سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آقای خاندوزی:

رشد ۵۸۰ درصدی درآمد نفتی طی ۴ ماهه امسال/ تعیین تکلیف ۳ میلیون جامانده سهام عدالت

سخنگوی اقتصادی دولت می‌گوید: افزایش بهای نفت و سایر اقدامات منجر شد تا درآمد حاصل از صادرات نفت ۵۸۰ درصد رشد را طی ۴ ماهه امسال به ارمغان بیاورد.

آقای خاندوزی: برآوردها از عملکرد چهار ماهه دولت، کاهش کسری بودجه را خبر می دهد. منابع درآمدی بودجه امسال با رشد ۴۸ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است. 

سوال: تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت به کجا رسید؟

آقای خاندوزی: در بند "الف" تبصره دو قانون بودجه سال ۱۴۰۱ قانون گذار تکلیف را برای بازماندگان سهام عدالت متوجه دولت کرد که در دو سطح بود؛ سطح اول که به گروه‌هایی باز می‌گشت که تحت پوشش نهاد‌های حمایتی قرار دارند و سطح دوم در مورد سایر ۶ دهکی است که طبق قانون سیاست‌های اصل ۴۴ نیز می‌توانند مشمول دریافت سهام عدالت شوند که قاعدتا در سطح دوم تعداد بیشتری وجود دارند.

با توجه به این که دولت باید تکالیف دیگری را در زمینه واگذاری سهام خود امسال انجام دهد اولویت را بر این قرار داریم که در سریع‌ترین زمان ممکن برای گروه اول که طبق اطلاعات نزدیک به سه میلیون نفر هستند و اکنون اطلاعاتشان وجود دارد وضعیت را مشخص کنیم.

ابتدا در این خصوص با قید فوریت مصوبه‌ای آماده شده که در کمیسیون اقتصادی دولت هم تصویب و طرح در هیئت دولت قرار دارد؛ امیدواریم در همین مرداد مصوبه هیئت دولت را در این زمینه داشته باشیم. درباره  دسته دوم که تعداد بیشتری دارند؛ لازم است اطلاعات بیشتری داشته باشیم بنابر این تا تکمیل اطلاعات غیر از میزانی که باید به صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی داده شود در مورد دسته دوم تا پایان سال مصوبه‌ای را خواهیم داشت.

سوال: بانک ها در اعطای تسهیلات رشد خواهند داشت؟

آقای خاندوزی: با فروش اموال مازاد بانک ها و افزایش نقدینگی آن ها، شاهد اعطای بیشتر وام به بخش های خصوصی خواهیم بود. بانک قرض الحسنه مهر ایران ۱۰۰ درصد افزایش سرمایه نقدی داشته است. بانک‌های ملت ۶۰ درصد، بانک تجارت ۳۰ درصد، پست بانک ۴۰ درصد و بانک‌های ملی و سپه هم افزایش سرمایه نقدی در جهت اعطای بیشتر تسهیلات به مردم و تولید کنندگان را خواهند داشت.

سوال: شنیده شده آقای صالح آبادی استعفا کرده اند؟

آقای خاندوزی: لطفا به این شایعات دامن زده نشود. این شایعات بی‌پایه هستند. استعفایی در کار نبوده است.  تا این لحظه که صحبت می‌کنیم سیاست مصوب و رسمی دولت همانی است که در بهمن‌ماه سال گذشته توسط آقای معاون اول ابلاغ شد که تکالیف متعددی در آن ابلاغیه برای دستگاه‌های مختلف وجود داشت، از جمله برای نرخ سود بین بانکی مصوبه وجود داشت.

ما غیر از این سیاست رسمی از طرف خودمان و شخص بنده و وزارت اقتصاد چیز بیشتر و علی حده‌ای دنبال نمی‌کنیم. البته بناست که موضوع در جلسه شورای پول و اعتبار مطرح شود، اگر نتیجه آن جلسه متفاوت شد حتما اطلاع‌رسانی صورت خواهد گرفت.

سوال:چند درخواست مجوز وجود داشته است؟

آقای خاندوزی:  ۱۷۵ هزار درخواست مجوز داشتیم که ۳۱ درصد آن‌ها منجر به صدور مجوز شد بدون اینکه نیازی به مراجعه حضوری و دخیل شدن سلیقه شخصی ماموران دولت را داشته باشد. ۷۰ درصد مابقی نیز درحال بررسی است. لیست دستگاه‌هایی که تا کنون به سامانه دولت الکترونیک متصل نشدند هم منتشر خواهد شد.

سوال: نتیجه سفر پوتین و اردوغان به ایران چه بود؟

آقای خاندوزی: اولین گام اقتصادی بین المللی را با روسیه برداشتیم که منجر به ورود روبل به بازار متشکل ارزی ما شد. سفر آقای پوتین بر محور اجرایی شدن توافقاتی بود که در سفر آقای رئیسی به روسیه مدنظر قرار گرفته بود. در سفری که آقای اردوغان داشتند تمدید قرارداد انتقال گاز صورت گرفت و دو رئیس‌جمهور بر افزایش سقف مبادلات تجاری تا ۳۰ میلیارد دلار توافق کردند که امیدواریم در همین دولت اتفاق بیفتد.

سوال:چرا بانک‌ها برای متقاضیان وام با وجود پرونده روشن در خواست ضامن می‌کنند؟

آقای خاندوزی: بانک‌ها حق ندارند از متقاضیان وامی که پرونده روشنی در حساب بانکی خود دارند، درخواست ضامن داشته باشند.

سوال:سامانه هوشمند سازی آرد و نان چه چیزی را رقم زد؟

آقای خاندوزی: برای اولین بار دولت توانست جلوی سوء استفاده و قاچاق آرد را بگیرد درحال حاضر ۹۰ درصد تراکنش‌های خرید نان با سامانه هوشمند سازی آرد و نان صورت می‌گیرد. روزانه ۷۰ ملیارد تومان تراکنش را شاهد هستیم.

برای اولین بار این امکان فراهم شد تا دولت از وضعیت آرد کشور اطلاع کامل داشته باشد و جلوی سوء استفاده از مجوز‌های نانوایی که به صورت سوری گرفته می‌شد و سبب قاچاق آرد بود گرفته شود.

آقای خاندوزی: طی سفر آقای پوتین رئیس جمهور روسیه به ایران بر اجرایی شدن محورهایی تاکید شده که در سفر آیت‌الله رییسی به روسیه انجام شده بود و در حال پیگیری اجرای آن هستیم که یکی از آن‌ها اجرای روبل در واحد ارزی است.

 ۸ سند و موافقت نامه بین تهران و آنکار در سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران امضا شد که مهم‌ترین آن قرارداد ۲۵ ساله انتقال گاز بود و مورد دیگر اجماع نظر روسای جمهور دو کشور بر افزایش سقف مبادلات تجاری بیش از ۳۰ میلیارد بود.

سوال: با پایان زمان اخذ اظهارنامه های مالیاتی میزان درآمد مالیاتی مشخص است؟

آقای خاندوزی: با توجه به افزایش ۵۰ درصدی ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی، درآمدهای ابرازی که با رشد ۲۰۰ درصدی در ۴ ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل روبرو بوده است.

سوال: آیا بحث واردات بنزین طی ماه های آتی صحت دارد؟

آقای خاندوزی: وضعیت تولید فرآورده‌های نفتی مطلوب است، اما بنا به دستور آقای رئیس جمهور مبنی بر عدم افزایش قیمت بنزین در امسال، با ابزار‌های مختلفی از جمله گازسوز کردن خودرو‌ها دنبال این هستیم که کار به واردات بنزین نرسد.

بازهم تکرار می کنیم که قیمت بنزین امسال افزایش نخواهد یافت. طرح بنزین برای همه نیز بعد از گذشت ۵ ماه قرار است در جلسه ای با رئیس جمهور بررسی شود. بررسی و اجرای این طرح به معنای افزایش قیمت بنزین نیست.

سوال: آخرین جزئیات از گیرندگان وام ودیعه مسکن را بگویید؟

آقای خاندوزی: طبق آخرین اطلاعات واصله از وزارت راه و شهرسازی، از میان ۲۷ هزار درخواست برای وام ودیعه مسکن، ۱۰ هزار متقاضی به بانک‌ها معرفی شدند. گزارش‌هایی از عدم پرداخت وام توسط برخی از بانک‌ها به بهانه‌های مختلفی به ما رسیده که به دنبال برطرف سازی این عوامل هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۵۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
بگو ماشاالله لاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
پس چرا ارزش پول ملی ۵۸۰ درصد بالا نرفته؟
ناشناس
۲۱:۴۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
با توجه به اینکه تورم شدیدتر شده و مردم فقیرتر شده اند اگر حرف خاندوزی دست باشد معنیش این است که درآمد نفت را هپولی هپو میکنند!
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
برای شما رشد 580 درصدی فروش
برای ما هم رشد 580 درصدی بیچارگی
ناشناس
۲۱:۳۰ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
آقا خاندوزی درآمدها اضافه شد چرا تورم کنترل نشد وضع معیشت ما سخت تر شد تجربه ثابت کرده شما عملا بخواهید همه چیز قابل حل هست با وعده ودستور هیچ چیز حل نخواهدشدببخشید رک حرف میزنم قصدم آینه شما که اقتصاددان هستید چاره کار رو پیدا کنید وداد ما برسید
ناشناس
۲۱:۱۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
پس چرا مردم یعنی ما سوء تغذیه گرفتیم کلا خانوادگی
کمی هم بدید به ما بدبخت بیچاره ها
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
به مردم چه مسئولین و اقازاده ها خوشحال باشن که سفره هاشون رنگینتر میشه
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
پس طبق این گفته جنابعالی باید در آمد نفتی کل سال در همین 4 ماه حاصل شده باشد و پس از این باید شاهد رفاه اجتماعی و عدم تورم و گرانی لااقل در طول امسال باشیم و گرنه یا دروغ می گویید یا درآمد نفتی را هاپولی می شود
ناشناس
۲۰:۱۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
جیب مسولین و آقا زاده ها پر پول تر ! به حال ما بیچاره ها فرقی ندارد و هر روز بدبخت تر میشیم
سهامدار بیچاره پالایش و دارایکم
۲۰:۱۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
پس بورس چی شد؟
ناشناس
۲۰:۰۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
غربگدایانی که میگفتند بدون امریکا نفتی نمی توانیم بفروشیم کجا هستند؟
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
بورس اعتماد ملی را داره به آتش میکشه دودش به چشمه خودتون خواهد رفت
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
فقط پولش تو جیب نفتی ها و مسئولین میره به مردم چه ربطی داره
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
خخخ