سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تدوین اساسنامه شرکت مس آذربایجان

استاندار آذربایجان شرقی از تدوین اساسنامه شرکت مس آذربایجان خبر داد.

آقای عابدین خرّم گفت: ساختار پیشنهادی این شرکت، به شرکت ملی صنایع مس ایران ارائه شده و بعد از بررسی حقوقی این موضوع و تصویب در هیأت دولت، ابلاغ خواهد شد.

در جریان سفر رئیس جمهور به استان، این موضوع در حضور وی تشریح شد و بعد از سفر، سه دستور مجزا در این خصوص از سوی دکتر رئیسی صادر شد.

 رئیس جمهور بعد از سفر استانی، سه موضوع استقلال مس سونگون به عنوان یکی از هولدینگ‌های شرکت ملی مس ایران، تأمین منابع لازم برای توسعه کامل این مجتمع و ایجاد شهرک صنایع پایین‌دستی مس و اختصاص حقوق طبیعی معادن به استان را مورد تاکید قرار داده است.

 دغدغه ما این بود که همزمان با استقلال مس آذربایجان، مسئله توسعه این صنعت هم مغفول واقع نشود و این توسعه، متناسب با ذخایر و اکتشافات مس در استان اتفاق بیفتد.

 مجتمع مس سونگون، یک معدن در سطح ملی و فراملی است و با حضور متخصصان و تغییراتی که در ساختار آن انجام خواهد شد، بارقه امیدی از نظر بهره‌برداری از ذخایر آن ایجاد شده است.

این دو موضوع ارتباطی به هم ندارند؛ چراکه معادن، قوانین و مقررات مشخصی دارند و از نظر قانونی باید برای منطقه هزینه شوند و قرار نیست تداخلی بین این اعتبارات و بودجه سالانه استان ایجاد شود.

همان‌طور که رئیس جمهور هم تاکید کرده است از حقوق دولتی و مسئولیت اجتماعی معادن برای تکمیل زیرساخت‌های منطقه هزینه خواهد شد که تشکیل شرکت مس آذربایجان، به تسهیل این روند کمک می‌کند.

تدوین اساسنامه شرکت مس آذربایجانحجت الاسلام والمسلمین رئیسی ۱۲ خرداد امسال در سفر استانی خود به آذربایجان شرقی در جمع معدنکاران مس سونگون اعلام کرد: مس ورزقان یکی از ظرفیت‌های بزرگ آذربایجان‌شرقی و شمال غرب کشور است و بر این اساس باید مس آذربایجان مستقل و استان از عواید آن بهره‌مند شود.

آذربایجان شرقی یک درصد ذخیره مس دنیا و ۵۲ درصد ذخایر مس کشورمان را در خود جای داده است و مس سونگون معدنی واقع در یک منطقه کوهستانی در شمال‌غرب ایران بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد.

این معدن که ذخیره مس آن بیش از ۲ میلیارد تن برآورد می‌شود، در ۱۳۰ کیلومتری تبریز و ۳۰ کیلومتری شهرستان ورزقان واقع است و در کنار تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان، افزایش تولید کنستانتره مس، راه‌اندازی واحد ذوب و پالایشگاه برای تولید مس کاتدی و ایجاد صنایع پایین‌دستی جزو مطالبات اصلی مردم آذربایجان شرقی از دولت مردمی سیزدهم به منظور جلوگیری از خروج سالانه ۲۴ هزار میلیارد تومان مس خام (مس سونگون) از این خطه محسوب می‌شود.

برچسب ها: معادن ، مس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.