هاله حامدی فر، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی به مزایای اجرای طرح «دارویار» برای بیماران و صنعت داروسازی اشاره کرد و گفت: طرح دارویار با نگرش و فلسفه درستی شکل گرفته و با کار کارشناسی بسیار خوبی اجرایی شده است تا صنعت داروسازی با پویایی به کار خود ادامه دهد؛ یارانه دارو به دست مردم برسد و بیمه به صورت هوشمندانه داروها را تحت پوشش قرار دهد. نحوه پوشش بیمه در طرح دارویار هم خود به نوعی هدایت درست یارانه دارو محسوب میشود.
حامدی فر به عنوان مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده داروهای های تک و یک صادر کننده دارو یکی از مزایای بزرگ طرح دارویار را نجات صادرات دارو از تله ارز ترجیحی دانست و گفت: با تخصیص ارز ترجیحی، اخذ مجوز صادرات دشوار بود و ٢ نوع IRC برای هر ماده اولیه دارویی یکی برای مصرف داخل و دیگری برای صادرات داشتیم که صادرات به سختی انجام می شد.
رئیس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: متاسفانه با تخصیص ارز دولتی به شدت با قاچاق معکوس داروهای وارداتی، تخصصی و هایتک تولید داخل مواجه بودیم. همین مسئله باعث شده بود صادرات دارویی که به ١۶٠ میلیون دلار افزایش پیدا کرده بود؛ سال ١۴٠٠ به ۵٠ میلیون دلار برسد. زیرا کشورهای همسایه، دیگر دارو را با قیمتهای صادراتی نمیخریدند و از بازار داخل با قیمت ارزان خریداری میکردند. یا حتی در مواردی که خریدار برای خرید محصول ایرانی پای مذاکره میآمد؛ قدرت چانه زنی بالایی داشتند و داروی ایرانی را با قیمت ارزان خریداری میکرد.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی بیان کرد: صنعت داروسازی حامی طرح «دارویار» است. با اجرای این طرح صنعت داروسازی از گیر و گرفتاری ارز ترجیحی خلاص و مسیر صادرات باز میشود. بساط قاچاقچیان دارو نیز با اجرای این طرح جمع خواهد شد. یارانه دارویی به دست مصرف کننده اصلی یعنی مردم خواهد رسید و پوشش بیمهای داروها هوشمند خواهد بود.
طرح ملی دارویار از ٢٣ تیر آغاز شده است؛ این طرح برای اصلاح سیاستهای ارزی دارو اجرایی شده و هدف آن منطقی شدن قیمت دارو، رسیدن یارانه دارو به دست مصرف کننده اصلی و افزایش پیدا نکردن پرداختی از جیب مردم است.
در این طرح ٣۶۶ قلم داروی ضروری یارانه سلامت میگیرند و ١١٩ قلم داروى بدون نسخه که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند؛ تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.