سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعطای سند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها به شهردار مشهد

معاون امور استان های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها را به شهردار مشهد اهدا کرد.

جواد واحدی گفت:برنامه‌های خوبی برای توسعه گردشگری و صنایع‌دستی به‌ویژه مبتنی برفعالیت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی و انجام شده که می‌تواند در شناساندن این صنعت در دنیا بسیار موثر باشد.

او گفت: حمایت مدیریت شهری به‌ویژه در حوزه گوهرسنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به این برند جهانی داشته باشد.

او گفت: ایران دارای ۱۱ شهر و روستای جهانی شامل تبریز، اصفهان، شیراز، لالجین، کرمان، آباده، زنجان، مریوان و روستا‌های خراشاد و قاسم آباد و کلپورگان است و مشهد نیز در سال ۱۳۹۵  عنوان جهانی شهر گوهرسنگ ها را کسب کرده است.

  مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی خراسان رضوی گفت: از حدود ۳۰۰ رشته صنایع دستی فعال در کشور حدود ۸۵ رشته در خراسان رضوی فعال است که ۲۰ رشته مربوط و مرتبط با زیارت است.

سید جواد موسوی گفت: دبیر خانه شهر جهانی گوهرسنگ‌ها از سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرده و تاکنون اقدامات چشم‌گیری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد.این اقدامات شامل ایجاد دو موزه تخصصی گوهرسنگ، ساخت و راه اندازی هنرستان‌های تخصصی در این حوزه، ایجاد آکادمی‌ها و لابراتوار‌های تخصصی و مراکز علمی پژوهشی ازجمله زیر ساخت‌هایی است که پس از جهانی شدن مشهد ایجاد شده است.

او گفت: «برگزاری تور‌های تخصصی گردشگری معدن مانند دشت عقیق بایگ و... نیز پس از جهانی شدن به شکل تخصصی راه‌اندازی شده است، امتیاز تاسیس اولین مرکز نوآوری زیورآلات که از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری بعد جهانی شدن به مشهد اعطا شده است.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی خراسان رضوی گفت :در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از نگین کشور در مشهد استفاده و بر روی رکاب نشانده می‌شود، استاندارد تراشی گوهر‌های قیمتی حرکتی رو به جلو پس از جهانی شدن مشهد بوده است.

آمادگی کمک به تولید اشتغال در زمینهٔ سنگ‌های قیمتی را داریم

هم‌چنین شهردار مشهد در این جلسه گفت: «معتقدم مشهد ظرفیت تولید اشتغال بسیاری در حوزه سنگ‌های قیمتی دارد و براین اساس آمادگی کمک به میراث فرهنگی برای راه‌اندازی کارگاه‌های خانگی برای زنان سرپرست خانوار را داریم.

سید عبدالله ارجائی گفت:  مشهد علاوه در حوزه میراث فرهنگی، تاریخی، گردشگری، معادن و سوغات نیز ظرفیت‌های بالایی دارد، در حوزه معادن از جمله آهن و سنگ‌های قیمتی مانند فیروزه و.. نیز خراسان رضوی و مشهد ظرفیت‌های بالایی وجود دارد.

او گفت:خوشبختانه در حوزه سنگ‌های قیمتی صنایع پایین‌دستی مورد نیاز آن تقریبا وجود دارد، اما این در بحث آهن و مس زیاد قابل‌توجه نیست و بیشتر خام فروشی می‌کنیم.

شهردار مشهد به فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی در روستای "پیوه ژن" مشهد اشاره کرد و گفت این روستا حدود شش هزار سال قدمت دارد و بیشتر هنرمندانی که در زمینه جواهرات و سنگ‌های قیمتی در کشور و مشهد کار می‌کنند اهل این روستا هستند.

ارجائی گفت: جواهرسازی و تراش سنگ‌های قیمتی هنری ظریف است که می‌توان کارگاه‌های خانگی زیادی را در این حوزه برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد و در این حوزه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند ورود پیدا کند.

 مرکز تجارت سنگ‌های قیمتی در مشهد ایجاد شود

 نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: از گذشته مشهد مرکز فعالیت در حوزه جواهرات و سنگ‌های قیمتی بوده است. پیشنهاد می‎کنم با مشارکت سرمایه‌گذاران و حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مرکز تجارت سنگ‌های قیمتی را در مشهد ایجاد کنیم که هم می‌تواند مقصد گردشگری باشد و هم این تجارت را ساماندهی کند.

ناصحی گفت: اکنون در طبقه دوم بازار رضا (ع) مشهد و بخش‌هایی دیگر واحد‌های تراش و فروش جواهرات به‌ویژه فیروزه وجود دارد، اما می‌توان مرکزی با استاندارد‌های روز ایجاد کرد که می‌تواند به بحث زیارت و گردشگری نیز که در افق ۱۴۲۰ تلاش داریم آن را به ۶۰ میلیون نفر در سال افزایش دهیم کمک کند.

او گفت: حوزه سنگ‌های قیمتی می‌تواند زمینه اشتغال کم‌هزینه و برای نفرات زیاد را در مشهد فراهم کند که شورای شهر آمادگی دارد به تحقق این موضوع کمک کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۲ تير ۱۴۰۱
ایران در اکثر چیزها در جهان و منطقه خاورمیانه رتبه دارد مثلا زعفران، پسته، گوهرسنگ، خاویار، نفت، گاز، انجیر، فرش و ... . پس اینا کجا می ره چی می شه؟ آیا نیروی انسانی متخصص نیست ؟ آیا نیاز به سرمایه گذاری است؟ مشکل چیست؟