سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازمان غذا و دارو آمادگی کامل برای انتقال ارز به بیمه ها را دارد

مدیرکل برنامه ریزی اداره داروی سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان متولی، طرح محاسبات از نظر بودجه‌ای و قیمتی را انجام داد و اطلاعات در اختیار بیمه‌ها، وزارت بهداشت و دستگاه‌های ذی نفع قرار گرفت؛ آمادگی کامل برای انتقال ارز به بیمه‌ها را نیز دارد.

شمالی گفت: ارز ترجیحی موجب اخلال در زنجیره تامین دارو می‌شود و بخشی از داروها به دلیل تفاوت قیمت در داخل و خارج ایران از زنجیره خارج و قاچاق معکوس می‌شوند. ما در برخی داروها به رغم این که بیش از نیاز کشور واردات داشتیم؛ کمبود داریم. برخی داروهای داخلی هم به دلیل این که ماده اولیه ارز ترجیحی می‌گیرند، ارزان تولید و عرضه می‌شوند و برخی داروهای ایرانی را ٢ تا ٣ برابر تولید کردیم؛ اما کمبود دارو در بازار وجود دارد.

شمالی گفت: این که ما در سه ماهه اخیر در برخی اقلام حتی داروهای تولید داخل کمبود داریم؛ به این دلیل است که تصمیم نهایی برای سیاست اصلاح ارزی گرفته نشده و روند اصلاح قیمت دارو متوقف شده و در نتیجه برخی تولیدکنندگان و تامین کنندگان به دلیل این که عرضه از نظر اقتصادی توجیح پذیر نیست، تولید را کاهش داده‌اند.

به گفته مدیرکل برنامه‌ریزی داروی سازمان غذا و دارو، در سنوات گذشته که اختلاف نرخ ارز نبود، داروهای قاچاق در کشور بودند؛ اما اکنون بسیاری از داروها در بازار غیر رسمی دارویی هستند که برچسب اصالت دارد و قاچاقچیان برای تایید اصالت دارو این برچسب را نشان می‌دهند و این داروها از زنجیره تامین خارج می‌شوند.

او گفت: دارو تا زمانی که به داروخانه تحویل داده می‌شود، زنجیره تامین آن رصد می‌شود؛ اما اکنون فقط داروهای که بیمه دارند و قیمت آن ها از یک عدد بالاتر است، در سامانه تی تک ثبت می‌شوند و به همین دلیل بسیار داروهای فاقد پوشش بیمه از زنجیره خارج شده و این داروها در داروخانه موجود نیستند؛ اما در بازار آزاد به فروش می رسند و همه این ها به دلیل اختلاف نرخ ارز دارو است.

شمالی گفت: طرح انتقال ارز به بیمه‌ها از سال ٩٩ کلید خورده است. سازمان غذا و دارو به عنوان متولی، طرح محاسبات از نظر بودجه‌ای و قیمتی را انجام داد. اطلاعات در اختیار بیمه‌ها ، وزارت بهداشت و دستگاه‌های ذی نفع قرار گرفت و سازمان غذا و دارو آمادگی کامل برای انتقال ارز به بیمه‌ها را دارد.

شمالی گفت: در روند تامین دارو پیش بینی ارز تخصیصی اهمیت زیادی دارد. در سال ١۴٠٠ در مقاطعی ارز کافی نبود و تخصیص ارز در مقاطعی متوقف شد و با مشکل تامین دارو مواجه بودیم و مهمترین مسئله تعیین تکلیف سیاست ارزی کشور است.

او گفت: اگر قرار شد، سیاست اصلاح ارزی اتفاق بیفتد، برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای است که هیچ تغییری در پرداخت از جیب مردم رخ ندهد و اگر سیاست ارزی تغییر نکرد، باید اصلاح قیمت انجام شود.

شریف نیا، عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت و اقتصاد داروی ایران در برنامه میز اقتصاد گفت: وظیفه نظام سلامت ایجاد دسترسی عادلانه به مردم و خدمات دارویی است و سیاست‌هایی که در ارز ترجیحی اعمال شده اند؛ خروجی آن ها دسترسی عادلانه مردم به دارو نبوده است.

شریف نیا گفت: ما به دلایل مختلف از جمله قاچاق معکوس، ایجاد رانت در دسترسی به ارز و عدم دسترسی برای نقل و انتقال بین المللی مشکلاتی را برای تامین داروی کشور ایجاد کرده ایم و با وجود واردات بیشتر دارو و مواد اولیه، ما با کمبود مواجه هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.