سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۵ نقطه شگفت انگیز کره زمین را بشناسید

عجایب کره زمین زیادند اما برخی از آنها دلایل علمی یا تاریخی برای خود دارند. امروز با چند مورد از این عجایب آشنا می‌شویم که برای وجودشان هیچ دلیل علمی یا تاریخی وجود ندارد.

خیلی از ما آدم‌های ساکن این کره خاکی، تصور می‌کنیم که سیاره خودمان را خوب می‌شناسیم. اما جالب است بدانیم که در همین سیاره، نقاطی وجود دارد که اسرار عجیبی در هرکدام از آن‌ها نهفته است و برای توجیه این اسرار نه دلایل علمی وجود دارد و نه تاریخی. برای بسیاری از افراد این اسرار عجیب به نظر می‌رسد و برای بسیاری دیگر حتی ترسناک! انگار دارند بخشی از یک فیلم ترسناک را می‌بینند. امروز و در این گزارش به بررسی ۲۰ مکان عجیب کره زمین پرداخته‌ایم.

۱- خطوط نازکا-پرو

با نگاه کردن به اقوام مختلفی که در طول تاریخ زندگی کرده اند می‌بینیم که آن‌ها به روش‌های مختلف از خط استفاده می‌کردند. در این میان شاید یکی از عجیب‌ترین خطوط و طراحی‌هایی که شناخته شده، خطوط بومیان اهل پرو باشد که روی صحرای بی آب و علف کشیده شده است.

در این بیابان بزرگ در مساحتی حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع، صد‌ها خطوط مختلف را می‌بینید که به شکل‌های خطوط هندسی، انسان، حیوانات و حشرات کشیده شده اند. اگر سوار بر هواپیما بر فراز صحرای نازکا حرکت کنید شیار‌هایی را روی زمین می‌بینید که اشکل پرندگان، سوسمار، ماهی، نهنگ، ستاره، مستطیل و … را به وجود آورده اند، شاید بپرسید این شیار‌ها را چه کسی با این دقت طراحی کرده است؟ این شکل‌ها هنر مردمانی از تمدن نازکا است که در بین سال‌های ۴۰۰ پیش از میلاد، تا ۶۵۰ میلادی در این منطقه زندگی می‌کردند.

۲- ساحل سرخ چین

با رفتن به این منطقه از قرمز بودن گیاهانی که در کنار آب‌ها شکل گرفته‌اند، شگفت‌زده خواهید شد. دلیل این رنگ سرخ نوعی گیاه قرمز رنگ است که در خاک شور می‌روید. این گیاهان در طول تابستان سبز هستند، ولی با رسیدن پاییز و ماه آوریل کم‌کم قرمز رنگ می‌شوند و منظره‌ای شبیه به یک فرش قرمز رنگ به وجود می‌آورند.

منحصر به فردترین ویژگی این منطقه همان گیاهان قرمز رنگی هستند که در سرتاسر منطقه پخش شده‌اند. با اینکه این نوع گیاهان جزو پوشش‌های معمولی مناطق ساحلی در جهان هستند، اما رنگ خاص آن‌ها در پانجین، باعث شده است که این منطقه منحصر به فرد گردد. جوانه‌های آن در فصل بهار سبز هستند، در اوایل تابستان به رنگ سبز روشن دیده می‌شوند و در پاییز می‌توان زیباترین رنگ آن یعنی سرخ را مشاهده کرد.

۳- استخوان نهنگ

فقط شنیدن نام این مکان به شنوندگانش دلهره وارد می‌آورد. کوچه نهنگ یک منطقه محدود در جزیره یتگریان سیبری است که در حدود ۸۰ کیلومتری ساحل آلاسکا واقع شده است. این منطقه در اصل یک قبرستان باستانی از بقایای ماهی‌های دریایی و نهنگ‌های باستانی است که در یک منظره فوق العاده زیبا واقع شده است. در این مکان می‌توان از دنده‌های نهنگ یا مهره‌هایش گرفته تا استخوان‌های بزرگ فک، را پیدا کرد.

تا به امروز، هنوز مشخص نیست که آیا این یک مکان مقدس برای قبایل بومی این جزیره بوده، یا یک مکانی بوده که در آن نهنگ‌ها به دلایل مختلف عمرشان به پایان رسیده است. به‌هر حال این منطقه جالب قطعاً ارزش بازدید دارد.

۴- دریاچه هیلیر

رنگ صورتی این دریاچه در تضاد شدیدی با محیط اطرافش قرار دارد، فضایی که بخاطر وجود جنگل‌های متراکم، سراسر سبز رنگ است. وقتی از بالا به این دریاچه نگاه می‌کنید رنگ دریاچه بسیار عجیب به نظر می‌رسد، اما این رنگ واقعیست. این دریاچه زیبا به دلیل تصویر بی نظیری که به خاطر رنگ صورتی خود به نمایش می‌گذارد، هر ساله میزبان گردشگران فراوانی که با تور استرالیا به کشور سرسبز سفر می‌کنند.

دلیل صورتی رنگ بودن این دریاچه هنوز ثابت نشده است، اما دانشمندان فرضیاتی در این مورد مطرح کرده اند که به دلیل وجود نوعی باکتری در قسمت پوسته نمکی دریاچه، به دلیل وجود باکتری‌ها و جلبک‌هایی با رنگ دانه‌های آلی و عده‌ای هم علت رنگ صورتی دریاچه را وجود جلبک دینالیالا سالینا (dunailella salina) و هلیوباکترویوم نیز می‌دانند. هر چند این دریاچه از نقاط مختلف ممکن است به رنگ‌های متفاوتی دیده شود، وقتی از بالا این دریاچه را ببینید رنگ آن تیره‌تر به نظر می‌رسد در حالی که وقتی از ساحل و نزدیک‌تر به آن نگاه کنید رنگی روشن‌تر و کم رنگ‌تر مشاهده خواهید کرد. رنگ دریاچه رتبا به خصوص در فصل خشکی (بین ماه‌های نوامبر و ژوئن) واضح است و در فصل‌های بارانی کمتر مشخص است.

۵- مثلث برمودا

مثلث برمودا که برخی آن را با نام مثلث شیطان یا دریای مرگ می‌شناسند، یک منطقه در ناحیه غربی اقیانوس اطلس شمالی است. گفته می‌شود در این محدوده بیش از ۵۰ کشتی ناپدید شده و هیچ اثری تا به امروز از آن‌ها برجای نمانده است. حتماً به این نکته فکر می‌کنید که این موضوع خیلی پیچیده نیست و ممکن است این منطقه دارای شرایط نامساعدی باشد.

اما نکته‌ای که این محدوده را بسیار خاص و ترسناک‌تر می‌کند این است که طبق اطلاعات منتشر شده ۲۱ هواپیما نیز هنگام ورود به این منطقه ناپدید شده‌اند و تا به امروز کسی از آن‌ها هیچ خبری ندارد. نظریه‌های بسیار زیادی در مورد مثلث برمودا وجود دارد که تا به امروز هیچکدام از آن‌ها قطعی نشده و این عمل باعث شده تا هنوز مثلث برمودا یک علامت سوال بزرگ برای داشنمندان و مردم جهان باقی بماند.

مثلث برمودا که برخی آن را با نام مثلث شیطان یا دریای مرگ می‌شناسند، یک منطقه در ناحیه غربی اقیانوس اطلس شمالی است. گفته می‌شود در این محدوده بیش از ۵۰ کشتی ناپدید شده و هیچ اثری تا به امروز از آن‌ها برجای نمانده است. حتماً به این نکته فکر می‌کنید که این موضوع خیلی پیچیده نیست و ممکن است این منطقه دارای شرایط نامساعدی باشد.

اما نکته‌ای که این محدوده را بسیار خاص و ترسناک‌تر می‌کند این است که طبق اطلاعات منتشر شده ۲۱ هواپیما نیز هنگام ورود به این منطقه ناپدید شده‌اند و تا به امروز کسی از آن‌ها هیچ خبری ندارد. نظریه‌های بسیار زیادی در مورد مثلث برمودا وجود دارد که تا به امروز هیچکدام از آن‌ها قطعی نشده و این عمل باعث شده تا هنوز مثلث برمودا یک علامت سوال بزرگ برای داشنمندان و مردم جهان باقی بماند.

۶- ارک دره جاپلین

این پارک ملی که در کشور آمریکا قرار دارد بیشتر به خاطر این‌که گرم‌ترین نقطه روی زمین است شهرت دارد. جالب است بدانید، این نقطه جزو خشک‌ترین و کم ارتفاع‌ترین منطقه در شمال آمریکا نیز محسوب می‌شود. اما یک ویژگی عجیب که این پارک دارد، چیزی به اسم رکتراک پلایا است، سنگ‌هایی که مدام حرکت می‌کنند. سنگ‌هایی که بدون هیچ دلیل گرانشی و یا نیروی خاصی حرکت می‌کنند. سنگ‌هایی که هم اندازه‌های متفاوتی دارند و هم در وزن با هم فرق دارند.

بعضی از آن‌ها تنها چند گرم و وزن بعضی از آن‌ها صد‌ها پوند است. خطی که در نتیجه کشیده شدن آن‌ها روی زمین ایجاد می‌شود و تغییری که در جهت آن‌ها ایجاد می‌شود نشان دهنده این موضوع است که آن‌ها حرکت می‌کنند

۷-پل غول ایرلند

شما می‌توانید در اینجا بر تپه‌های اطراف بایستید و به آرامی قدم بزنید. چیزی که جلوی روی شما خواهد بود، هزاران تکه سنگ بازالت است که انگار به اقیانوس اطلس ریخته شده‌اند. این نمایش خارق العاده که با بیش از ۴۰ هزار سنگ یا بیشتر با شکل‌های چند ضلعی منظم شکل گرفته است، متعلق به ۶۰ میلیون سال پیش است که در یک دوره‌ی آتشفشانی ایجاد شده‌اند.

داستان این گذرگاه در میان مردم ایرالند جالب و خواندنی است. این مکان در واقع به علت جدال بین یک غول بزرگ ایرلندی به نام فیون مک کومایل (Fionn mac Cumhaill) و مرد بزرگ اسکاتلندی به نام بنان دونر (Benandonner) ایجاد شده است.

طبق این افسانه زمانی که این دو غول همدیگر را لعنت کردند، فیون مسیری سنگی برای رسیدن به اسکاتلند به منظور شکست دشمن خود یعنی بنان دونر می‌سازد و بنان دونر این مسیر را پاره پاره می‌کند. این پله‌های سنگی نتیجه‌ی مبارزه‌ی این دو غول است.

۸- دروازه جهنم

در استان آخال کشور ترکمنستان، دروازه‌ای وجود دارد که مردم محلی این نقطه به آن Jähennem derwezesi و یا دروازه جهنم می‌گویند. دروازه جهنم در واقع گودالی بسیار عمیق و بزرگ است که به طور دائمی در آتش می‌سوزد، مطمئناً برایتان این سوال پیش می‌آید که چطور چنین چیزی ممکن است. در جواب باید گفت در سال ۱۹۷۱، محققان شوروی سابق تصیم گرفتند تا در صحرای کرکوم که منبع بزرگی از نفت و گاز بود، به دنبال آن‌ها بگردند. آن‌ها در واقع به دنبال کشف نفت بودند که اتفاقی به میدان گاز رسیدند و تصمیم گرفتند تا از این گودال عظیم و غنی، گاز استخراج کنند.

تجهیزاتی که آن‌ها برای این کار استفاده می‌کردند در یک حادثه داخل گودال بزرگی افتاد، این گودال اگر چه به محققان و افرادی که در آنجا کار می‌کردند آسیبی وارد نکرد، اما گاز متانی که از آن نشت می‌کرد، هم برای سلامت محیط زیست و هم مردم آنجا ضرر داشت.

در این شرایط، محققان و دانشمندان باید به دنبال راه حلی می‌گشتند تا بتوانند از متصاعد شدن گاز‌های سمی این حفره جلوگیری کنند، آن‌ها تصمیم گرفتند تا مواد منفجره را به داخل این گودال بیندازند تا تمام گاز‌ها آتش بگیرد و ظرف مدت چندین روز بسوزد. آن‌ها این کار را انجام دادند، اما این طور نشد و حالا ۴۰ سال است که دروازه جهنم ترکمنستان در آتش می‌سوزد.

۹- دست صحرا

بیابان آتاکاما (Atacama) در شیلی بیابانی خشک، بی آب و علف و چنان عجیب وغریب است که منظره دیگر جهانی آن بیشتر به مریخ شبیه است. این بیابان را خشک‌ترین بیابان جهان می‌دانند که مساحت زمین‌های سرخ و سوخته آن از انسان را به حیرت وا می‌دارد. در بیابان آتاکاما شبکه از راه‌ها ساخته شده که مجموعاً ۱۹.۰۰۰ مایل طول داشته و از آن با نام بزرگراه پان آمریکن یاد می‌شود. از فضا و شرایط شبه مریخی این بیابان خشک توسط سازمان ناسا برای آزمایش کردن مریخ نورد‌ها استفاده شده در حالی که شن‌های نرم آن موج سوار‌هایی که دنبال انواع متفاوتی از موج‌ها می‌گردند را به خود جلب کرده است.

این دست غول پیکر که به برجی چند شاخه شبیه است نزدیک به ۱۱ متر طول دارد. نزدیک‌ترین شهر به این بیابان خشک شهر آنتوفاگاستا است که ۴۶ مایل از این دست فاصله داشته و عامل اصلی ساخت آن بوده است. مردم این شهر از ماریو ایرارازابال، مجسمه ساز سرشناس شیلیایی خواستند که یک بنای یادبود برای بیابان وسیع آتاکاما بسازد. بدین ترتیب بود که او «دست بیابان» را خلق کرد که از شن‌های روان سر برآورده و به سمت آسمان آبی کشیده شده است. این بنا در سال ۱۹۹۲ با استفاده از بتن و آهن ساخته شده و هزینه آن نیز توسط یک مؤسسه محلی تأمین شد.

کسی معنای این دست را نمی‌داند. برخی می‌گویند دست بیابان به ما یادآوری می‌کند که انسان‌ها باید در مقابل طبیعت و عناصر احترام بیشتری از خود نشان دهند. برخی دیگر نیز می‌گویند این دست نشانه این است که انسان علیرغم تمامی سختی‌ها و مشکلات امید خود را از دست نداده و پیروز می‌شود. ماریو ایرارازابال در ایالات متحده درس خوانده و ۵ سال در این کشور زندگی کرده است. وی همچنین سابقه اقامت و زندگی در ایتالیا و آلمان را نیز دارد. او در اواخر دهه ۱۹۶۰ به شیلی بازگشت تا زندگی اش را صرف مجسمه سازی کند و علیرغم اینکه پدرش یک کشیش رسمی بود، اما ماریو ترجیح داد به جای کار در این حوزه، مجسمه سازی را ادامه دهد. بدین ترتیب او توانست جوایز متعدد بین المللی را برای دست بیابان و دیگر آثار هنری خود دریافت کند.

متأسفانه علی‌رغم علامت‌های متعددی که به گردشگران توصیه می‌کند از آسیب رساندن به این بنای یادبود زیبا خودداری کنند، اما هر ساله جملات و اشکال متعددی روی این دست‌ها کشیده می‌شود، به نحوی کاه ساکنان محلی مجبورند سالی دو بار این بنا را تمیز کنند. شاید این دست نشانه‌ای از تنهایی باشد، اما در واقع تنها نیمی از یک جفت دست است. دست دیگر این بنا در اروگوئه قرار دارد. دست اول در سال ۱۹۸۲ در پونتا دی استه در نزدیکی دریای آتلانتیک ساخته شده و یک دست با انگشت شست و چهار انگشت دیگر است که به سمت آسمان بلند شده، اما این بار نه از دل بیابان بلکه در ساحل.

۱۰- کمربند سکوت

در فلات شمال مرکزی مکزیک منطقه‌ای به اسم Bolsón de Mapimí قرار گرفته و چیزی که درباره این منطقه عجیبه این است که در آن ۵۰ کیلومتر منطقه بیابانی وجود دارد که به منطقه سکوت معروف است. در واقع اینجا جایی است که سه ایالت «چی وا وا»، «دورانگو» و «کواویلا» به هم می‌رسند و حدود ۶۵۰ کیلومتر تا جنوب شهر «ال پاسو» در ایالت تگزاس فاصله دارد. منطقه زمین‌های بایر مکزیک جایی دورافتاده است بطوری که نزدیک‌ترین شهر به آن شهر کوچک Ceballos است که در فاصله ۴۰ کیلومتری آن قرار دارد. مردمی که در شهر‌های اطراف این بیابان زندگی می‌کنند از زمان‌های قدیم افسانه‌هایی را درباره این منطقه شنیده اند. جالب است که تعدادی از افسانه ایی که درباره این بیابان وجود دارندهم اثبات شده اند با این وجود تمام داستان‌هایی که درباره این بیابان گفته شده همچنان افراد زیادی را شگفت زده می‌کند.

به غیر از داستان‌هایی که درباره نبود سیگنال‌های رادیوی و نبود امکان حرف زدن در این منطقه وجو داشت گزارشات عجیب و غریب دیگری هم از این ناحیه شنیده می‌شد. بعضی از آن‌ها قابل باور بودند، اما برای بسیاری از آن‌ها هیچ توضیح مشخصی وجود نداشت. داستان‌هایی مثل دیدن نور‌های عجیب و غریب و هواپیما‌های مثلثی در آسمان تا ناپدید شدن افراد زیادی در این منطقه باعث شده که اینجا به یکی از عجیب‌ترین مکان‌های دنیا تبدیل شود. یکی از دلایلی که برای توجیه این منطقه آورده اند، اما هنوز به اثبات نرسیده این است که در این منطقه حجم زیادی از مواد مغناطیسی و اورانیوم هست که همین سطح زیاد مواد معدنی باعث شده تا در این منطقه هیچ سیگنالی وجود نداشته باشد. بسیاری از شهاب سنگ‌هایی که به اتمسفر زمین نزدیک می‌شوند از آهن و فلزت دیگر تشکیل شده اند و جذب میدان‌های معناطیسی می‌شوند با این حال کارشناسان متوجه شده اند که این منطقه نسبت به دیگر مناطق شهاب سنگ‌های بیشتری را جذب نکرده است. یکی دیگر از عجایب منطقه سکوت این شایعه است که در اینجا سه نفر زندگی می‌کنند که لباس‌های عجیبی به تن دارند که اصلاً مناسب منطقه‌ای بیابانی نیست آن‌ها مانند بومی‌ها به طور سلیس اسپانیایی حرف می‌زنند و از کسانی که به این منطقه رفته اند تقاضای آب می‌کنند، اما به نظر می‌آید که هیچ وقت غذا نمی‌خورند! معما‌های زیادی درباره اتفاق‌های عجیب و غریب منطقه سکوت وجود دارد عده‌ای هم داستان‌ها و شایعاتی که پشت سر این بیابان هست را خنده دار می‌دادند.

۱۱- برج‌های تسلا

نیکولا تسلا به عنوان کسی که کاملاً با برق مرتبط بود، تعجب آور نیست که بسیاری از اختراعاتش در زمینه تولید و انتقال برق باشد. آنچه بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که تسلا سعی کرد برجی بسازد که برق را از طریق هوا منتقل کند. وی حتی از «جی. پی مورگان» سرمایه‌دار آمریکایی برای تأمین مالی این برج موسوم به «برج واردن‌کلیف» (Wardenclyffe Tower) در ساحل شمالی لانگ آیلند کمک گرفت و امیدوار بود بتواند آن را برای انتقال برق به شهر نیویورک سازگار کند.

مورگان از زیر هزینه این طرح انتقال برق شانه خالی کرد و از تأمین بودجه بقیه پروژه خودداری کرد و تسلا مجبور شد آن را رها کند و سرانجام این برج را یک دهه بعد در سال ۱۹۱۷ از بین برد.

۱۲- نان مادول

شهر باستانی، تاریخی و شناور نان مادول در جزیره پوناپی و ایالات فدرال میکرونزی قرار دارد. این جزیره خود متشکل از چند جزیره است که با کانال‌هایی به هم پیوسته اند. سنگ بازالتی موجود در شهر نان مادول بیشترین مصالح مصرفی در این شهر است. گفته می‌شود سنگ‌هایی که در این شهر استفاده کردند از آتش‌فشان کوه و شهر دیگری است که مردم به نان مادول انتقال داده‌اند. شهر تاریخی نان مادول در میان اقیانوس آرام قرار دارد. طبق تحقیقات که در نان مادول انجام شده نشان می‌دهد که بیشتر اشراف زاده‌ها در این جزیره سکونت داشتند. هر یک از جزیره‌های کوچک این شهر کاربرد خاصی داشتند، مثلاً یک جزیره برای پخت و پز، دیگری برای ساخت کانو و یک جزیره کوچک دیگر هم برای نگهداری بیماران انتخاب کرده بودند. محققان احتمال می‌دهند برای سقف زدن روی این جزایر از کاهگل درخت نخل استفاده می‌کردند. شهر مادول به دلیل پشت سر گذاشتن طوفان‌های بسیار در حال تخریب بود که الان جز میراث جهانی در معرض خطر یونسکو محسوب می‌شود. قدمت تاریخی این جزیره به ۹۰۰ سال پیش برمی‌گردند. دیدن و لمس شهر نان مادول از نزدیک تجربه‌ای از هیجان‌های ناشناخته است. علاءالدین تراول همواره در کنار شما به همه‌ی عجایب جهان سر میزند. اگر می‌خواهید همراه ما شوید کافی است در تور‌های ما شرکت کنید و یا برای پرواز و هتل خود از سایت رزرواسیون ما کمک بگیرید.

۱۳- جاده اینکا

تمدن باستانی اینکا‌ها از پیشرفته‌ترین تمدن‌ها بوده که یک سیستم جاده‌ای بزرگ و طویل داشته است. طول این جاده ۴۰ هزار کیلومتر بوده که طولانی‌ترین جاده باستانی روی کره زمین است.

۱۴- سنگ اینگا

این بنای تاریخی در کشور برزیل وجود دارد. حاوی یک نقشه ستاره‌ایست که نماد‌های بسیاری از صورت فلکی شکارچی را نشان می‌دهد. این بنا حدود ۶ هزار سال قدمت دارد و به همین دلیل یک شگفتی باستانی محسوب می‌شود. علاوه بر این، غارها، سنگ‌های دیگر که در مجاورت سنگ‌های اینگا قرار دارند نیز حاکی از همین تمدن است. سنگ‌هایی که حکاکی‌هایی روی سطوح آن‌ها وجود دارد.

۱۵- پل ۱/۷ میلیون ساله

این پل کمانی در حقیقت برج ایفل در پاریس و پل مرتفعی در چین که عنوان بلندترین سازه جهان را یدک می‌کشد، پشت سر گذاشته و به بلندترین پل جهان تبدیل خواهد شد. محققان نقل کرده‌اند که این پل بین دو شهر از شهر‌های هند باستان وجود داشته است. این سازه توسط بشر در یک میلیون و هفتصد سال پیش ساخته شده است.

منبع : مهر

برچسب ها: کره زمین ، عجایب دنیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
ممنون خیلی زیبا بود
دانیال
۲۳:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۱
پل آخری و برج تسلا دیگه الکی و چاخان بود