حسینی یکتا گفت: عطاری ها تنها مجاز بوده تا گیاهان دارویی را به صورت مفرده به مشتریان عرضه کنند. هرگونه ارائه دارو به مراجعه کنندگان توسط عطاری ها خلاف قانون و جرم محسوب می شود.
اعمال یداوی در طب سنتی به سه دسته تقسیم میشود، دسته اول متعلق است به عروق بوده که علم فصد جزء آن است، دسته دوم متعلق به گوشت بوده و بر چهار قسم حجامت. زالو, بریدن و شکافتن و بخیه زدن و چهارم داغ کردن است. دسته سوم آنچه متعلق به استخوان و بر دو قسم است؛ اول جبر استخوان شکسته و دوم رد کردن و به جای خود آوردن استخوانی است که از مکان خود حرکت کرده باشد.
به گفته یکتا برای عرضه این فرآورده ها به مراکز استاندارد با مسئولیت داروسازان نیاز است تا فرآورده های طبیعی و سنتی ارائه شود. آیین نامه راه اندازی این گونه مراکز را چند سال قبل وزیر بهداشت وقت ابلاغ کرده است و باید دستورالعمل اجرایی آن در سازمان غذا و دارو هرچه سریع تر تنظیم شود و تدوین ن تاخیر زیادی داشته است.
او گفت: ما به مراکزی جهت ارائه داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی نیازمندیم. از سالیان دور افراد خوش نامی در بین عطاری ها دیده شدهاند که چراغ این مکتب را روشن نگه می دارند.عطاری ها می توانند به عنوان مراکز ارائه دهنده داروهای گیاهی به صورت مفرده به فعالیت خودشان ادامه دهند.
حسینی یکتا گفت: هرگونه مداخله در درمان در عطاری ها خلاف قانون است . ادعاهایی که در خصوص درمان دیابت، چاقی و مسائلی از این دست در عطاری ها دیده می شود، غیر قانونی است. در حال حاضر موارد متعددی از مداخله در درمان به صورت غیر قانونی دیده می شود که منجر به آسیب و ضرر به بیماران شده است، به طوری که بیماران از عطاری های متخلف شکایت کرده اند.
تا حالا واژه یداوی رو نشنیده بودم و اطمینان دارم فارسی نیست.
وزارت بهداشت و انجمن طب ایرانی باید هرچه زودتر برای این معضل چاره جویی کنند.
مردم دارن عاقل میشن