سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیوه‌های عجیب قاچاق از مبادی رسمی

در این گزارش به نمونه‌هایی از روش‌های قاچاق از مبادی رسمی کشور که برخی عجیب و البته در بعضی موارد محیرالعقول به نظر می‌رسند، پرداخته شده است.

در نگاه بسیاری از ما کالای قاچاق همان کالایی است که عده‌ای سوار بر قایق‌های تندرو می‌کنند و از آن ور آب و به دور از چشم گمرک و ماموران به داخل سرزمین می‌آورند و در بازار می‌فروشند این در حالی است که در بسیاری از مواقع قاچاقچی‌ها با شیوه‌های عجیب و غریبی کالای قاچاق را از مبادی رسمی وارد کشور می‌کنند. اتفاقی که در سال‌های اخیر برای واردات برخی از کالا‌ها نظیرش را دیده ایم و به تازگی هم ویدئویی از واردات لاستیک قاچاق از مبادی رسمی دیده ایم. هرچند در سال ۹۸ فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس در گزارشی از قاچاق کالا از مبادی رسمی مواردی از جمله گرفتن رشوه و تبانی در گمرک را مطرح کرده بود، اما ما در این گزارش سعی داریم به نمونه‌هایی از روش‌های قاچاق از مبادی رسمی کشور که برخی عجیب و البته در بعضی موارد محیرالعقول به نظر می‌رسند، بپردازیم.

قاچاق لاستیک با لاستیک

همیشه و در همه جا افرادی سودجو و فرصت طلب پیدا می‌شوند که به دنبال سوء استفاده هستند تا بتوانند سود بیشتری ببرند و برای رسیدن به سود بیشتر دست به هر کاری می‌زنند. یکی از ویدئو‌های پر بازدید روز گذشته مربوط به شیوه جدید قاچاق لاستیک از مبادی رسمی کشور بود که بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت.

در این ویدئو می‌بینیم که چند نفر در حال خارج کردن لاستیک‌های جاسازی شده داخل یک لاستیک هستند. در این شیوه قاچاقچی یک کانتینر لاستیک از مبادی رسمی وارد می‌کند و پول عوارض گمرکی همان یک کانتینر را پرداخت می‌کند این در حالی است که تعداد ۴ حلقه لاستیک داخل هر کدام از لاستیک‌ها جاسازی شده است. این یعنی وارد کننده پول گمرک یک کانتینر لاستیک را پرداخت کرده، اما در مقصد همین یک کانتینر به ۵ کانتینر تبدیل می‌شود و ۴ کانتینر لاستیک بدون پرداخت هیچ عوارضی به صورت غیر قانونی و قاچاق از مبادی رسمی کشور وارد کشور می‌شود.

قاچاق کفش با کفش لنگه به لنگه

«واردات تک لنگه‌ای کفش» ترفند دیگری است که از سوی قاچاقچیان برای واردات کفش بدون پرداخت گمرکی به اجرا در آمده است. این ترفند پیش از این و در قبل از انقلاب هم توسط فردی به نام مهدی بلیغ که سال ۱۳۶۰ اعدام شد و فروش زمین ساختمان دادگستری تهران را هم در کارنامه‌اش داشت اجرا شده بود. می‌گویند بلیغ دست به واردات مقدار زیادی کفش ایتالیایی زد، اما لنگه چپ کفش‌ها را از یک گمرک و لنگه راست را از گمرک دیگری وارد کرد و، چون حقوق گمرکی برای هر جفت کفش تعیین شده بود نه برای هر لنگه کفش، به همین دلیل توانست لنگه کفش‌ها را با هزینه بسیار ناچیزی از گمرک در آورد و با جفت کردن هر دو لنگه در تهران، محموله را با قیمت بالایی روانه بازار کند.

این شگرد چند سال پیش دوباره در کشور اجرا شده بود و مقادیری لنگه‌کفش وارد چند گمرک کشور شد و واردکننده‌ها با ترخیص نکردن آن‌ها زمینه را برای متروکه شدن لنگه‌کفش‌ها فراهم کردند. بعد خودشان در مزایده کالای متروکه شرکت کرده و کفش‌های تک لنگ را که به درد کسی نمی‌خورد به قیمت بسیار کمی خریدند و بعد از جفت کردن لنگه‌های تابه‌تا، کفش‌های کامل شده را آماده فروش کردند. بعد از این که این ماجرا افشا شد گمرک ایران از طریق معاون حقوقی خود به تمام گمرکات بخشنامه کرد و اقداماتی به منظور شناسایی و پیگرد واردکنندگان و واسطه‌های آن‌ها که طی ۴سال اخیر لنگ‌کفش وارد می‌کرده‌اند، شروع شد.

قاچاق لوازم خانگی با جداسازی

با این که از سال ۱۳۹۷ واردات لوازم خانگی به کشور ممنوع شده، اما با گشتی در بازار لوازم خانگی می‌بینید هنوز هم بعد از گذشت چهار سال از ممنوعیت واردات همچنان لوازم خانگی خارجی در بازار پیدا می‌شود. شاید برای شما هم سوال باشد که چطور این مقدار از لوازم خانگی به کشور قاچاق می‌شود. آبان سال گذشته دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از شیوه‌ای که یک شرکت کره‌ای برای دور زدن قانون استفاده می‌کرده خبر داد که مورد توجه قرار گرفت. دهقانی نیا در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران گفت: «یک شرکت کره‌ای برای این که هزینه گمرکی پرداخت نکند محصولات خود را قطعه قطعه و از گمرک‌های مختلف به کشور وارد می‌کند و در داخل خاک کشورمان دوباره سرهم بندی می‌شود.»

قاچاق موبایل با «یدک‌کش» از مرز تا تهران

یکی دیگر از شیوه‌های عجیب قاچاق به پرونده‌ای در سال ۹۵ بر می‌گردد. قاچاق موبایل با حمل یک تاکسی توسط یدک کش یکی از مواردی است که از نظر مدیرکل وقت مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی هم عجیب بوده است. سیدعبدالمجید اجتهادی درباره این شیوه عجیب قاچاق موبایل گفته: «یک خودروی یدک‌کش به دفعات یک تاکسی را با خود به سمت تهران حمل می‌کرده که در نهایت در یکی از عوارضی‌ها، مأموران پلیس به این یدک‌کش که به دفعات صرفا یک تاکسی خاص را به بهانه تعمیر به تهران منتقل می‌کرده مشکوک و بعد از بازرسی، متوجه اصل ماجرا می‌شوند.»

اجتهادی گفته: «راننده این یدک‌کش ابتدا سعی داشته با این بهانه که خودرو را برای تعمیر به نمایندگی در تهران منتقل می‌کند، مأموران را از بازرسی منصرف کند، اما وقتی مأموران از تاکسی بازرسی می‌کنند، با انبوهی از موبایل‌های جاسازی شده داخل آن مواجه می‌شوند. در نهایت مشخص شد که این افراد در پوشش انتقال خودروی معیوب به نمایندگی در تهران، به راحتی و به دفعات محموله‌های موبایل قاچاق را از نقطه مرزی به تهران منتقل می‌کرده‌اند.» البته قاچاق موبایل با روش‌های عجیب دیگری مثل چسباندن ۹۰ گوشی آیفون به دور کمر و پا‌ها هم گزارش شده است.

قاچاق با سوء استفاده از پته مسافری

مسافرانی که سفر خارجی دارند می‌توانند با معافیت‌هایی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده، بدون تشریفات خاص کالا از گمرک ترخیص کنند، اما سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگوی تلویزیونی‌اش از حفره‌های قانونی که باعث سوء استفاده عده‌ای شده می‌گوید. وی در برنامه صبح بخیر ایران گفته: «با معافیت‌های مسافری، مسافر می‌تواند با خودش مقداری جنس وارد کشور کند، اما به این موضوع فکر نشده که اگر یک قاچاقچی ۵۰ نفر را هماهنگ کرد و خرج سفرشان را داد و هنگام ورود به کشور اجناس شان را دریافت کرد چه کاری باید انجام دهیم.» با توجه به برخی گزارش‌ها و البته تبلیغ‌های فضای مجازی می‌توان به این نتیجه رسید که این شیوه قاچاق کالا هم در حال افزایش است.

قاچاق ظرف‌های شیشه‌ای به اسم قفل

یکی از راه‌های قاچاق اظهار دروغین و تبانی در گمرک است که نمونه‌های مشابه زیادی دارد، اما در یکی از پرونده‌هایی که سال ۹۸ به نتیجه رسید، ۱۷۰۰ کانتینر ظرف شیشه‌ای و کریستالی گران قیمت با اسناد جعلی به عنوان قفل در ترخیص شد که خوشبختانه با توجه به اعلام ناظر وقت گمرکات این پرونده به مرجع قضایی ارسال و برای صاحب بار کانتینر‌ها قرار بازداشت صادر شد.

منبع: خراسان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.