفته می‌شود تاییدیه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال را ندارد.

تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان با هدایت مریم آزمون از ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ اداره می‌شود. این سرمربی ۴۸ ساله نزدیک یک ماه پس از قبول هدایت توانست با حضور در تورنمنت فوتبال آسیای مرکزی موسوم به کافا پس از کشور ازبکستان بعنوان نایب قهرمانی این مسابقات برسد.

تا پیش از این مریم ایراندوست سرمربی تیم ملی بود اما فدراسیون قرارداد این مربی را تمدید نکرد و  در آن مقطع حسن کامرانی‌فر دبیرکل فدراسیون فوتبال اظهار کرد که از بالا اجازه تمدید قرارداد صادر نشده است.

بعد از این صحبت از سوی دبیرکل فدراسیون فوتبال، ماجرای انتخابات پیش آمد که گفته می‌شود برخی از اعضای فدراسیون فوتبال برای گرو کشی آراء از حالا به برخی افراد در فدراسیون فوتبال جایگاه می دهند تا حامی آن‌ها در روز هشتم شهریور ماه امسال باشد.

قهرمانی عجیب آزمون در مسابقاتی که ایران حضور نداشته است

مریم آزمون پس از انتخاب خود به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان دلیل انتخاب خود را قهرمانی در مسابقات آسیای مرکزی (کافا) اعلام کرد و گفت:با توجه به نتایجی که تیم ملی جوانان اخیرا در مسابقات غرب آسیا کسب کرده و همراه این تیم توانستیم برای اولین بار قهرمان غرب آسیا شویم و تیم‌های قوی حاضر در منطقه را شکست بدهیم، فدراسیون تصمیم گرفت کادر فنی تیم ملی جوانان برای بزرگسالان انتخاب شود و خوشحالم که در این جایگاه قرار گرفته‌ام.

البته آزمون به جای رقابت‌های کافا به اشتباه می‌گوید غرب آسیا، رقابت هایی که ایران اصلا در آن حضور نداشته است.  

کارنامه نه چندان قوی در قامت سرمربی

جدا از این باید به سابقه مربیگری آزمون در تیم ملی بزرگسالان هم توجه کرد که دستاوردی به همراه نداشته است. او برای اولین بار در سال ۱۳۹۵ و زمان نایب‌رئیسی لیلا صوفی زاده به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد.

تا قبل از آن از سال ۸۶ تا ۹۵ سرمربی تیم زیر ۱۳ سال و مقطعی هم کمک هلنا کاستا سرمربی پرتغالی تیم ملی بود. اولین تورنمنت رسمی که تیم ملی با هدایت آزمون به آن اعزام شد، مقدماتی جام ملت‌های آسیا در فروردین ۹۶ بود که ایران با دو پیروزی مقابل سوریه و سنگاپور و شکست برابر ویتنام و میانمار حذف شد.

آزمون همچنین در انتخابی المپیک توکیو که مرحله اول آن آبان ۹۷ و مرحله دوم آن فروردین ۹۸ برگزار شد، هدایت تیم را برعهده داشت. ایران در مرحله اول این مسابقات با پیروزی مقابل لبنان و تساوی با هنگ‌کنگ به دور دوم صعود کرد، اما در ادامه مقابل فیلییین و چین تایپه شکست خورد و حذف شد.

تیم ملی فوتبال بانوان در فاصله مرحله اول تا دوم جهت آماده‌سازی خود در یک تورنمنت دوستانه به میزبانی هند شرکت کرد که با سه شکست مقابل هند، میانمار و نپال به کار خود پایان داد. بعد از انتخابی المپیک تیم ملی بزرگسالان تعطیل شد، اما این مربی تیم ملی زیر ۲۳ سال را در آذر ۹۸ به مسابقات کافا برد و با پیروزی مقابل تاجیسکتان، ترکمنستان و افغانستان و شکست برابر ازبکستان نایب قهرمان شد.

البته باید توجه کرد که سطح فوتبال ایران نسبت به کشور‌های حاضر در کافا بالاتر است و ازبکستان تنها رقیب جدی در این مسابقات بود.

آزمون به عنوان سرمربی تیم ملی در مجمع حاضر شد و با آغاز ریاست عزیزی خادم هدایت تیم جوانان را برعهده گرفت. در حالی که تیم ملی با هدایت مریم ایراندوست روند رو به رشدی داشت و برای اولین بار به جام ملت‌های آسیا صعود کرد، انتظار بر این بود که فدراسیون با حفظ این روند و برگزاری منظم اردو‌ها به تیم ملی کمک کند.

آیا انتخاب آزمون قانونی است؟

قابل توجه است که مریم آزمون در تاریخ ۲۴ خرداد امسال به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال انتخاب شد. بیش از یک ماه قبلش شهره موسوی در خصوص پرونده کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی توسط وزارت اطلاعات  بازداشت شد.

در تاریخ دهم خرداد ماه هم با برکناری سراجی از عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال توسط اعضای مجمع عمومی، هیئت رئیسه این دوره از رسمیت افتاد و تا روز برگزاری انتخابات مجمع عمومی فدراسیون اعضای هیئت رئیسه نمی‌توانند مصوبه‌ای داشته باشند. پس انتخاب مریم آزمون با کدام مصوبه قانونی صورت گرفته است؟

صادق رئیسی کیا کارشناس مسائل حقوقی فوتبال درباره رسمیت نداشتن انتخاب‌های هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال گفت:تعداد اعضای هیئت رئیسه طبق اساسنامه ۱۱ نفر است که نصف آن ۶ نفر می‌شود. با همین ملاک به ماده ۳۶ نگاه کنید که می‌گوید جلسه هیئت رئیسه برای تشکیل نیاز به هشت نفر دارد. بدون نصاب قانونی تصمیم گیری مفهومی نخواهد داشت. بند ۷ ماده ۳۳ را بدون توجه به ماده ۳۶ نمی‌توان تفسیر کرد و باید آن‌ها را کنار هم بگذاریم. مجموع این موارد می‌گوید هر جا صحبت از تصمیم‌گیری است، باید جلسه قابلیت تشکیل به صورت رسمی را داشته باشد.

با این حال حسن کامرانی فر دبیرکل فدارسیون فوتبال در حالی که هنوز سند معتبری درباره اینکه آیا فدراسیون فوتبال مصوبه‌ای نسبت به فعالیت مریم آزمون در تیم ملی بانوان صادر کرده ارائه نکرده است،   گفت: دقیقا او برای کار مصوبه دارد، زیرا در مصوبه قبلی هیات رئیسه که هشت عضو در آن حضور داشتند و شهره موسوی هم در آن بود انتخاب سرمربی در تمام تیم‌های پایه و بزرگسالان بانوان به سرپرست فدراسیون تفویض شد.

این موضوع در دستور جلسه هیات رئیسه بوده و همه عزیزان امضا کرده اند. حضور آزمون در تیم ملی بانوان با مصوبه هیات رئیسه است. سرمربیان نوجوانان و جوانان نیز مصوبه رسمی و قانونی هیات رئیسه را دارند. حضور آن‌ها تا زمانیکه هیات رئیسه تکمیل شود کاملا قانونی است.

حالا شائبه دیگر این موضوع است که اگر ماجرای انتخابات فدراسیون و تلاش مسئولان فعلی برای داشتن رای سرمربی زنان درست باشد، تیم ملی زنان بازیچه خواسته‌های افراد شده است و شاید با ادامه دار بودن این حواشی انتخابات فدراسیون فوتبال در تاریخ هشتم شهریور ماه خالی از حاشیه نباشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.