سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راز درآمد میلیونی بانوی‌ تهرانی

این شهروند خانه‌ای‌ متفاوت با دیگر خانه‌ها دارد. بهارخواب خانه‌اش پر است از گلدان‌های خوش آب و رنگی که دوست دارید هرکدام از آنها را در جایی از خانه‌تان داشته باشید و از تماشایشان لذت ببرید.

«زهرا سالمی» کدبانوی این خانه سبز است و علاقه‌اش به پرورش گل و گیاه زبانزد اهالی منطقه ۱۸ شده. همسایگی با او پای خیلی از هم‌محله‌ای‌ها را به این خانه کشانده تا با روش‌های تکثیر و پرورش انواع گل‌ها آشنا شوند. بهار خواب ۱۲ متری او تبدیل به گلخانه‌ای نقلی و زیبا شده که دل هر بیننده‌ای را با خود می‌برد، چراکه اینجا به یک خانه سرسبز و جذاب تبدیل شده است.

نگهداری از گل و گیاه، مثل نگهداری از بچه

گلدان‌ها در بهارخوابی که پر از تابش نور خورشید است جا خوش کرده‌اند. گرمای هوا اصلا آزارشان نمی‌دهد، چون کدبانوی خانه یک کولر آبی و یک هواکش برایشان فراهم کرده تا حال همه‌شان خوب باشد. هم‌محله‌ای ساکن شهرک، ولی عصر (عج) و خیابان بافان می‌گوید: «از کودکی به نگهداری گل و گیاه علاقه داشتم، اما خیلی جدی به سراغش نمی‌رفتم. الان پسرم ۲۰ سال و دخترم ۱۶ سال دارد. بعد از اینکه بچه‌هایم بزرگ شدند و تقریباَ از آب و گل درآمدند، برای اینکه تنهایی‌ام را پرکنم و خودم را سرگرم، به سراغ گل و گیاه رفتم. برای همین چند سالی می‌شود که بیشتر وقتم را برای پرورش گل و گیاه، به ویژه انواع گران‌قیمت و با ارزشش، در خانه‌ام صرف می‌کنم.»

سالمی می‌گوید: «نگهداری از گل و گیاه مثل بزرگ کردن بچه می‌ماند. باید به آن توجه کرد و برایش وقت گذاشت. یک گلدان مثل بچه‌ای کوچک نیاز به رسیدگی و توجه دارد. گاهی باید ناز یک گیاه را کشید. گیاهان به خوبی توجه کردن را می‌فهمند.»

سالمی با بیلچه و آبپاشی که در گوشه بهارخوابش گذاشته، خاک بعضی گلدان‌ها را زیر و رو می‌کند و به آن‌ها آب می‌دهد و می‌گوید: «در اینجا گل‌ها و گیاهان زینتی پرورش می‌دهم و تکثیر می‌کنم. برایم خیلی اهمیت دارد که آن‌ها در بهترین شرایط زندگی کنند. به همین دلیل، همه تلاشم را می‌کنم که همه امکانات برای آن‌ها مهیا باشد.»

دل همسایه‌ها غنج می‌رود

صاحبان این خانه هر روز صبح زود با صدای گنجشک‌ها بیدار می‌شوند و در روز دو سه باری شاهد سمفونی زنده پرنده‌ها در خانه هستند. اینجا در فصل‌های بهار و تابستان از حضور پروانه و زنبور هم خالی نیست. همه‌جای این خانه بوی شادابی و سر زندگی می‌دهد.

سالمی می‌گوید: «همسایه‌ها و دوستان و اقوام با دیدن اینجا و گل و گیاهان زیبا دلشان غنج می‌رود و تلاش می‌کنند آن‌ها هم صاحب گلدان گل شوند. بار‌ها از من خواسته‌اند برایشان از نوعی گیاه قلمه‌ای بگیرم و من با کمال میل این کار را انجام می‌دهم. اما به آن‌ها می‌سپارم که خیلی زود برای بردن گیاهشان به اینجا بیایند. چون به محض اینکه گلی ریشه می‌زند و در گلدان جا می‌گیرد، دیگر دلم نمی‌آید آن را به کسی بسپارم؛ دوست دارم خودم آن گیاه را پرورش بدهم! خیلی وقت‌ها همسایه‌ها از من می‌خواهند به خانه‌شان بروم و به گلدان‌ها و باغچه‌های خانه‌شان سر بزنم و به آن‌ها آموزش بدهم. من هم این کار را می‌کنم. همسایه‌هایی که متوجه شده‌اند من در بهارخواب خانه‌ام گل و گیاه تکثیر می‌کنم و از این راه درآمد خوبی دارم، دلشان می‌خواهد برای خودشان باغ و باغچه‌ای داشته باشند. خیلی‌ها بعد از دیدن گلدان‌های من سراغ دوره‌های آموزشی کاشت و پرورش گل و گیاه شهرداری رفته و در دوره‌ها شرکت کرده و برای خودشان گلخانه‌ای دست و پا کرده‌اند. من از این بابت خوشحالم که توانستم انگیزه‌ای در آن‌ها به وجود آورم.»

شهرداری کمک زیادی به من کرد

سالمی کنار گلدان‌هایش می‌ایستد و می‌گوید: «سال پیش، بعضی از این گل و گیاهان را با مبلغ ناچیزی خریداری کردم. آن زمان این گیاهان کوچک بودند، اما حالا بزرگ شده‌اند. بار‌ها از کنارش برای دیگران قلمه زده‌ام. رشد خوبی داشته‌اند.»

او به دوره‌های آموزشی در مرکز مشاوره و کلینیک گل و گیاه شهرداری منطقه ۱۸ در بوستان قائم (عج) اشاره می‌کند که به او کمک زیادی کرده تا برای خودش کسب و کار راه بیندازد و به عنوان کارآفرین چندین نفر دیگر را نیز در این حرفه مشغول کند: «برای رسیدن به این مرحله، بیش از ۴ سال به طور مستمر و منظم در این کلاس‌ها شرکت کردم و چیز‌های زیادی یاد گرفتم. شهرداری بذر انواع گل و گیاه را رایگان در اختیار شرکت‌کننده‌ها می‌گذاشت و باعث می‌شد که با انگیزه بیشتری گل و گیاه پرورش دهیم.»

گلخانه‌اش پر است از گلدان‌های پتوس، گل لاله، سنبل سبز، گندمی، حسن یوسف، شمعدانی و کاکتوس‌های جورواجور. او می‌گوید: «چند وقت پیش یکی از گلدان‌هایم که توقع گل دادن از آن را نداشتم، گل داد. چنان ذوق‌زده بودم که حد و حساب نداشت. گاهی ساعت‌ها می‌نشینم و به این گلدان‌ها خیره می‌شوم.»

هرچه بوستان بیشتر، بهتر

تمام خانه زهراخانم پر است از گل‌های باطراوت و رنگارنگ. او چنان شادابی و تازگی به خانه‌اش بخشیده که روشن است اگر می‌شد تمام محله و شهرش را پر از گل و گیاه می‌کرد. او می‌گوید: «وقتی در محله‌های مختلف منطقه‌مان قدم می‌زنم و از جا‌های مختلف گذر می‌کنم، می‌بینم چقدر به فضای سبز رسیدگی می‌شود. بعضی از معابر شهرک، ولی عصر (عج) از این سرسبزی و طراوت برخوردار است، اما کافی نیست. به نظرم هرچه گل و گیاه در این منطقه بکارند، باز هم کم است. اهالی محله اغلب در آپارتمان زندگی می‌کنند و فرصت زیادی برای استراحت در فضای باز ندارند. هرچه این فضا‌های سبز و بوستان‌ها در محله بیشتر شود، هم به زیباتر شدن محله کمک می‌کند و هم آرامش بیشتری برای اهالی فراهم می‌شود.»

همه می‌تواند گلخانه داشته باشند

گلدان‌ها را یکی‌یکی بهمان نشان می‌دهد، شاخه‌های اضافی آن را جدا می‌کند و دور می‌اندازد؛ طبق آموزش‌هایی که برای هرس گیاهان دیده است باید شاخه‌های مزاحم را جدا کرد تا گیاه رشد بهتری داشته باشد. به گفته سالمی، هرکسی که اندک فضایی مثل گلخانه برای رسیدگی به گیاه داشته باشد می‌تواند از طریق کاشت گیاه برای خودش درآمدی هم داشته باشد: «گیاه موجودی زنده است که با اندکی رسیدگی رشد می‌کند و بزرگ می‌شود و هر از گاهی برای بهبود رشد گیاه لازم است که شاخه‌های اضافی هرس شوند. این شاخه‌ها را می‌توان در گلدان تازه‌ای کاشت و تعداد گلدان‌ها را به همین شکل بیشتر کرد. من می‌توانم از برگ‌هایی که از شاخه اصلی می‌چینمشان، گلدان‌های دیگری درست کنم و این گلدان‌های جدید را به هرکسی که دوست دارد بفروشم.»

گل‌های دوستداشتنی من

از همه این‌ها که بگذریم، توی گلخانه «زهرا سالمی» چند نمونه گل وگیاه خاص وجود دارد که بهتر است خودش درباره آن‌ها توضیح بدهد: «در اینجا چند نوع گل پرورش می‌دهم که به قول معروف پولساز هستند. هرچند به همه گل و گیاهانم علاقه دارم، اما «باباآدم» و «زاموفیلیا» گل‌های محبوب و دوستداشتنی من هستند. من از پرورش و تکثیر آن‌ها پول خوبی به دست می‌آورم. مثلا قیمت فروش گل «باباآدم» از ۷۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا ۱۶-۱۷ میلیون تومان، بسته به اندازه آن، فروخته می‌شود، یا گل «زاموفیلیا» حدود ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد. بنابراین، می‌توان با پرورش و تکثیر این نوع گیاهان درآمد میلیونی داشته باشیم، به شرط تلاش و همت خودمان.»

او در پایان از شهرداری منطقه ۱۸، به ویژه مسئولان اداره فضای سبز که دوره‌های آموزشی رایگان برای شهروندان راه‌اندازی می‌کنند، قدردانی کرد، چرا که از او کارآفرین موفق ساخته است. سالمی امسال و در سال‌های گذشته چندین بار به عنوان «کارآفرین برتر» منطقه۱۸ در حوزه گل و گیاه معرفی و با اهدای لوح تقدیر از او قدردانی شده است.

منبع : همشهری آنلاین

برچسب ها: گیاهان ، نگهداری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۱
سلام ، خیلی جالبه ، موفق باشید.
من هم در خانه گل تکثیر می کنم و با
دیدن آنان لذت می برم و از سرسبزی
و تراوت آنان احساس آرامش می کنم.