سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشنگی و خشکی غمبار برخی از شالیزار‌های گیلان + تصاویر

برخی از شالیزار‌های استان سرسبز گیلان امسال دچار کم آبی و خشکی شده اند.

استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را دارد.

خشکی و کم آبی در شالیزار‌های برخی مناطق شرقی و غربی گیلان، امسال نگرانی‌های فراوانی در این استان ایجاد کرده است.

تصاویر غمبار و ناراحت کننده‌ای از تشنگی و ترک خوردگی شالیزار‌ها در نقاط مختلف استان گیلان، در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده است.

کشاورزان استان نبود مدیریت درست منابع آبی را علت اصلی این وضعیت بحرانی می‌دانند و خواهان توزیع عالادنه آب توسط متولیان در این مناطق هستند.

متولیان تأمین آب کشاورزی گیلان، اما تشنگی امسال شالیزار‌های گیلان را نقطه‌ای اعلام می‌کنند و از تمهیدات ویژه برای حل این مشکل خبر می‌دهند.

با توجه به کاهش میزان بارندگی و سطح آب ذخیره پشت سد سفیدرود به عنوان اصلی‌ترین منبع تأمین آب کشاورزی گیلان، امسال نیز طرح نوبت بندی در این استان اجرایی شده است.

بر اساس این طرح گیلان به مناطق شرقی، غربی و مرکزی تقسیم بندی و بر اساس جدول زمان بندی شده رهاسازی آب در کانال‌های آبگذاری این مناطق انجام می‌شود.

مسئولان استانی معتقدند؛ با اجرای این برنامه عمده اراضی کشاورزی گیلان مشکل آب ندارند و فقط در برخی مناطق به صورت نقطه‌ای از این آب بی بهره و زمین‌های آن‌ها دچار خشکی و ترک خوردگی شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان در این خصوص گفت: شالیزار‌هایی که غالبا دیر نشاء شده‌اند، به مشکل بر می‌خورند.

به گفته وحید خرمی، تصاویری که این روز‌ها در فضای مجازی دست به دست می‌شود بعضی از آن‌ها بیان مشکل است، ولی همه تصاویر درست نیست.

مثلا یک تصویر مربوط به ۴ شهر دیده شده و آن تصویری که خیلی برجسته شد، مربوط به لنگرود بود که همکاران مشکل آن را حل کردند.

او می‌گوید: در تمامی مواردی که بررسی شده است، زمین‌هایی که تقویم زراعی آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی را رعایت کرده اند و در اردیبهشت نشاء شدند، مشکل آن‌ها بسیار کمتر بوده و برای موارد نقطه‌ای نیز غالبا با پمپ آب و تجهیزات شخصی قابل حل است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان گفت: کشاورزان موضوعات کمبود آب را به جای طرح در فضای مجازی، به ادارات آبیاری اطلاع دهند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری و زهکشی گیلان نیز خشکسالی امسال را شدید و در ۴۰ سال اخیر بی سابقه دانست و گفت: در داخل و خارج از شبکه آبیاری برنامه نوبت بندی آب کشاورزی اجرا شده است و با تعامل کشاورزان مشکلات به حداقل می‌رسد.

محمد حسن زاده بر لزوم وجود تعامل بین آب منطقه‌ای و کشاورزان برای گذر از این چالش و بحران تأکید کرد و گفت: کشاورزان در صورت هرگونه تخلف در توزیع آب با ادارات آبیاری تماس بگیرند و تخلفات را گزارش دهند تا با خاطیان به شدت برخورد شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.