سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری آیین پلاک کوبی کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک

آیین پلاک کوبی کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت : مسئولین کرمانشاه از چندسال پیش درخواست را مطرح کرده بودند که با کمک همه مدیران و دست اندرکاران و اهالی فرهنگ و فکر این شهر پرونده بسیار خوبی به یونسکو عرضه و این شهر به عنوان شهر خلاق خوراک پذیرفته شد.

حجت الله ایوبی گفت : ما در ایران پنج شهر خلاق و جهانشهر داریم، شهر‌هایی ارزشمند و با تجربه‌های گرانبها که به شبکه شهر‌های جهانی پیوسته اند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از تبدیل کرمانشاه به یک جهانشهر به عنوان یک فرصت استثنایی برای این شهر یاد کرد و گفت: فرصت خوب و نمادینی برای مردم این شهر حاصل شده که باید از آن استفاده کنند و بتوانند برای جذب گردشگر بیشتر از آن بهره ببرند.

در حال حاضر در دنیا ۳۶ شهر دیگر به عنوان شهر‌های خلاق خوراک هستند، کرمانشاه می‌تواند از نام و عنوان یونسکو استفاده کند و از تجربه این شهر‌ها بهره ببرد.

مدیران و مردم کرمانشاه باید نام کرمانشاه را با تاریخ درخشان، سابقه کهن و میراث باستانی که همه ما به آن افتخار می‌کنیم بلند نگه دارند و از این روز مبارک و فرخنده برای شهر و کشور استفاده کنند.

هرچند که کرمانشاه ده‌ها ویژگی مهم دیگر دارد، اما یکی از این ویژگی‌های مهم بحث تنوع غذایی آن است، چرا که خوراک نماد تاریخ کهن، فرهنگ و سبک زندگی یک ملت است.

مردم کرمانشاه در طول قرن‌ها به این جنبه فرهنگی زندگی خود توجه کرده اند، در کرمانشاه تنوع فرهنگی، زبانی، قومی، مذهبی و آداب رسوم غنی و طبیعت بکر و آب و هوای چهار فصل را شاهد هستیم، که چنین ظرفیتی در دیگر کشور‌های دنیا بی نظیر است، به گونه‌ای که در اروپا می‌بینیم بسیاری از کشور‌ها شبیه هم هستند و این میزان تنوع فرهنگی را ندارند که این نشان از تمدن و فرهنگ کهن این مرز و بوم است.

تاریخ و تمدن چیزی نیست که آن را بتوان با پول خرید، اما می‌توان بلندترین برج‌ها را با پول ساخت. سنت‌هایی مانند تنبور نوازی و آیین نوروزی را یک شبه و با پول نمی‌توان بدست آورد، بلکه سال‌ها و قرن‌ها می‌گذرد تا خلق شوند و نیاز به تاریخ دارند.

یکی از این نماد‌ها بحث خوراک و تنوع غذایی است که ما امروز جشنی در این راستا برگزار می‌کنیم.

او با تاکید براینکه مردم و مسئولان کرمانشاه قدردان این ظرفیت هستند، گفت: وقتی با مسئولین این استان صحبت می‌کنیم یکی از درخواست‌های آن‌ها ثبت جهانی تاق بستان است که نشان می‌دهند علاقمند به خلق زیبایی برای شهرشان هستند.

علاوه بر آثار تاریخی، می‌توان زیبایی را با اهالی فرهنگ و هنر هم خلق کرد، پوران درخشنده، شهرام و حافظ ناظری و دیگر هنرمندان از این استان هرکدام می‌توانند زیبایی‌هایی را برای این استان خلق کنند و امیدواریم در کنار مسئولین استان باشند و در این راستا قدم بردارند.

معرفی زیبایی‌های کرمانشاه نیازمند حفظ اصالت‌های آن است، باید محلی و منطقه‌ای زندگی، اما جهانی فکر کنیم. به معماری اصیل خود توجه کنیم تا هر گردشگری وارد شهر می‌شود با عناصر اصیل داخل آن شهر آشنا شود.

همه شهر‌ها و کشور‌ها در حال تلاش برای خلق تصویری زیبا از خودشان هستند، رقابت سختی بین کشور‌ها و شهر‌های دنیا در حال انجام است و اگر بخواهیم در این رقابت حضور داشته باشیم باید خودمان را با تفاوت‌هایی که داریم معرفی کنیم که این تفاوت‌ها می‌تواند همان فرهنگ، هنر و تاریخ ما باشد که ایران باعظمت ما با تمدن چند هزار ساله این تفاوت‌ها را با دیگر کشور‌های دنیا دارد.

اگر به این تفاوت‌ها توجه کنیم دیده می‌شویم، اما اگر بی توجه باشیم دیده نخواهیم شد. یکی از راه‌های دیده شدن توجه به همین مقوله خوراک‌ها است که باید تمام خوراک‌های کهن را شناسایی و معرفی کنید تا مردم در رستوران‌ها از آن استفاده کنند و شهری متفاوت شوید.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید بر نفش حفظ معماری اصیل شهر‌ها در معرفی آنها، گفت: این موضوع هم که امروزه مورد توجه قرار گرفته به نشان دادن تفاوت شهر‌ها با همدیگر کمک می‌کند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.