مهرداد کرمی در نشست خبری گفت: معتقدیم که دستگاههای اجرایی هرکجا که از نظر کارشناسان استفاده و استقبال نکردند و یا موضوع را به کارشناسانی خاص و با نام ارجاع دادند میتوان رد پایی از فساد و تبانی را در آن ارجاعات پیدا کرد.
این مقام مسئول گفت: مرکز کارشناسان رسمی دادگستری معتقد است که ارجاعات باید به شکل شفاف، غیرسفارشی و آشکار انجام شود تا کارشناسان سفارشی و خاص کنار بروند.
او گفت: در این زمینه مکاتباتی با رئیس کل دادگستری فارس و رئیس سازمان بازرسی استان داشته ایم و آنها نیز دستورات لازم را صادر کردهاند که امیدواریم دستگاههای اجرایی به شکل جدیتری نسبت به رعایت این مساله اهتمام داشته باشند.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس گفت: قطعا اگر این مهم محقق شود و ارجاعات به شکل بی نام ارسال شود، رد پایی از فساد دیده نخواهد شد، ارجاعات به شکل شفاف و هدفمند انجام خواهد شد، عدالت در ارجاعات بهتر محقق میشود و بحث اطاله دادرسی را نیز کمتر خواهیم داشت.
کرمی گفت: استفاده از نظرات کارشناسان رسمی دادگستری به عنوان بازوی امین قضات به صدور احکام عادلانه کمک خواهد کرد و این نظرات کارشناسی به عنوان مبنای صدور احکام قضایی قرار خواهد گرفت.
او گفت: مرکز کارشناسان رسمی دادگستری فارس با داشتن یک هزار کارشناس رسمی و کارآموز به عنوان یکی از بازوان کارشناسان رسمی دادگستری استان و کشور محسوب میشود و این کارشناسان نقشی حساس و موثری در ایجاد و تامین عدالت در جامعه بر عهده دارند که بیشترین وظیفه آنها نیز رفع ابهامات قضات در امور فنی و تخصصی است.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس همچنین به راه اندازی سامانه ۱۵۱۵ ارجاعات کارشناسی ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: با راه اندازی این سامانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری دستگاههای اجرایی و سازمانها به این مرکز نخواهد بود و ارجاعات از طریق این سامانه انجام خواهد شد.
کرمی گفت: قبلا ارجاعات به شکل حضوری و فیزیکی بود، اما امروز اکثر خدمات این مرکز به وسیله ۱۴ سامانه الکترونیکی و به شکل غیرحضوری ارائه و انجام میشود. این الکترونیکی شدن ضمن اینکه زمینه نظارت بیشتر را فراهم میکند، از بروز خطاهای احتمالی نیز جلوگیری میکند.
او گفت: هم اینک ۴۳۰ کارآموز در رشتههای مختلف کارشناسی در این مرکز در حال دریافت آموزشها هستند که امیدواریم با بهره گیری از منویات رهبر معظم انقلاب و رئیس کل قوه قضائیه، بتوانیم نسل جدیدی از کارشناسان رسمی را در تراز گام دوم انقلاب تربیت کنیم تا شاهد تحقق عدالت با تمام ابعاد آن در جامعه باشیم.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس گفت: این مرکز طی ۱۵ سال اخیر یعنی از ابتدای تاسیس تاکنون یک هزار کارشناس را در رشتههای مختلف تربیت کرده که با ورود ۴۳۰ کارشناس جدید، تعداد کارشناسان ما در استان به حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید.
کرمی گفت: قبلا در برخی از رشتههای کارشناسی به میزان مورد نیاز کارشناس وجود نداشت که با این تعداد کارشناس و کارآموز بخش قابل توجهی از مشکلات قضایی استان رفع خواهد شد.
او، در خصوص استقرار دادگاه انتظامی در شیراز هم گفت: تا قبل از استقرار این دادگاه، چنانچه شکایتی از کارشناسان ما میشد آنها میبایست به تهران مراجعه میکرد که برای نخستین بار هم واحد دادسرا و هم دادگاه انتظامی را در شیراز مستقر کردیم.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس گفت: این مرکز با توجه به توانمندیهایی که دارد، طی روزهای هفتم و هشتم تیرماه جاری میزبان اجلاسیه برگزاری آموزشهای تخصصی کارآموزان کارشناسی جنوب کشور خواهد بود.
کرمی گفت: ما در مرکز کارشناسان رسمی دادگستری فارس، ضمن اینکه بحث کیفیت کار کارشناسان را به شکل جدی دنبال میکنیم، از کوچکترین تخلفات احتمالی آنها نیز چشم پوشی نخواهیم کرد.
او گفت: البته استان فارس با توجه به اینکه در به مقوله کیفیت و بحث صلاحیتهای انتظامی و کارشناسی توجه ویژه میشود، به ندرت شاهد تخلف کارشناسان هستیم.
کرمی گفت: در بعد نظارت بر کارشناسان، علاوه بر هیات مدیره، هیات نظارت استان و معاونت بازرسی امور استانها و دادسرای انتظامی کشور نیز بر کارشناسان ما با جدیت نظارت دارند و به همین دلیل کارشناسان ما از بالاترین کیفیت برخوردارند و کمترین تخلفات را نیز مرتکب میشوند.