سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون شهرسازی و معماری شهر تهران مطرح کرد:

نمای ساختمان‌ها متعلق به سازنده نیست، حق عموم است

صارمی گفت: شهرداری حق دارد به نمایندگی از مردمی که به او رای داده‌اند، چارچوب‌ها، مولفه‌ها و معیار‌هایی را برای نمای ساختمان‌ها مشخص کند.

معاون شهرسازی و معماری شهر تهران گفت: در تعریفی ساده، هویت چیزی است که بازتاب صفات و تبلور یک موضوع خاص در شهر باشد و این موضوعات در جنبه‌های مکانی، زمانی، فرهنگی، فضایی و ... شهر نیز دیده می‌شود که می‌تواند مختصات فیزیکی یک شهر را با شهر‌های دیگر متفاوت کند و امروزه، هویت شهری یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در شهرسازی به شمار می‌رود که می‌تواند نوعی تعلق خاطر به آن را در بین ساکنینش ایجاد کند.

وی ادامه داد: تهران جزء شهر‌هایی است که مبانی هویتی بسیار قوی دارد و دقت داشته باشید که در هویت شهری تهران، ۳ مولفه داریم؛ محیط طبیعی، محیط مصنوع و محیط انسانی که در مولفه‌های طبیعی موضوعاتی نظیر ساختار جغرافیایی، ساختار‌های طبیعی، تنوع خاک، پوشش گیاهی خاص در تهران را می‌توان نام برد و هم‌چنین در مولفه‌های انسانی نیز موضوعاتی نظیر تبار، نیاکان، گویش، زبان، عقاید دینی و مذهبی و ... را داریم.

صارمی با اشاره به اینکه محیط مصنوع مربوط به ساختار شهر تهران است، گفت: محیط مصنوع در شهر تهران دستخوش تغییرات زیادی شده است که به نظرم لازم است در این بخش بازتعریف مجددی داشته باشیم و البته شاکله خیابانی مثل خیابان ولیعصر همین است و معتقدم که در شهر‌های دنیا، خیابانی به زیبایی خیابام ولیعصر نداریم.

معاون شهرسازی و معماری شهر تهران درباره نقد‌هایی که به طراحی میدان انقلاب یا میدان امام حسین وجود دارد، گفت: گاهی اوقات در طراحی‌های میادین شهری، مردم به ما می‌گویند که مولفه‌های اسلامی در آن دیده نمی‌شود. به نظرم اگر بازخوانی مجدد و به روزتری داشته باشیم، می‌توان به نتایج خوبی دست پیدا کرد. برای مثال، از من می‌پرسند که آیا در مبانی فرهنگی شهر تهران چیزی به نام نمای ایرانی اسلامی داریم؟ بله حتما داریم، اما این‌گونه نیست که حتما برگشت به گذشته باشد و در آن المان‌هایی مثل آجر دیده شود، بلکه مولفه‌هایی وجود دارد که می‌تواند این بخش از شهر را با بقیه قسمت‌ها متفاوت کند.

وی با اشاره به فعالیت کمیته‌های «نما» در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران گفت: در دوره جدید شهرداری، یکی از چیز‌هایی که به صورت جدی بدان می‌پردازیم، سیمای شهری و ارتقای آن است. برهمین اساس کمیته‌هایی با عنوان کمیته «نما» در مناطق ۲ گانه تشکیل شده است که ۲ رسالت دارند؛ این کمیته‌ها از حضور یک استاد دانشگاه در رشته طراحی شهری و یک استاد معماری برخوردار است و وظیفه دارند که ضمن بازخوانی سینمای شهری، نما‌هایی را مورد تصویب قرار بدهند که القاکننده هویت تهران باشد.

صارمی تاکید کرد: نکته مهم خطاب به شهروندان این است که نمای ساختمان متعلق به شما نیست، بلکه حق عموم است؛ بنابراین شهرداری حق دارد به نمایندگی از مردمی که به او رای داده‌اند، چارچوب‌ها، مولفه‌ها و معیار‌هایی را مشخص کند. این کمیته از این طریق به بازخوانی نما‌ها می‌پردازد.

او درباره دیگر کمیته فعال در شهرداری‌های تهران گفت «کمیته دوم که در مناطق ۲۲ گانه شهرداری داریم، کمیته «بنا‌های خاص» است که برای ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و ما در گذشته شهری خود امامزاده‌ها، مساجد، مدارس و بنا‌های تاریخی و خاص متعددی داریم که بخشی از تبلور فرهنگ ایرانی اسلامی ما بوده است که حتما باید در حفظ آنان تلاش کرد.

صارمی در پایان گفت: از مردم شهر تهران درخواست داریم تا شهرشان را دوست بدارند. برهمین اساس، از مردم دعوت می‌کنیم تا در ایام تعطیلی و فراغت سری به موزه‌های شهر تهران بزنند تا با هویت ریشه‌ای و تاریخی آن بیشتر آشنا شوند.

برچسب ها: نما ، ساخنمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.